Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Омладинци и кадети јесењи шампиони

Омладинци и кадети Црвене звезде након првог дела сезоне попут сениора заузимају прва места у својим лигама. Одиграли су по 17 утакмица, а на пролеће их чека наставак борбе за повратак титула на Маракану.

Кренимо од црвено-белих омладинаца који су до сада забележили 14 победа и освојили укупно 44 бода. Држе прво место испред браниоца титуле, Бродарца и Партизана, који имају 36, односно 35 бодова али са две утакмице више од екипе са Старог сајмишта и једном од црно-белих. Већина момака која је играла ове јесени је сезону започела још у јуну на Златибору са првим тимом Црвене звезде. Већ тада се видело, под вођством Милана Косановића, да та група играча може много да покаже. Непосредно пред припреме на место шефа струке омладинске екипе постављен је Милан Лешњак који тада полако почиње да слаже коцкице од играча који су остали у млађем тиму Звезде и оних који су прешли из кадетске селекције.

Јако брзо све је дошло на своје, а након јединог пораза до сада, у трећем колу, креће сјајна серија од 13 победа на 14 утакмица. Редом су и то убедљиво падали Раднички у Крагујевцу, Интернационал на Раковици, Вождовац, ОФК Београд, Напредак, а на самом крају Партизан и Спаратак. Укупно 64 гола на 17 утакмица, а како ту онда не споменути првог шпица екипе, Дејана Јовељића који је постигао и више од пола њих. Да будемо прецизни, он је на 14 утакмица ове јесени успео да савлада противничке голмане чак 33 пута, што представља невероватан подвиг. Наравно, како и он сам истиче, све је то заслуга целе екипе, која је на сваком делу терена знала да одради свој део посла.

Са тим се слаже и наш леви бек, Алекса Терзић, који је од ове сезоне и заменик капитена, управо најбољем стелцу лиге, Дејану Јовељићу:

— Најбитније је да је наш тим уигран и да сви дајемо максимум на својој позицији која нам је поверена од стране нашег тренера. Захваљујући томе и захваљујући чињеници да озбиљно схватамо своју улогу и место у тиму мислим да је Звездина омладинска школа напредовала. Доста сам ове јесени асистирао нашем најбољем стрелцу, Дејану Јовељићу, он нам је много помогао да завршимо на врху табеле у првом делу сезоне, али морам да споменем и Луку Илића који је уз њега доста допринео овим резултатима али ми је и жао што није био пар утакмица са нама, тренутно је повређен и желим му брз опоравак — каже Терзић.

Није баш уобичајено да леви бек постиже толико голова, а наш омладинац је више пута успео да матира противничке голмане:

— Јако сам задовољан својим напретком али мислим да постоји још простора за даље усавршавање. Дао сам пет голова за ову полусезону играјући бека, а мислим да то није често случај на тој позицији. Наравно асистенција је било доста више. Верујем да ће Звезда у мени и даље видети могућност за напредак и улагати у мене као што је то чинила и до сад, а ја ћу својим залагањем, односом према игри и односом према тиму и публици дати све од себе. Велика је част бити са првим тимом Звезде, а постати заменик капитена у омладинском погону је велики успех, то ће ми дати још више самопоуздања и захваљујући томе сматрам да сам добио још један ветар у леђа за бољи напредак — поручује Алекса.

Терзић је био део и прошлосезонске екипе која и поред сјајних партија није успела да дође до титуле првака, али мисли да смо сада направили неколико важних корака ка њој:

— Одлично смо ушли у завршницу јесењег дела шампионата и у најбитнијим тренутцима смо дали свој максимум и освојили важне бодове, за које верујем да ће бити пресудни у борби за титулу ове године. Верујем да ћемо остати на врху табеле и следеће сезоне играти Лигу шампиона коју смо заслужили да играмо и ове — закључује Алекса Терзић.

Оно што треба напоменути када је реч о нашим млађим категоријама је и да су овај део сезоне као домаћини често мењали терене и практично нису имали ону праву домаћинску предност. Разлог за то је ипак леп, с обзиром на то да су се током јесени у потпуности реновирала игралишта Омладинске школе. Ипак, нека остане забележно да су црвено-бели омладинци као домаћини током првог дела сезоне играли на помоћном терену иза јужне трибине Маракане, на главном помоћном терену првог тима иза северне трибине, на Ади Циганлији и једном на терену БАСК.

Када је реч о кадетима Црвене звезде, они вероватно спадају у једну од најлепших фудбалских прича ове јесени у Србији. Момци, које као и прошле сезоне предводи Никола Пуача, су забележили максималних 17 победа на 17 утакмица у првенству, па и не чуди што заузимају прво место у лиги и то испред Партизана који има пет бодова мање. Управо је вечити ривал такође имао стопостотан учинак али само до 15. кола када су наши кадети били убедљиви и славили са 4:2. Али нису само црно-бели тако прошли, а гол разлика 56:6 управо то и доказује. Ови сјајни резултати и велики низ победа довољно говоре о одлучности да се и кадетска титула врати у Љутице Богдана 1а, а и да се она изгубљена пред сам крај прошле сезоне брзо заборавила.

Бурмаз и Јочић предводе ову екипу када је реч о постигнутим головима, у стопу их прати и наше лево крило, Марко Дедијер, а и он сам је поред доста асистенција чак осам пута затресао мрежу противника:

— Морам да се захвалим свим саиграчима и стручном штабу на јесењој титули. Још на почетку припрема смо знали шта желимо и поставили смо себи јасне циљеве, а један је био и 17 победа на 17 утакмица. Верујем да смо највише радили од свих екипа у кадетској лиги и да је то главни разлог зашто смо први на табели на крају полусезоне. Онако како смо тренирали тако смо и играли из недеље у недељу, а све што је тренер тражио од нас смо испоштовали. Када су овакви резултати морам бити задовољан и својом игром, али наравно да увек може боље. Али за игре свакога од нас је заслужан цео тим, а свима у лиги смо показали како треба да изгледа права екипа. Сада идемо на заслужени одмор, а онда на пролеће поново да бележимо овако сјајне резултате и донесемо још једну титулу Црвеној звезди — поручује Марко Дедијер.

Наравно, када се прича о млађим категоријама нешег клуба увек се истиче да је главни циљ да што више ових момака заигра у првом тиму. Лука Аџић, Урош Рачић, Лука и Иван Илић доказ су да се таленат и добар рад исплате и да ће Црвена звезда увек бити окренута својој деци.

Повезане вести

2 comments

Hadži Dragan нов 27, 2017 at 15:28

Čestitke trenerima i igračima,gledao sam vas više puta ove jeseni i iz prve ruke mogu reći da ste sjajni.Bravo deco,vi se još igrate fudbala,profesionalizam će tek doći.

Reply
Pravedni Dzo нов 27, 2017 at 15:22

Bravo momci,stvarno ste naj…..Zvezda ne treba da brine…buducnost je vidljiva vec sada.

Reply

Leave a Comment