Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Црвена звезда мтс на јуниорском Ф4 АБА лиге!

Јуниорска екипа Црвене звезде мтс победом над Цибоном обезбедила пласман на завршни турнир АБА лиге за играче до 19 година у Лакташима. Најефикаснији у трећој узастопној победи у квалификационој групи у Београду, био је Пауновић са 18 поена.

Јуниорска екипа Црвене звезде мтс обезбедила је пласман на завршни турнир АБА лиге у том старосном узрасту, пошто су и у трећој утакмици квалификационог турнира славили, овога пута против Цибоне 94:75 (22:16, 21:23, 23:13, 28:23).

Најефикаснији у екипи Црвене звезде мтс био је Пауновић са 18 постигнутих поена.

Црвено-бели су много боље отворили утакмицу и брзо стекли двоцифрену предност 19:9 у финишу прве деонице. Ипак у другој четвртини, екипа Цибоне коју је предводио талентовани Пркачин, син некадашњег играча Цибоне Никше Пркачина, ухватила је резултатски прикључак, а након тројке Јуларића и везаних поена Рашића, Цибона је запретила великим преокретом.

Ипак, екипа Црвене звезде мтс одлично је одиграла трећу четвртину, брзо повратила осетнију предност предвођена Пауновићем, Поповићем и Васићем. Управо је бек Звезде Васић тројком уз звук сирене на истеку треће четвртине донео црвено-белима великих 66:52.

У уводним минутима последње деонице, Поповић је „везао” 7 поена, а кошаркаши Црвене звезде мтс одржавали су предност од 12-15 поена, и мирно привели утакмицу крају до коначних 94:75.

Први циљ је остварен, представник Србије и домаћин турнира у Београду, први је обезбедио пласман на завршни турнир регионалног такмичења, који ће се одржати у Лакташима у јануару 2018.године.

У последњој утакмици на турниру црвено-бели у недељу у дворани „Баскет сити” играју против македонског МЗТ-а од 16 часова. Уколико славе и у тој утакмици, црвено-бели ће обезбедити прво место.

КК Црвена звезда:

Машић 2, Симовић 9, Јовановић 3, Поповић 10, Манојловић , Лакић 9,Васић 5, Радаковић 16, Пауновић 18, Томашевић 9, Чојбашић 6, Живановић 7.

Текст на сајту СД

Повезане вести

2 comments

Pera нов 29, 2017 at 07:35

Bravo i da to osvojite jer ste najtalentovaniji na ovim prostorima.

Reply
Србин са Космета нов 26, 2017 at 21:36

Браво дечаци!!!!!!!!!!!!!!!!

Reply

Leave a Comment