Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Звезда савладала ТЕНТ за ноћ на првом месту

ТЕНТ

Црвена звезда је савладала ТЕНТ у оквиру 7.кола БПШ Суперлиге за одбојкашице у хали СЦ „Вождовац“ – 3:1 (30:28, 25:19, 20:25, 25:22).

Велика борба се водила на Вождовцу, али су црвено-беле имале психолошку предност након освајања веома неизвесног првог сета, који је одлучен на једну лопту.

Утисак је да је Звезда одиграла тимски, а радује одлично издање капитена Нине Лукић (26 поена), која је уз Бојану Миленковић (28) била најефикаснија на мечу.

Ниједна екипа није успевала да се на старту утакмице одлепи, али је ТЕНТ био је тај који је имао предност од два поена, захваљујући блокеру Тамари Радмиловић, која је на позајмици у ТЕНТ-у управо из Звезде. Ипак, Кристина Бјелић није успевала да ухвати ритам, направила је три грешке, које је Звезда искористила и серијом од четири поена имала предност пред први технички тајм-аут (11:9). Након тајм-аута две везане грешке црвено-белих за изједначење, а онда и серија поена која доводи до предности од 19:16.

Четири сервис грешке Звездиних одбојкашица пружиле су Обреновчанкама прилику да изједначе, што оне нису пропустиле (20:20), а уласком Ане Јакшић, још једно Звездино дете на позајмици у Обреновцу, и да преокрену (22:23), па је Мирјана Мусулин била принуђена да затражи тајм-аут при резултату 24:24. Велика борба се водила до последњег поена, Звезду је вукла Бојана Миленковић, а Милка Стијепић донела сет лопту. Након пола сата игре, неизвестан први сет је припао Звезди – 30:28!

Доста су грешиле изабранице Мире Мусулин у првом сету, 11 грешака (5 из сервиса), али Бојана Миленковић је преузела одговорност и била превага у Звездину корист.

Црвено-беле други сет отварају серијом од четири везана поена, али посебно мотивисана Тамара Радмиловић је већ у раној фази имала четири поена из блока, који су допринели да ТЕНТ стигне до изједначења (8:8). Игра поен за поен до средине сета, када су црвено-беле превођене капитеном Нином Лукић фуриозном серијом поена сломиле отпор ТЕНТ-а и дошле до осам сет лопти (24:16). Како то бива, Ана Јакшић и Тамара Радмиловић силно мотивисане везују три поена, Мира Мусулин тражи тајм-аут, који је уродио плодом. Сервис грешка, 25:19 – 2:0!

ТЕНТ је боље отворио трећи сет, повео 0:3, али оно што свакако радује јесте издање Нине Лукић! Звездин капитен је блистао на данашњем мечу, након осам поена у другом сету, нападао из свих оружја и донео изједначење (5:5). Ипак, две везане грешке су покренуле серију гошћи, па је Мира Мусулин приморана на нови тајм-аут при резултату 5:10.

Пробудиле су се Звездине девојке након предаха, ТЕНТ-у дозволиле два поена – оба после сервис грешака, дошле до поена минуса, па је Маријана Боричић на другој на страни морала да затражи тајм-аут, а Милка Стијепић у првом нападу након одмора из блока донела изједначење, 15:15!

Неизвесна је била и завршница трећег сета. Звезда је имала 19:17, али је ТЕНТ преко Јелене Лазић освојио наредних 8 од 9 поена, искористио прву сет лопту, поен Лазић за 20:25 и 2:1.

Пет грешака играчица из Обреновца допринели су да црвено-беле дођу до 10:5, али су расположена Јелена Лазић и Кристина Бјелић смањиле на 10:8, па је Мира Мусулин затражила нови тајм-аут. Након тајм-аута уследила је победничка серија. Звезда је повела 20:13, нова серија поена Лукићке, па иако гошће ниједног тренутка нису помислиле да се предају и смањиле на 20:17, црвено-беле девојке су одржале предност и славиле у четвртом сету 25:21, за коначних 3:1.

Црвено-беле су дошле до пете победе и 16 бода и „преспаваће“ на првој позицији. У наредном колу, у хали „Мастер“ у Земуну, Црвена звезда гостује одбојкашицама Партизана.

Али, пре тог меча, у уторак следи овера пласмана на завршни турнир Купа Србије.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ТЕНТ 3:1 (30:28, 25:19, 20:25, 25:22)

Београд, дворана: СЦ „Вождовац“. Гледалаца: 100. Судије: Невена Нешковић и Ђорђе Зеленовић. Трајање меча: .

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чанак 9, Стијепић 10, Ђурић 1, Марковић, Ђорђевић, Миленковић 28, Тасић, Букилић, Вучићевић 7, Зеремски (либеро), Лукић 26, Степановић (либеро). Тренер: Мирјана Мусулин.

ТЕНТ: Ашћерић 13, Ћеранић 11, Марковић (либеро), Ђурић (либеро), Радмиловић 9, Јакшић 2, Рогановић 1, Бјелић 9, Јековић, Компировић 1, Лазић 14, Сретовић. Тренер: Маријана Боричић.

Повезане вести

Leave a Comment