Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звездина школа на цени и у Кини!

Омладинску школу ФК Црвена звезда посетио је кинески бизнисмен Сан Ћи Јао, уједно власник и финансијер фудбалске академије Санрајз (Sunrise) из Пекинга.

Академију Санрајз похађа све више младих фудбалера, а господин Сан Ћи Јао жели да настави да је унапређује. У његовој академији ради и Небојша Максимовић, наш некадашњи играч и тренер у Омладинској школи.

Са гостом из Кине разговарали су секретар Омладинске школе Црвене звезде Дејан Цветковић, директор Драган Младеновић и главни тренер Никола Јелић.

Са Ћи Јао има амбициозне планове, Кина је као што је познато многољудна земља, фудбал им је тренутно у жижи интересоваеа и постаје све популарнији. Драган Стојковић и Жарко Ђуровић тамо успешно раде већ неко време, Кинези доводе најуспешнија светска имена како би подигли квалитет фудбала на виши ниво. Није чудно што се интересују за Црвену зтвезду. Звезда је направила „бум“ у Европи продајом младих и талентованих играча у последње време — рекао је Цветковић.

Кинези су заинтересовани за сарадњу са нашим клубом, а каквог ће типа сарадња бити, показаће време.

Дошао је да направи неку врсту сарадње са Црвеном звездом јер и тамо се чуло за нашу плејаду младих и талентованих играча које смо пласирали у Европу, или ћемо тек пласирати, Небојша Максимовић је допринео том интересовању. Видећемо каква ће сарадња бити, али претпостављам да се ради о пријатељсим утакмицама, турнирима, можда Звездином кампу у Кини, размени играча и стручњака. Верујем да су заинтересовани да пошаљу своје тренере у Србију како би пратили наше тренинге и целокупан рад наше Омладинске школе. Они су препознали да радимо квалитетно — закључио је Цветковић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment