Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Милојевић – Рад битнији од БАТЕ-а

Фудбалери Црвене звезде овог викенда настављају такмичење у Суперлиги Србији. Изабраници Владана Милојевића дочекују екипу Рада у суботу, 18. новембра, од 16 часова, а улаз на стадион „Рајко Митић“ је слободан за све навијаче који понесу Звездин шал.  Још један леп повод да сутра дођете на стадион и подржите екипу Црвене звезде јесте и то што утакмици преходи свечани догађај. Од 14:45 испред западне трибине биће откривен споменик легенди клуба Рајку Митићу.

Шеф стручног штаба Црвене звезде Владан Милојевић изнео је своја очекивања пред сутрашњи меч.

– У среду смо утакмицом са Борцем започели циклус од девет мечева који нас очекују до краја првенства. Као што је већ познато играћемо на свака три дана. Прескочили смо још једну степеницу у Купу Србије и сада се окрећемо првенству. Играмо против екипе Рада која је показала завидан ниво квалитета. Они су увек усмерени на своју Омладинску школу, доста играча који су данас цењени у Европи поникли су у школи Рада. Младим играчима из Радове школе помажу повратници из иностранства, као и искуснији домаћи играчи. Са клупе их предводи Слађан Николић, тренер који одлично познаје своју екипу. Очекује нас утакмица која неће бити лака, као што ниједна није. Нагласио бих, без икакве куртоазије, да сутра дочекујемо добар тим, екипу која у сваком тренутку зна шта хоће на терену. Ми треба да будемо апсолутно концентрисани само на овај сусрет и да размишљамо само о Раду. Кадровских проблема за сад немамо. Јуче су нам се прикључили, након нешто дужег пута, Крстичић и Радоњић тако да ћемо видети како се они сећају – рекао је Милојевић.

Иако Звезду наредне недеље очекује сусрет у Лиги Европе са екипом БАТЕ Борисова, екипа Владана Милојевића још увек не размишља о том сусрету.

– Та утакмица није ништа вреднија од утакмице са Радом. Играчи су тога свесни, само о мечу са Радом размишљамо. То нам је најважнији сусрет, има времена до утакмице у Лиги Европе. У фудбалу је увек најважнији први следећи сусрет. У овом тренутку је једини исправни начин да се размишља само о Раду. Свако другачије размишљање није добро.

Звездин стратег осврнуо се и на победу омладинаца у вечитом дербију од 4:1, у којој је Дејан Јовељић постигао хет-трик.

– Не бих акценат стављао само на Јовељића, иако он као голгетер заиста јесте у жижи интересовања. Често се дешавало да се њему поклапају утакмице у омладинцима или у репрезентацији са мечевима првог тима. Не желимо да он дебитује само дебија ради, већ чекамо прави тренутак за то. Има много играча који заслужују шансу у првом тиму и они су велика будућност овог клуба. Показали су  на јучерашњој утакмици да Омладинска школа ради одлично, има много талентоване деце и већина њих су репрезентативци. Звезда дефинитивно не треба да се плаши за своју будућност. Овим путем им честитам на доброј игри, на труду и привржености Црвеној звезди. Увек је лепо када победите у вечитом дербију.  Као тренер сам веома поносан што су првотимци одмах након тренинга отишли да подрже омладинску екипу. Старији треба да дају пример млађима, они су им у неку руку и идоли. Сутра ће ти омладинци заузети њихово место у  првом тиму и то је природан процес. Јако је леп гест мојих играча што су отишли да их подрже. Изузетно ме радује што се они одлично слажу са свим нашим млађим играчима, када дођу на тренинге комуникација међу њима је одлична. Показују другарство које влада у екипи и поносан сам на све њих.

Шеф стручног штаба имао је поруку и за наше навијаће.

– Позвао бих навијаче да нас сутра подрже у што већем броју, да дођу да нам помогну и да буду уз екипу као што су увек. Такође, утакмици претходи прелеп догађај, отвакривање бисте легенде нашег клуба Рајка Митића. То је нешто што много значи за Црвену звезду тако да очекујем што већи број наших навијача – поручио је Милојевић.

Повезане вести

Leave a Comment