Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Одбојкаши други пут против Пожаревљана

Одбојкаши Црвене звезде ће други пут ове сезоне одмерити снаге против екипе Младог радника. После тријумфа у Купу Србије, након преокрета, црвено-бели ће покушати да и у Првенству Србије надмаше Пожаревљане.

Одбојкашки клуб Млади Радник је основан након Другог светског рата, а 1963. се спојио са Железничаром, и заједно са још неколико спортова основано је „Друштво за физичку културу Пожаревац“. Једанаест година касније, клуб је вратио првобитно име. Клуб је од Друге српске лиге за четири сезоне дошао до Прве „Б“ лиге старе Југославије, а све до почетка деведесетих година XX века, клуб се одржавао у савезном рангу такмичења или би из њега испадао па се враћао после једне или две сезоне. У сезони 1993/94 су први пут постали чланови најјачег ранга. Испали су наредне сезоне, али су се две године касније вратили у Прву „А“ лигу. Годинама су били у друштву најбољих, а пре три сезоне су испали из Лиге након што су поражени од Клека у плеј-ауту. После две године проведене у Првој лиги Србије, ове сеуоне су се вратили у најјачи ранг српског одбојкашког такмичења. Три пута су до сада стизали до финала Купа Србије (2007, 2012. и 2016. године), али нису успевали да освоје овај трофеј.

Црвена звезда је ове сезоне у пет утакмица у Лиги забележила две победе и три пораза, док је Млади радник одлично стартовао са четири победе и свега једним поразом. Свакако нас очекује занимљив меч, црвено-бели после поменуте победе у Купу су пуни самопоуздања, гости са друге стане желе да се реванширају за пораз.

Идемо до нове победе!

VI коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге Србије:

Црвена звезда – Млади радник,

Дворана: УСЦ „Вождовац“, петак, 17. 11. 2017. године, 19h

Повезане вести

Leave a Comment