Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Пешић – У главама је већ градски дерби

Са чак четири гола у мрежи чачанског Борца фудбалери Црвене звезде обезбедили су пласман у четвртфинале Купа Србије. Два поготка дело су нашег шпица Александра Пешића.

– Код мог првог гола смо направили лепу акцију по левој страни терена, Милић ми је сјајно асистирао. Лако сам послао лопту на крају у мрежу. Код другог поготка из пенала сам доста размишљао како да шутнем. Терен је јако лош и да сам јако шутнуо постојала би опасност да се оклизнем и промачим. Решио сам да пробам на овај начин и да се надам најбољем. Све је на крају испало добро и драго ми је да је моја екипа забележила нову победу и обезбедила себи место у Купу Србије на пролеће – рекао је Пешић.

Изабраници Владана Милојевића у Чачку су наступали у нешто измењеном саставу. 
– Показали смо на јучерашњој утакмици да су сви играчи из наше екипе фантастични. Изостанак неколицине стандардних првотимаца није се одразио на нашу игру. Имамо заиста сјајне играче, ту су млади Урош Рачић и Лука Илић који су заиста невероватни таленти, Бабић се у Чачку одлично снашао, а драго ми је што је и Баиновић добио шансу и одлично је искористио. Навикли смо на ротације у екипи због великог борја утакмица, а на мечу са Борцем су наши млади играчи показали да на њих озбиљно мозе да се рачуна.
 

На мечу са Борцем Пешић је постигао 14. погодак у сезони. 
– То је податак који ме радује и који ми много значи, али заиста колектив увек стављам испред појединца. Овај тим је почео одлично, сви смо силно мотивисани да останемо забележени у Звездиној историји са што већим успехом иза себе. Желимо да дочекамо пролеће у Европи и да освојимо титулу, као и Куп. Мислим да са оваквом групом играча и са односом који сви имамо према раду можемо далеко да догурамо. Зато заиста није фраза када кажем да није битно ко даје голове, важно је само да побеђујемо.


За само два дана фудбалере Црвене звезде очекује наставак такмичења у Суперлиги. 
– Од почетка сезоне у свим нашим изјавама можете прочитати да идемо утакмицу по утакмицу и заиста је тако. Сада нам је свима у главама једино сусрет са Радом, који је на програм већ у суботу. Негде се провуче нека мисао и о утакмици у Лиги Европе коју играмо против БАТЕ Борисова, јер је она можда и одлучујућа у групној фази. Ипак, првенство нам је најбитније, морамо да освојимо три бода у градском дербију како бисмо се учврстили на првом месту на табели и како бисмо били корак ближе титули – поручио је Пешић.

Повезане вести

Leave a Comment