Moja Crvena Zvezda
ВажноКуп СрбијеНајновијеФудбал

Борац – Црвена звезда 0:4! Црвена звезда је у четвртфиналу Купа Србије!

Фудбалери Црвене звезде пласирали су се у четвртфинале Купа Србије! У заосталој утакмици осмине финала Звезда је у Чачку савладала Борац – 4:0.

Владан Милојевић није могао да рачуна на репрезентативце, а одлучио се за три играча у последњој линији. Прилику од самог старта добио је Лука Илић. Капитенску траку је понео Вујадин Савић.

Рутински су црвено-бели обезбедили пласман међу осам најбољих у најмасовнијем такмичењу. Већ након три минута Звезда је водила на стадиону „крај Мораве“. Лепа акција Милојевићевих изабраника, Лука Илић је на „тацни“ послужио Милића, коме није било тешко да се поново у Чачку упише у стрелце и донесе предност својој екипи.

Звезди је много олакшао посао Костић, који је искључен у 12.минуту утакмице због приговора. Тада су опомену зарадили и Дуповац и Матеус. Већ након 12 минута игре практично смо имали победника дуела.

Срнић је у 12.минуту био у прилици, али није био прецизан након центаршута Милића. Управо након те ситуације Костић је искључен.

Три минута касније Пешић је запретио, вукао је лопту неколико метара, наместио се за ударац, али није био прецизан, као у наставку.

До другог гола Звезда је стигла у 29.минуту. Пешић је комбиновао са Милићем, на чију асистенцију је и спровео лопту са петерца у мрежу голмана домаћих Бајића. Лак посао за Пешића.

У првом полувремену најбоље прилике имали су стрелци: Милић и Пешић. Најбољи стрелац Суперлиге се у 39.минуту након слалома оклизнуо пре ударца испред гола Борца, док је Милић у 44.минуту на додавање Рачића добро шутирао, али Бајић је био опрезан.

И у другом полувремену смо видели два гола, али и неколико изгледних прилика за Звезду.

Прву прилику у наставку видели смо у 52.минуту. Лука Илић се одлучио на ударац са 16 метара, погодио је стативу, а Срнић није успео да одреагује на најбољи начин након одбитка. Након пет минута, поново су актери били Илић и Срнић, али из изгледне ситуације Срнић шутира поред гола на асистенцију младог репрезентативца Србије.

Десет минута касније две прилике за Звезду – капитен Милијаш је директно шутирао из слободног ударца, скоро па из мртвог угла, опрезан је био Бајић. Минут након Милијаша, поново у прилици Срнић. Пешић га је избацио један на један са Бајићем, који брани његов ударац.

У 74.минуту капитен Ненад Милијаш је показао какав је мајстор. У свом стилу, као увек. Са 25 метара Милијаш је постигао еврогол и потврдио пласман Црвене звезде у четвртфинале. 68.гол Милијаша у дресу Црвене звезде, 7. у Купу Србије, 2. у сезони.

Тачку на меч ставио је десет минута касније, у 84.минуту са беле тачке Александар Пешић. Над Пешићем је и направљен једанаестерац, елегантно, сигурно, за коначних 0:4.

До краја није било прилика, Црвена звезда је убедљивом игром и победом обезбедила пласман међу осам најбољих у Купу Србије.

Четвртфинале је на програму 14.марта 2018.године, а за викенд на Маракану стиже Рад.

1/8 финала, Куп Србије

 БОРАЦ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:4 (0:2)

Чачак, стадион: „Градски стадион“.
Гледалаца: 2.000
Судија: Срђан Обрадовић
Жути картони: Дуповац, Матеус, Марковић, Зоћевић, В.Филиповић (Борац)
Црвени картон: Костић (Борац)
Стрелци: 0:1 Милић 3.минут, 0:2 Пешић 29.минут, 0:3 Милијаш 73.минут, 0:4 Пешић 84.минут

БОРАЦ: Бајић, Обрадовић, Марковић, Костић, Дуповац, Пропадало, С.Филиповић (16.В.Филиповић), Зоћевић, Матеус (74.Савић), Кнежевић (57.Перић), Јовановић. Тренер: Игор Спасић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Стојковић (78.Фримпонг), Савић, Бабић, Родић, Рачић (74.Баиновић), Гобељић, Л.Илић (60.Милијаш), Срнић, Милић, Пешић. Тренер: Владан Милојевић

ТОК МЕЧА

Прво полувреме

Почиње утакмица осмине финала Купа Србије у Чачку. Идемо по четвртфинале. НАПРЕД, ЗВЕЗДО!

3.минут – ГООООООЛ! 0:1, Немања МИЛИЋ! Бољи почетак није могао да се пожели! Милић поново стрелац у Чачку, на асистенцију Луке Илића! ЗВЕЗДА ВОДИ!

10.минут – Покушао је Пешић из слободног ударца, али преко гола иде његов ударац.

12.минут – Након продора Милића по левој страни, Срнић је покушао из прве, волеј ударац, али непрецизан.

Директан црвени картон је добио Костић, дефанзивац Борца! Због приговора „пожутели“ су Дуповац и Матеус.

15.минут – Пешић у прилици, вукао је лопту неколико метара, али лоша завршница Звездиног нападача.

Средина првог полувремена, јака киша и натопљен терен не допуштају да видимо нешто више у Чачку. Темпо игре је додатно опао након црвеног картона за Костића.

27.минут – Срнић је након корнера покушао да пронађе Пешића, Бајић реагује, а лопта погађа Савића и враћа се Бајићу у наставку.

29.минут – ГООООООООЛ! 0:2, Александар ПЕШИЋ! Лако Звезда дуплира вођство у Чачку! Дупли пас Пешића и Милића, Милић након гола и асистент, Пешић је други пут стрелац у Купу Србије, 13. у сезони!

36.минут – Срнић је био у прилици, Рачић завршио напад слабим ударцем. Без проблема за Бајића.

37.минут – Расположен за „плес по киши“ Александар Пешић! Слалом Звездиног нападача, серија дриблинга, али побегла му је лопта пре завршног ударца.

45.минут – Милићев ударац брани Бајић.

Играће се минут надокнаде.

Полувреме у Чачку. Рутински је Црвена звезда дошла до предности у првом полувремену у Чачку головима Милића и Пешића. Чачани од 12.минута имају играча мање.

Друго полувреме

Почиње других 45 минута у Чачку, нема измена у Звездиној екипи.

51.минут – Први покушај у другом полувремену: Ударац Срнића отишао је поред гола, није било опасности по гол Бајића.

52.минут – Илић, статива! Најбоља прилика за Звезду у другом полувремену! Илић је много прецизније шутирао од Срнића који тренутак раније, погодио стативу, а Срнић након одбитка није најбоље одреаговао.

57.минут – Нова прилика за Славољуба Срнића! Након додавања Илића, Срнић је шутирао из окрета из изгледне ситуације, али поред гола.

Прва измена у Црвеној звезди, капитен Милијаш бележи 225.наступ у дресу Црвене звезде, 23. у Купу. У игри је уместо Луке Илића.

67.минут – Милијаш! У свом стилу је покушао капитен, директно из слободног ударца, искоса са десне стране, али опрезан је Бајић!

68.минут – Још једном Срнић! Сјајна лопта Пешића, Срнић је изашао сам испред Бајића, један на један, брани голман Борца!

73.минут – ГОООООООООЛ! 0:3, Ненад МИЛИЈАШ! Какав гол капитена! 68. гол у дресу Црвене звезде, 7. у Купу Србије, други у сезони! Капитен капитенски! Звезда је у четвртфиналу Купа Србије!

У међувремену измене на обе стране, Баиновић је заменио Рачића у редовима Црвене звезде. А затим и Фримпонг на терену уместо Стојковића.

80.минут – Нови ударац капитена из слободног ударца, поред гола Бајића.

Пенал за Звезду! Пешић је фаулиран!

84.минут – ГООООООЛ! 0:4, Александар ПЕШИЋ! Допустио је капитен Милијаш Пешићу да изведе најстрожу казну. Елегантно, сигуран Пешић, други погодак на мечу.

Неће бити надокнаде.

КРАЈ МЕЧА! ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ЈЕ У ЧЕТВРТФИНАЛУ КУПА СРБИЈЕ!

Повезане вести

2 comments

LA[K]I нов 15, 2017 at 21:19

Uf kakav projektil Milijasa… Podsetio me na ne tako davna, ali divna vremena kada je svaki njegov kontakt sa loptom na protivnickoj polovini sam po sebi bio opasnost po gol protivnika. Iskreno se nadam da ce ovo biti prekretnica za njega i da ce od sada pokazivati bar 50% onoga sto je pokazivao u prva dva mandata. Ako Bog da pa da jedan ovakav projektil lansira i u Belorusiji i posalje nas u nokaut fazu. Primetio sam da Pesic igra neuporedivo bolje od kad je skinuo onu manekensku frizuricu. Samo neka ovako nastavi i nek drzi Miloja na slatkimu mukama sto se prvog napadaca tice 🙂 Odavno nismo imali ovako dominantnu ekipu! Na svakoj poziciji perfektan igrac i sjajna zamena. Sa B timom se prosetamo prvenstvom, sa A timom grupnom fazom.

Reply
Gogi нов 15, 2017 at 18:23

Pesic Prvenstvo 10,Kup 3,Evropa 1,Prijateljske 2=16 golova do sada gazi Pesinjo Ronaldinjo samo cepaj mreze 🙂

Reply

Leave a Comment