Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКлупска дешавањаКонференције за медијеКошаркаНајновије

Алимпијевић: Уз подршку навијача, чуда су могућа

Алимпијевић

Кошаркаши Црвене звезде мтс у среду од 19 часова дочекују још једног европског гиганта – московски ЦСКА. Црвено-бели ће у ’’Београдској арени’’ имати пред собом изузетно тежак задатак јер им у госте долази један од главних кандидата за европски трон.

Пред утакмицу са ’’Армејцима’’ на конференцији за медије говорио је тренер Црвене звезде мтс Душан Алимпијевић:

Очекује нас прва у низу утакмица пред изузетно тежак распоред по ком у кратком временском интервалу играмо против ЦСКА и Олимпијакоса. Екипа ЦСКА има изузетно моћан ростер где не можете наћи ниједну слабу карику. Имају 12 феноменалних играча и представља екипу, по мом мишљењу, уз Фенербахче и Олимпијакос имају амбиције за Фајнал фор. Многи их већ са правом виде тамо – говорио је у суперлативима Алимпијевић о наредном ривалу па се осврнуо на своју екипу:

Ми смо успели да дођемо до одређене свежине након бројних путовања. Против ФМП-а смо одморили неке носиоце и коначно су нам сви играчи на располагању. Врло значајна ствар је што смо имали неколико дана за тренинг, а сигурно најзначајније је да се опоравимо – истакао је Алимпијевић, а потом додао:

На утакмицама као што је ова није тешко мотивисати играче. Играте против екипе која спада у четири најбоље у Европи. Сигурно неће недостајати мотива да се упоредимо са најбољима. Као што сам и рекао у најави већ неколико пута, да је на папиру све одређено, не би се догодиле утакмице какве су биле против Барселоне и Макабија.

Уз молбу да навијачи дођу у што већем броју, мислим да су чуда могућа, а нама нико не може забранити да чуда сањамо.

Тренер црвено-белих је потом упитан како се екипа носи са умором.

Утакмице попут ове у Евролиги држе највећи могући такмичарски ниво. Колики год да је напор, представља велики плус за сваког индивидуалца који стиче велику школу у највећој и најскупљој школи каква је Евролига. Мислим да је немогуће ухватити шаблон јер распоред варира из недеље у недељу.

Уследило је питање о играма младих играча…

Кључна ствар је поверење у играче. Они су ту јер смо ми веровали и верујемо да им је то место. За све нас је ово нешто ново, а некима је потпуно све ново. Не постоји играч у тиму, па и ови који су били прошле године ту, који се не сусреће са новим стварима. Када је реч о млађим играчима, константно им се указује на грешке. Оне су саставни део одрастања и сазревања. Мислим да је Звезда показала ове године као клуб велико стрпљење и разумевање за то, а време ће показати да ли они то заслужују или не – истакао је тренер црвено-белих.

Наредно питање било је усмерено ка посети на утакмицама Црвене звезде мтс.

Прошли пут су неке ствари које сам говорио на конференцији извучене погрешно из контекста. Мислим да у нашем приступу да се ништа мења. Изузетно поштујем сваког који долази на наше утакмице. Наравно да нам значи подршка, доноси нам невероватну енергију и снагу. Кључна је наша игра, али подршка нам много значи. Видели сте против Макабија и Барселоне како нам подршка значи и колико играмо храбрије уз њих.

Нама је подршка потребна да бисмо дошли на ниво који је био по завршетку претходног циклуса. Мислим да има разумних људи који то у потпуности разумеју. Мислим да већина разуме то на почетку сезоне, а јасно је да резултати значајно утичу на посету и увек ће – закључио је Алимпијевић.

Повезане вести

2 comments

Loki нов 15, 2017 at 15:03

Ja protiv Alimpija nemam nista! Cak mislim da je talentovan trener…Ali, niti je on trenutno za Zvezdu, niti Zvezda za njega!!! Secam se svojevremeno kada je Ceda Janevski, pomocni trener belgijskih klubova, postao trener FK Crvene Zvezde. I Zvezda nije licila na sebe. Porazi, ponizenja… Mi, navijaci, napali Janevskog i secam se da mi je Goran Blesic, urednik Zvezdine revije, rekao da veceg radnika i boljeg coveka od Janevskog u zivotu nije video! Ali, jednostavno: nije bio za Zvezdu!!! Tako i Alimpije u ovom trenutku nije uopste pogodan strucnjak za prvog trenera KK CZ!!! Bice mozda jednog dana, ali sada NE.

Reply
Hadži Dragan нов 15, 2017 at 05:41

Idemo Cipi, samo napred! Podrška tebi sine i tvojim momcima.

Reply

Leave a Comment