Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Одбојкашице на правом испиту – гостује Визура

Одбојкашице Црвене звезде не знају за пораз ове сезоне – четири победе у домаћем првенству и једна победа у Купу Србије. Први прави тест очекује их у петом колом Суперлиге, када ће на Бањици угостити акутелног шампиона Визуру.

Екипа Визуре, четвороструки узастопни освајач домаћег првества, и ове сезоне је први кандидат за освајање трофеја.

Тим који ове године води Дејан Десница, бивши тренер МД Зрењанина, доживео је минималне промене у односу на онај који је завршио прошлу сезону. У саставу нема само либера Теодоре Пушић, која је наставила каријеру у иностранству, а њеном месту игра Милена Димић. ,,Ајкулице“ су комплетна екипа, али се од почетка сезоне издвајају искусна Слађана Ерић (коректор) и средњи блокер Маја Алексић.

Визура у својим редовима има и једну од најталентованијих младих играчица, примача Катарину Лазовић, која бележи просечно 15 поена по утакмици. Посебна опасност прети са сервис линије, и да би црвено-беле могле да парирају шампионкама мораће да узврате истом мером и поремете игру коју огранизује Александра Ћировић.

У прва четири кола Визура није блистала, али је забележила три победе (Спартак, Срем, Динамо)  уз један пораз (Јединство СП), и са девет поена заузима друго место на табели.

Црвено-беле се са максималних 12 поена уз само један изгубљен сет налазе на првом месту на табели, али их у наредна три кола очекује нешто тежи распоред (Визура, Железничар, ТЕНТ).

Чини се да је екипа Мирјане Мусулин ухватила ритам и да је ове сезоне знатно ближа Визури него у годинама за нама. Бојана Миленковић показује да је заслужено била део репрезентације која се окитила сребром на Европском првенству и главна је узданица нашег тима. У дербију са Визуром много ће зависити од учинка блокерског тандема Вучићевић-Чанак и њихове могућности да парирају одличној игри ,,Ајкулица“ на мрежи.

Звезда несумњиво има своје адуте за сутрашњу утакмицу и уколико их искористи може да се нада добром резултату.

Утакмица у УСЦ ,,Вождовац“ на програму је у четвртак у 16.00, а директан преност је на РТС2.

Повезане вести

Leave a Comment