Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Кошаркашице славиле у дербију у неизвесној завршници!

Кошаркашице Црвене звезде славиле су против Партизана после преокрета и неизвесне завршнице 77-73 (15-23, 17-17, 23-14, 22-19), у првом дербију у сезони у оквиру 5.кола Прве женске кошаркашке лиге Србије.

И осми пут заредом црвено-беле девојке биле су успешније у дербију. Након преокрета и минуса од осам поена на полувремену, успео је шампион Србије у другом полувремену да се консолидује и буде прибранији у пенал завршници.

Гошће су боље отвориле утакмицу, серијом 5-0 која им је донела предност коју су контролисали током целе четвртине, а тројком Спикић дошле до плуса од осам поена на крају прве четвртине.

Ивана Катанић је узвратила тројку, али онда је уследила серија гошћи 12-0 која им доноси двоцифрену предност, Звезда без поена пет минута. Дале су максимум црвено-беле девојке да смање минус до краја полувремена, што су и успеле. На полувремену су гошће водиле, 32-40.

Иако први део трећег периода није наговештавао преокрет, посебно након тројке Бојовић за предност црно-белих 51-40, Звезда је одличном одбраном и захваљујући капитену Александри Катанић стигла до вођства први пут на мечу. Александра Катанић је постигла 11 од 15 поена и пред улазак у одлучујућих 10 минута меча Звезда је имала 55-54 на свом конту.

Црно-беле су стигле до пет поена предности, али ни у једном моменту шампион Србије није посустао и поклекао, па смо у последњи минут меча ушли са 71-71. У пенал завршници карактер црвено-белих је дошао до изражаја, Звезда сигурнија у скоку, Бојовић и Богићевић су биле успешније и концентрисаније од Миљане Бојовић на другој страни и обезбеђена је осма узастопна победа над ривалом.

Александра Катанић најефикаснија са 24 поена, Снежана Богићевић је постигла 20.

Црвена звезда је задржала максималан учинак у шампионату, а свих победа је остварио и Радивој Кораћ. У наредном колу црвено-беле путују у Суботицу.

ККЖ Црвена звезда: И.Катанић 6 (5ск), Стјепановић 10 (5ск 8ас) Тешић, Прља 1 (2ск), Богићевић 20 (3ск 2ас), А.Катанић 24 (6ск 3ас 6укл), Ћирић, Ђокић, Наумчев 2 (5ск), Бојовић 3, Деурић, М.Ђорђевић 11 (5ск 3ас).

Повезане вести

3 comments

Gogi нов 6, 2017 at 16:07

Bravo za gazenje ovih mutiranih proleterki ali nismo smeli dozvoliti da gubimo protiv njih u jednom trenutku sa 17 razlike i to kuci pred 400 gledalaca,oprezno jer oni se u bilo kom sportu i bilo kojoj konkurenciji uvek napale protiv nas,tabajte ih devojke kao prosle godine 7:0 sto smo ih utabali i da opet slavimo na kraju sezone…

Reply
Darko нов 5, 2017 at 16:20

Prosle godine dmo ib dobili 40 razlike sada jedva. Sta se to preokrenulo na kosarkaskoj sceni…???

Reply
Ivanko нов 5, 2017 at 15:21

Bravo devojke! U ponedeljak takođe mora biti pobeda košarkaša u derbiju!

Reply

Leave a Comment