Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Омладинска школа још јача!

ФК Црвена звезда и академија „Coerver coaching“ од понедељка, 30. октобра, започели су сарадњу на обострано задовољство.

Академија „Coerver coaching“, нови партнер нашег клуба, већ дуги низ година бави се едукацијом младих фудбалера и сарађује са највећим светским клубовима и федерацијама. Данас озваничена сарадња би требало да у будућем периоду донесе бројна унапређења у раду Омладинске школе Црвене звезде, а све са циљем стварања играча за први тим.

Главни тренер Звездине омладинске школе Никола Јелић изразио је велико задовољство након потписивања уговора о сарадњи.

— Велико је задовољство што смо са најпрестижнијом академијом која се бави сегментима рада на пољу технике, тактике, координације и агилности успели да потпишемо уговор о сарадњи. Њихове референце су одличне, сарађују са преко 30 клубова и преко 15 најјачих савеза. Данас је и Црвена звезда ушла у то друштво и веома важан део у раду наше базе представљаће „кервер метод“. Оно што је битно је да ће један од сегмената рада наше школе фудбала, поред едукације тренера и рада са децом, бити и едукација родитеља зато што је то један од великих проблема који се јавља на нашим просторима. Надам се да ћемо дуго година успешно сарађивати и да ће из те сарадње изаћи неки велики асови као и годинама уназад. Основа рада у Црвеној звезди је техника, и кервер метода је највише заснована на техници. Желимо да будемо претеча у раду са млађим категоријама у свим аспектима и ово је један од начина у ком ће се правцу развијати наша омладинска школа — рекао је Јелић.

Испред академије „Coerver coaching“ говорио је Ренато Пирша, технички директор академије.

— Драго нам је да смо данас потписали уговор са фудбалским клубом Црвена звезда. Компанија Кервер коучинг постоји већ 33 године и представља светски метод број један за обуку фудбалера. Компанија ради на свим континентима у 45 земаља и сарађује са врхунским клубовима и федерацијама, а међу њима су Манчестер Сити,  Манчестер Јунајтед, Арсенал, Бајерн, Бенфика, Реал Мадрид, Глазгов Ренџерс, односно федерације Француске, Немачке, Јапана… Кервер метод је ефикасан, даје много резултата, нарочито у златном добу у обуци фудбалера од шесте до 12. године. Мислимо да је то јако важно, као и едукација тренера и родитеља који иду паралелно са обуком играча. Црвена звезда је један од највећих светских клубова, а свакако највећи српски, неко ко има тај бенефит да има велики број квалитетне деце у својој селекцији, а мислимо да је спој наше методологије и квалитетне селекције прави пут ка стварању играча. То је заједнички циљ и нас и Црвене звезде и надамо се да ће продукт тог рада бити стварање играча за први тим у неко догледно време — изјавио је Ренато Пирша.

Повезане вести

Leave a Comment