Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОстало

Звездини пионири блистали на Првенству Србије

И у Зрењанину на Првенству Србије за млађе пионире млади Звездини џудисти одушевили су све навијаче још једним врхунским резултатом. Тим из Љутице Богдана на такмичењу која је и круна сезоне за такмичаре У-12, освојено је пет вредних медаља. У богату ризницу нашег клуба додате су две златне, исто толико сребрних и једна бронзана медаља. Позлатили су се Војин Ћаловић (до 60 кг) и Андрија Савић (до 55 кг).

Вицешампионска звања припала су Марку Марјановићу (до 55 кг) и Марку Корици (до 50 кг). Са бронзаном медаљом око врата из Зрењанина вратио се Јован Јововић (до 50 кг). Пласман на пето место, остварили су Мина Гачић (до 36 кг) и Никола Ћировић (до 50 кг).

Наши млади џудисти још једном су потврдили квалитет и показали зашто је Звездина џудо школа једна од најбољих. Честитке свим такмичарима на одличним резултатима и пре свега на мечевима којима су показаи да су на најбољем путу да на прави начин једног дана достојно замене Звездине трофејне џудисте. Ипак до тада нас све заједно очекује пуно рада – рекао је Давор Колунџић, тренер ЏК Црвена звезда.

Џудисти Звезде су на Првенству Србије за млађе пионире у Зрењанину, јасно показали да су неприкосновени. У категорији до 55 килограма наше џудоке Андрија Савић и Марко Марјановић борили су се за златно одличје. У конкуренцији до 50 килограма Звезда је имала своје такмиачре у борби за бронзу, Јован Јововић и Никола Ћировић.

Изузетно важно да у одређеним категоријама буквално владамо. Ипак незгода је била у конкуренцији до 50 килограма када су се наши такмичари имали пех у полуфиналу тако да није било шансе да обојица узму медаље. Ипак за њих је ово тек почетак јер им је ово прва година у овој старостној конкуренцији. Сви су заслужили честитке за остварене резулатате и за сав рад који су уложии у периоду који је за нама – истакао је Давор Колунџић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment