Moja Crvena Zvezda
ВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновијеРегионална лига

Први пораз кошаркашица у сезони

Кошаркашице Црвене звезде поражене су у Подгорици од екипе Будућност Бемакс у оквиру 4.кола WABA лиге, 61-52 (18-13, 15-16, 17-7, 11-16), и тако доживеле први пораз у сезони.

Црвена звезда је добро отворила утакмицу и имала предност током већег дела прве четвртине, али је Будућност серијом 9-0 решила прву деоницу у своју корист, 18-13. Неизвесно је било и током друге четвртине, црвено-беле су преко најискуснијих, Прље и Стјепановић дошле до изједначења, а затим и до предности, али успела је Будућност да мини-серијом приведе полувреме крају и задржи вођство, 33-29.

У трећој четвртини Будућност је преломила утакмицу у своју корист. Фуриозна серија 15-0 и предност од 20 поена разлике, док Црвена звезда није успевала да пронађе решење и пут до коша пуних шест минута игре. Подгоричанке су искористиле пад у игри Звезде да се резултатски одвоје и у последњих десет минута уђу растерећеније. Звезда је постигла само два коша из игре током трећег периода у Подгорици.

Нису се предавале изабранице Драгана Вуковића, али Будућност је одражавала двоцифрену предност до самог краја. Успевале су црвено-беле да смање разлику и да се са две серије приближе испод 10 поена минуса, али победа је припала екипи Будућности.

Најефикаснија је била Биљана Стјепановић са 15 поена уз 7 скокова, 11 поена уз 5 скокова постигла је Прља, 10 поена Мина Ђорђевић.

Црвено-беле већ у суботу у Вршцу очекује дуел 4.кола Прве женске кошаркашке лиге Србије, а у наредном колу БТравел WABA лиге дочекују екипе Трешњевке 2009.

ККЖ Црвена звезда: И.Катанић 4 (7ск 3ас), Стјепановић 15 (7ск), Прља 6 (2ск 2ас 2укл), Богићевић 7 (8ск 2ас), А.Катанић 3 (3ск), Ћирић, Ђокић 2 , Наумчев (2ск), Бојовић, Ђорђевић 10 (2ск), Јовановић 2 (3ск), Мишељић (2ск 2ас).

Повезане вести

Leave a Comment