Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Црвена звезда – Спартак 1:0 (1:0)

Фудбалери Црвене звезде одиграли су 26. утакмицу у текућој сезони и савладали Спартак из Суботице. Први пут изабраници Владана Милојевића славили су минималним резултатом у националном шампионату.

Гол одлуке постигао је Ричмонд Боаћи у 22. минуту поготком са беле тачке. Минут раније исти играч је фаулиран пред голом Суботичана приликом покушаја шута.

Стадион: „Рајко Митић“
Гледалаца: 4.172
Судија: Драган Чоловић
Стрелци: Боаћи у 22′.

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Ле Талек, Бабић, Родић, Доналд, Крстичић, Канга, Гобељић, Радоњић, Боаћи.
Резерве: Супић, Анђелковић, Милијаш, Л. Илић, Срнић, Аџић, Пешић.

Спартак: Остојић, Шимура, Јочић, Николић, Ивановић, Хајдин, Савковић, Чечарић, Стојковић, Ћаласан, Радовановић.
Резерве: Јовић, Керкез, Торбица, Главчић, Шормаз, Вукчевић, Бакмаз.

Данашњи сусрет није понудио много узбуђења и поред тога што гости са севера Србије нису на највећи српски стадион дошли са белом заставом већ са жељом да се надигравају.

Први део игре био је доста садржајнији од наставка. Обележиле су га две голманске грешке, прво Борјана коме је лопта прошла испод ноге, а након тога и голмана гостију Остојића који је лоше испуцао лопту али је као и његов колега са супротне стране успео да исправи пропуст.

Поред постигнутог гола, црвено-бели су имали још неколико прилика преко Канге и Радоњића. Такође и на другој страни Суботичани су, поред ове сезоне одличне одбране Црвене звезде, успели да створе неколико изгледних ситуација које истина нису створиле много проблема Звездином чувару мреже.

Жесток ритам утакмица видно се примећује на играчима најтрофејнијег српског клуба. У другом полувремену због мање повреде и из предострожности замењен је Филип Стојковић, фудбалер који је одиграо убедљиво највише минута у Милојевићевом тиму.

Други део утакмице протекао је у игри на средини терена уз додатак у виду два продора Радоњића по десној страни. Управо су те ситуације, уз шансу Боаћија на одличну асистенцију Канге биле једино вредне помена у наставку сусрета.

Штоперски тандем који су данас чинили Ле Талек и Бабић уз помоћ остатка екипе отклонио је све потенцијално опасне нападе Суботичана. Захваљујући данас освојеним бодовима црвено-бели поново су одмакли најближем пратиоцу на четири бода.

Времена за одмор нема. Већ за викенд следи гостовање у Горњој Вароши екипи Земуна, екипи која се после десет година вратила у највиши ранг српског фудбала. Утисак је да ће подједнако важну улогу у припреми утакмице имати стручни штаб и медицински блок Црвене звезде. Екипу је потребно што пре опоравити физички и психички јер пред тимом из Љутице Богдана до зимске паузе остало је још 12 мечева што укупно даје бројку од 38 такмичарских сусрета за једну полусезону.

На свему до сада приказаном сви из табора црвено-белих заслужују све похвале.

Повезане вести

4 comments

Goran окт 26, 2017 at 16:36

Ne pametujte dali smo 1 gol,plus jos jedan cist koji nije priznat,imali dosta sansi…Spartak je pre ove utakmice bio na 4tom mestu sa samo 2 poraza i gol razlikom +14 i posle nas su uz Partizan imali najvise datih golova 27,igraju organizovano i disciplinovano,zeznuti su iz kontri,samo 1 bod su zaostajali za Vosom koju su oprali 5:0 u NS i 4 za grobljem pre ove utakmice,cini mi se da su bili neporazeni u vise od 10 utakmica zaredom pre ove tako da nismo igrali protiv zadnjeg na tabeli pa da uvek pobedjujemo sa 3-4 gola razlike…

Reply
Kalderon окт 25, 2017 at 23:59

Bravo momci sigurna i cvrsta igra.Samo gazi.

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 25, 2017 at 21:54

AKO NISU SPOSOBNI ONDA NEKA CUVAJU OVCE…KAO RUDAR KAD BI REKAO DA MU JE TESKO DA SIDJE U JAMU..CIST PEDERLUK OD IGRE..TREBAJU DA IDU U JAMU PA DA VISE STA JE TEAZK HLEB A NE DA ZARADJUJU MILIONE..PAR UTAKMICA U DOMACEM PRVENSTVU SE IZIVLJAVAJU A U EVROPI KAO NENORMALNI..I POSLE SE PITAJU STO NEMA NAVIJACA..I NE ZASLUZUJU

Reply
Josif окт 25, 2017 at 21:20

Срамотна игра.Незнам од чега су уморни,посебно ови који неиграју сваку утакмицу.Мислим да је некако дошло до засичења ето као ми сада играмо европу иако је наше првенство приоритет.Мислим дасмо у другом полувремену једно 30 пута вратили лопту према Борјану и задржавали време,кад је аут или голаут вукли смо се као црева што је недопустиво.Мора дасе искорени тај сељачки менталитет.Звезда мора да гази.Зашто нису играли Аџиќ и Илиќ који би сигурно имали млтива веч почињемо са стерилним Гобељичем на крилу.Сачувај боже.позз.мкд

Reply

Leave a Comment