Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Нема одмора, црвено-бели кренули за Москву

Екипа Црвене звезде мтс преспавала у Загребу, у 13 часова лет за Москву, долазак у 17 часова по локалном времену. Исти састав као против Цедевите, без Дангубића. Меч у „Митишчи Арени“ игра се у уторак од 19 сати (ТВ Спортклуб).

Кошаркаши Црвене звезде мтс у понедељак у 13 часова лете право из Загреба за Москву, где их већ у уторак очекује меч 3.кола Евролиге против „Химкија“.

Тренер Душан Алимпијевић повео је на пут екипу која је наступала и у Загребу против Цедевите.

Времена за анализе након пораза у регионаном дербиу нема, црвено-бели стижу у подмосковље у 17 часова по локалном времену, а до утакмице са руским представником имаће само један тренинг.

Изванредан састав, који је својим потезима током претходног прелазног рока, показао да не жели и неће бити тек учесник овогодишњег издања Евролиге. Са оваквим ростером, који предводи Алексеј Швед, Химки има озбиљне намере у ВТБ и Евролиги. Ту је и наш Стефан Марковић, један од најбољих плејмејкера у Европи, који игра у оба правца подједнако добро, Чарлс Џенкинс који је толико пута показао квалитет, али и особину коју немају многи странци, да је спреман да се подреде тиму у потпуности. Ми са друге стране путујемо у Москву након лоше утакмице у Загребу, немамо ни превише простора за припрему, један тренинг, али већ смо најављивали да нас очекује јак ритам током ових 6 дана. Идемо у истом саставу као и за утакмицу у Загребу, нема Дангубића, сви остали су спремни.

Капитен Бранко Лазић очекује такође тежак меч за црвено-беле у подмосковљу.

Да се не понављамо превише, немамо много времена да се освежимо и припремимо, знали смо да нас очекује овакав ритам у овом периоду. Химки је искусна екипа, са великим квалитетом који јој омогућава да направи нешто значајније у овогодишњој Евролиги. Ту су Стефан Марковић, мој некадашњи саиграч Чарлс Џенкинс, доста изузетно квалитетних странаца, и наравно руски репрезентативац Алексеј Швед, као лидер те екипе. Атлетски изузетан тим, али идемо да одиграмо добру утакмицу, јер сваки меч у оваквом такмичењу много значи за наш тим.

Утакмица се игра у уторак од 19 часова (20 часова по локалном) у „Митишчи Арени“ уз директан пренос на ТВ „Спортклуб“. Повратак за Београд планиран је у среду у раним поподневним часовима, а већ увече тренер Алимпијевић извешће екипу на тренинг у „Арени“ пред утакмицу са Макабијем.

Повезане вести

1 comment

Verni barani окт 24, 2017 at 08:41

Samo hrabro junaci….

Reply

Leave a Comment