Moja Crvena Zvezda
ВажноКонференције за медијеНајновијеФудбал

Милојевић – Треба нам подршка у Суперлиги

Утакмицом 14. кола фудбалери Црвене звезде настављају такмичење у Суперлиги Србији. Изабраници Владана Милојевића у недељу, 22. октобра, дочекују екипу Младости из Лучана на стадиону „Рајко Митић” од 19 часова.

Шеф стручног штаба Црвене звезде Владан Милојевић изнео је своја очекивања пред овај сусрет.

– Очекује нас захтевна утакмица против екипе која је прошле године имала јако добру сезону, играли су европске квалификације, били наш представник. Они су физички доста добро припремљени и по мом мишљењу, у последњих неколико година су у врху нашег фудбала, све боље и боље раде и имају јасан план. У сваком тренутку имају исти приступ и стил игре, било да играју код куће или на страни и зато ћемо морати врло добро да се припремимо за утакмицу. Као што сваки пут истичем након одиграног европског меча, мораћемо данас на тренингу да видимо како се играчи осећају и ко нам је на располагању према њиховој физичкој и менталној спремности данас. Сигурно је да, уз играче на које нисмо могли да рачунамо за меч са  Арсеналом, овог пута у комбинацији за тим неће бити ни Вујадин Савић који ће прескочити утакмкицу због повреде – рекао је Милојевић.

Изабраници Владана Милојевића већ су се навикли на густ распоред утакмица на три форнта.

– Ми смо спортисти и моји играчи морају да буду навикнути на честе мечеве у различитим такмичењима, то играње у Звезди изискује. Имате нови изазов испред себе, а догађај који је био одлази у историју. Рекао сам већ да врло брзо морамо да се пребацујемо са такмичења на такмичење. Можда је неким играчима у јачим лигама лакше, јер се утакмице у првенству и у Европи не разликују много по квалитету. Ипак мислим да су моји момци спремни на овакав темпо и да им је утакмица против Напретка била опомена да не смеју да се опуштају након европских мечева. Није лако, али мислим да је све то више у главама, него што има везе са физичком припремом. Утакмица са Младошћу нам је у овом тренутку најбитнија и сигурно ћемо се максимално добро припремити за њу.

Звездин стратег уверен је да подршка са трибина ни овог пута неће изостати.

– Не треба посебно позивати навијаче, уверен сам да ће сутра ко год може доћи да нас подржи. Ја не знам који ће резултат на крају бити, али оно што могу да кажем и чега су моји играчи у сваком тренутку свесни, јесте то да они морају да изађу и да дају све од себе. Треба нам публика, они су нам 12. играч. Колико год да их буде било знам да ће направити фантастичну атмосферу која нама значи. Када имате такву подршку много вам је лакше да играте. Немам дилему да ће наши навијачи урадити оно што треба.

У ком год такмичењу да наступају изабраницима Владана Милојевића никада не недостаје мотивације.

– Навијачи вас на утакмици пуне адреналином и дају вам одређену дозу моћи. То се и показало на мечу са Арсеналом, али ви морате да имате аутомотивацију, то и јесте суштина спорта. Да било где и било када морате да пружите свој максимум. Ја не волим да причам шта је било, не волим алиби. Морате сами себи да направите такву перцепцију и да себе мотивишете. Ми смо професионалци, знамо шта хоћемо и знамо који нам је циљ. До тог циља идете путем који је некад кривудав, али морате да дођете где сте зацртали – поручио је Милојевић.

Повезане вести

Leave a Comment