Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоЕвропска такмичењаНајновије

Ватерполисти без Лиге шампиона, Звезда у четвртфиналу Купа Европе

Ватерполисти Црвене звезде поражени су у реванш мечу плеј-офа за Лигу шампиона у Сабадељу од истоименог домаћина – 11:8! Црвена звезда ће наставити такмичење у четвртфиналу Купа Европе.

Нису успели црвено-бели да се након четири године пласирају у Лигу шампиона. Водили су у Шпанији у неколико наврата, али искуство домаћина је пресудило.

Црвена звезда је своју прилику пропустила у Београду, што су искуснији Шпанци су успели да казне у реваншу.

Повела је Звезда преко Илића, затим водила и головима Радовића 1:2 и Његована 2:3, али је Сабадељ успео да преокрене на 4:3. Стојановић је изједначио на 4:4, а четири секунде пре краја првог полувремена Борха Феној Валверде постигао гол за 5:4.

Сабадељ је преломио меч у своју корист у трећој четвртини. Милер и Хара су погодили за 7:4, Танасковић смањио на 7:5, а Кариљ и Валверде донели предност од четири гола на крају трећег периода.

У последњу четвртину Сабадељ је ушао са четири гола предности, црвено-бели су успели да головима капитена Танасковића и Стојановића стигну до два гола минуса, али је Пегадо поставио коначних 11:8.

Танасковић и Стојановић су били најефикаснији са по 2 гола.

Црвена звезда ће европско такмичење наставити у четвртфиналу Купа Европе, где ће јој друштво правити Марсеј, Синтез и Спартак Волгоград који су испали из плеј-офа, и њихови ривали Ференцварош, Мишколц, Спорт Менаџмент Верона и Јадран из Сплита.

Сабадељ SAB       11:8

(2:2, 3:2, 4:1, 2:3)

CZV Црвена звезда

Сабадељ, базен: „Кан лонг“. Судије: Борис Маргета (Словенија) и Јоргос Ставридис (Грчка). Играч више: Сабадељ 9, Црвена звезда 8

САБАДЕЉ: Мартин, Пегадо 2, Кариљо 1, Алгуасил, Пуга 1, Санчез 1, Хара 3, Милер 1, Валверде 2, Вела, Гонзалес, Реина, Карерас. Тренер: Салвадор Гомез.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Добожанов, Танкосић 1, Радовић 1, Бурсаћ, Јовић, Илић 1, Његован 1, Тохољ, Николов, Танасковић 2, Стојановић 2, Асановић, Тодоровски. Тренер: Дејан Савић.

Повезане вести

Leave a Comment