Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Остојић: Са звездашима је све могуће

У време када је Црвена звезда победила Арсенал 1978. године Стеван Остојић био је, као асистент тренера Бранка Станковића, велики део тог успеха. Данас Звездина легенда са нестрпљењем очекује нови сусрет два тима.

То је била једна од бољих игара нашег тима на путу до финала Купа УЕФА. У Београду смо заслужено победили, а у Лондону смо надиграли Арсенал. Ипак, много је времена прошло од тад и сутра очекујем на Маракани сасвим другачију игру. Садашњи колектив Арсенала је доста другачији, има много играча са стране. Њихова игра са краја ‘70-их била је прави, чврсти енглески фудбал који је нама одговарао и зато смо и могли да се носимо са њима. Надам се да ће и актуелни Звездини играчи поновити резултат који је остварен 1978. године на Маракани – рекао је Остојић.

Уколико би се у овом тренутку нашао на клупи Црвене звезде Остојић би знао који је најважнији задатак његове екипе.

Нема у оваквим утакмица превише тактике, срце игра велику улогу. Да данас са клупе предводим Звезду, прво што бих рекао играчима, пред утакмицу са овако јаким ривалом, јесте да је најважније да код куће не примимо гол. Поставио бих читав тим тако да игра мало затвореније и , без обзира што је реч о утакмици на Маракани, чекао бих прилику из контранапада. Ипак, не бих дозволио играчима да се повуку скроз у одбрану, већ да се поставе на неких 30 метара од гола. Када бисмо дошли у фазу напада онда би, наравно, морали да изађемо до пола игралишта.

Звездина легенда истиче да је и нерешен резултат повољан за изабранике Владана Милојевића

Врло је незахвално прогнозирати резултат у оваквом тренутку. Желим изабраницима Владана Милојевића много среће и добру игру. Надам се да ћемо из сусрета изаћи као победници, а мислим да је и нерешен резултат добар, с обзиром на то да се налазимо на другом месту у групи и да имамо два бода мање од Арсенала.

Подршка са трибина је оно што Звездине фудбалере већ деценијама води до великих победа.

Не могу да не напоменем да је Звездина публика најбоља на свету. Ја сам имао прилике много пута то да осетим у каријери и зато знам да ће нашим играчима сутра навијачи бити огроман ветар у леђа. Ту бих могао да сугеришем нашим фудбалерима нешто што и тренер Владан Милојевић одлично зна и што им је сигурно већ рекао, не смеју да се уплаше и не сме да их понесе публика. Лако је на крилима такве подршке кренути грлом у јагоде, али верујем да они чврсто стоје на земљи и да ће испоштовати све што су се са тренером договорили, како би остварили добар резултат. Сигуран сам да је Милојевић припремио фантастичну тактику за наше играче и зато се и надам да ће се утакмица успешно завршити – поручио је Остојић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment