Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоЕвропска такмичењаНајновије

Асановић погодио реми, Звезда има активан резултат пред пут у Шпанију (ВИДЕО)

Ватерполисти Црвене звезде ремизирали су против шпанског представника Сабадеља на базену „Милан Гале Мушкатировић“ – 6:6, у првом мечу плеј-офа квалификација за Лигу шампиона.

Гол за реми постигао је Матеја Асановић две секунде пре краја утакмице, након испливане контре.

Стегнута је била Црвена звезда на почетку, након првог ударца голмани су бриљирали. И Добожанов и Матос су били сигурни на голу, и дуго се чекало да се затресу мреже.

Након прве четвртине у којој су мреже мировале, Сабадељ је на почетку петог минута другог периода искористио играча више и повео преко Санчеза, а убрзо је дуплирао предност гостију Пегадо.

Пуга је у трећој четвртини донео Сабадељу три гола предности, и тада није ишло ништа у Звездину корист. Нису искористили неколико ситуација са играчем више црвено-бели, а Добожанов је успевао да одржи екипу у утакмици.

Међутим, пробудила се и публика, а Ђорђе Танасковић и Огњен Стојановић коначно пронашли пут до мреже Сабадеља. На уласку у последњи минут Санчез погађа за 2:4.

Колико значи подршка са трибина показало се у последњој четвртини. Црвено-бели су за два и по минута потпуно преокренули резултат у своју корист. Танасковић и Асановић су изједначили на 4:4, а Његован донео Звезди предност – 5:4.

Није се предавао Сабадељ. Кабанас је изједначио после тридесетак секунди, а Лопез Хара 49 секунди пре краја меча донео 5:6.

Звезда је имала напад који је прокоцкала, међутим ни Сабадељ није успео да организује напад под константним пресингом Асановића, изгубили су лопту Шпанци, Танасковић асистирао Асановићу у контранападу, који погађа за 6:6 у две секунде пре краја меча.

Реванш се игра у среду у Шпанији. Победник дуела играће у групи Б Лиге шампиона у којој се налазе актуелни шампион Европе Солнок, Про Реко, Ница, Шпандау, Стеауа, Алфен и бољим из победника меча, Јадран – Марсељ.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – САБАДЕЉ 6:6 (0:0, 0:2, 2:2, 4:2)

Београд, базен: СЦ „Милан Гале Мушкатировић“. Судије: Рафаел Коломбо (Италија) и Аркадиј Воеводин (Русија). Играч више: Црвена звезда 7 (0), Сабадељ 6 (2).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Добожанов, Танкосић, Радовић, Бурсаћ, Шуберић, Илић, Његован 1, Тохољ, Николов, Танасковић 2, Стојановић 1, Асановић 2, Тодоровски. Тренер: Дејан Савић.

САБАДЕЉ: Мартин, Хара 1, Пегадо 2, Гемар, Алгуасил, Пуга 1, Санчез 2, Милер, Валверде, Вела, Реина, Карерас. Тренер: Салвадор Гомез.

Повезане вести

3 comments

Crni Grga iz Mokroga Luga окт 18, 2017 at 21:02

Најновија вест.
Нажалост, Звезда није успела.
Изгубила је у Шпанији са 11:8!

Reply
Loki окт 15, 2017 at 12:12

Bravo…Uspecemo da se dokopamo Lige Sampiona…

Reply
rene artoa окт 15, 2017 at 06:27

Bravo momci kakva hrabrost u tim godinama, svaka cast. Dejan Savic ziva legenda!!!!!!!!!!

Reply

Leave a Comment