Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатЖенски фудбалНајновијеФудбал

Стојановић донела нова три бода за крај првог круга првенства

ЖФК Црвена звезда савладао је ЖФК Слогу Земун минималним резултатом и забележио и пету победу у шампионату. Стрелац јединог гола била је Јована Стојановић.

Као и у претходним мечевима изабранице тренера Петровића су створиле велики број прилика, али је само једна реализована. Јована Стојановић је постигла једини гол на мечу на главном терену Спортског центра ФСБ на Ади Циганлији, вредан нова три бода.

Црвено-беле су у потпуности контролисале игру током свих 90 минута утакмице. Гошће нису успеле ни у једном наврату да угрозе Инес Обрадовић, на голу Црвене звезде.

Покушавала је Звезда преко капитена Катарине Ђорђевић. У неколико наврата је Звездин капитен опробала ударац, али овога пута није била прецизна, као у претходним мечевима.

Пре гола умало аутогол. Кривокапић је желела да упосли Стојановић, али њен пас је отишао у другом смеру, када се чинило да Љиљана Гардијан има лак посао, испала јој је лопта, али је успела да је стигне на самој гол линији.

Једини гол на мечу постигнут је у 26.минуту. Јована Стојановић се лепо снашла, преварила чувара и прецизним ударцем у супротни угао донела Звезди три бода.

Одмах након гола Мирела Тенков је имала две стопостотне прилике за гол. У првој ситуацији на асистенцију Стојановић је погодила стативу, у другој је голман гошћи Гардијан била успешнија у намери да сачува гол.

Запретила је и Санда Малешевић, затим зицер имала и Кривокапић након лепе акције, али лопта је отишла поред гола.

И у другом полувремену је Звезда играла на половини противника, стварала прилике, Мирела Тенков је у три наврата могла до гола из веома изгледних позиција, али није овог пута успела да се упише у стрелце.

Након репрезентативне паузе, Црвена звезда ће дочекати Војводину у 8.колу и започети други круг првенства. До јесење паузе остале су још четири утакмице.

ЖФК Црвена звезда: Обрадовић, Марковић, Т.Ђорђевић, Смиљковић, Крстић, Живковић (Ђуровић), Малешевић, Кривокапић (Барјактаровић), Стојановић, К.Ђорђевић (Савановић), Тенков.

Повезане вести

Leave a Comment