Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Жалгирис славио након драме на старту Евролиге, Звезда пропустила шут за победу

Жалгирис славио након драме

Кошаркаши Црвене звезде имали су шут за победу у Каунасу, али је након драматичне завршнице Жалгирис славио у 1.колу Евролиге, 78-76! Бјелица најефикаснији.

Тејлор Рочести је преузео одговорност на себе да заврши последњи напад, али није успео да погоди шут за победу Црвене звезде. Велика штета…

Добрих првих 20 минута црвено-белих у Каунасу. Добром одбраном је Звезда одговорила на брзу игру Жалгириса, али је велики проблем представљао скок. Жалгирис је искористио потпуну контролу скока, што је била једина предност домаћина, уз непогрешивост са линије пенала.

Проблем у скоку Звезда је анулирала одличним шутем за три поена, 6/14 у првом полувремену. У другој четвртини Звезди је фалила чврстина, дозволила је противнику 28 поена, и у појединицим тренуцима је недостајала концентрација.

Звезда је у једном тренуку имала и пет поена предности у другој четвртини, али успели су домаћи преко Вајта и Мицића да дођу до мирније игре која им је донела 43-40 на крају првог полувремена.

Поенима Пангоса и Дејвиса Жалгирис на старту другог полувремена долази до највеће предности на мечу, плус 7, 47-40. Три изгубљене лопте, два фаула, Звезда је у раној фази четвртине испунила бонус.

FOTO: euroleague.net

Најбољи период утакмице Црвене звезде уследио је након почетних грешака. Звезда је успела да поправи скок, девет скокова у трећој четвртини, добром одбраном је покривала грешке у нападу и дозволила Жалгирису само 3 поена из игре у трећем периоду, 10 укупно.

Серијом 8-0 црвено-бели кошаркаши су дошли до предности, Жалгирис није постигао кош пуна 4 минута, а Огњен Добрић везаним поенима, украденом лоптом и полагањем у контранападу доноси Звезди 57-53 на крају трећег периода.

У последњих десет минута, Жалгирис је ушао са четири тројке, којима је разбио Звездину одбрану. На половини последње четвртине, Жалгирис је поново дошао до плус 7, највеће предности на мечу, 69-62.

Лоше одлуке у нападу нису ишле у корист Звезди, док су играчи Жалгириса добили на самопоуздању након четири погођене тројке.

Одговорност у финишу је преузео Перо Антић и са две тројке вратио Звезду у резултатски егал пред последњи минут меча.

Жалгирис је преко Пангоса и Улановаса искористио своје шансе, а Бјелица тројком донео прилику Звезди пред последњи напад.

Звезда је добром одбраном дошла до прилике да има шут за победу, који није искористио Тејлор Рочести. Жалгирис је успео да забележи победу у 1.колу Евролиге.

Најефикаснији је био Милко Бјелица са 18 поена, Перо Антић је постигао 17, а Тејлор Рочести 10 поена уз 7 асистенција.

У 2.колу, Црвена звезда дочекује Барселону, у првој утакмици на свом терену, у хали „Пионир“, 20.октобра.

1.коло, Евролига

ЖАЛГИРИС – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 78-76 (15-13, 28-27, 10-17, 25-19)

Каунас, дворана: „Жалгирио арена“.
Гледалаца: 11.456
Судије: Коромилас (Грчка), Болтаузер (Словенија), Пантер (Немачка)

ЖАЛГИРИС: Дејвис 10, Пангос 14, Тупан 2, Јанкунас 15, Масиулис, Милакнис 3, Мицић 7, Арлаускас, Вајт 10, Кавалиаускас 6, Валинскас, Улановас 11. Тренер: Шарунас Јасикевичијус

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Радичевић 3 (2ск 2ас), Дангубић, Лазић 5, Лазаревић, Антић 17 (3ск 3укл, 3/5 за три), Добрић 4 (1ск 2укл), Фелдин 8 (2ск 4ас), Јанковић 5, Рочести 10 (3ск 7ас 3укл), Лесор 6 (5ск), Јовановић, Бјелица 18 (2ск). Тренер: Душан Алимпијевић

FOTO: euroleague.net

ТОК МЕЧА

1/4 (15-13)

Петорка која отвара нову сезону Евролиге: Рочести, Лазић, Добрић, Бјелица и Лесор.

Лесор постиже прве поене у Евролиги ове сезоне за Звезду, а одмах тројком из изнуђене ситуације уз звук сирене узвраћа Бјелица! 100. тројка Милка Бјелице у Евролиги! Тупан је постигао на другој страни прве поене за Жалгирис.

Серију 8-0 домаћина и Дејвиса прекида Перо Антић новом тројком, веома ефикасан почетак меча у Каунасу, 10-8 за Жалгирис на половини прве четвртине.

Три тројке црвено-белих, али потпуна контрола скока Жалгириса. На лепу асистенцију Дејвиса, Вајт погађа за три поена.

На крају првих 10 минута предност има домаћин, Жалгирис води 15-13.

Антић 5, Бјелица, Лазић 3

2/4 (28-27)

Одличном акцијом и асистенцијом Радичевића за Бјелицу, Звезда отвара другу четвртину. Узвратио је Милакнис за три поена из отворене позиције. Фелдиииииин! За три, из дриблинг! Сјајно, четврта тројка Звездиних кошаркаша! Лесор и Дејвис, један против другог, поени за обе стране: 20-20!

Вајт и Мицић воде Жалгирис до предности, али Јанковић погађа за три! Пета тројка Звезде!

Звезда одлична у одбрани у већем делу првог полувремена, доста добро су одговорили на брзу игру Жалгириса. Али домаћи су искористили апсолутну контролу скока.

На полувреме Жалгирис иде са плус 3, 43-40!

Бјелица 9, Фелдин 8п 3ас

3/4 (10-17)

Поенима Пангоса и Дејвиса Жалгирис на старту другог полувремена долази до највеће предности на мечу, плус 7, 47-40. Три изгубљене лопте, два фаула, Звезда је у раној фази четвртине испунила бонус.

Радичевић погађа седму тројку Звезде, затим је изнудио и фаул у нападу. Милкоооо Бјелицаааа! Сјајно закуцавање! Мајсторија Милка Бјелице, користи сваку „рупу“ у одбрани Жалгириса. Антииић за два! Лепо! Добра одбрана Звезда покрива грешке у нападу, Бјелица и Антић воде до 51-51, ан три минута до краја треће деонице.

Серијом 8-0 стиже до предности, Жалгирис пуна четири минута без коша.

Добрић краде лопту и поентира у контранападу, Звезда има 57-53 на крају трећег периода!

Бјелица 15, Антић 9

4/4 (25-19)

Јанковић и Пангос поенима отварају последњих 10 минута, а Лесор са две личне грешке. Мини серија Пангоса натерала је Душана Алимпијевића на тајм-аут, Жалгирис се резултатски враћа у игру, поен предности за Звезду, 58-59.

Две везане тројке Пангоса, осам поена за три минута, Жалгирис води, 61-59. Нова тројка за Жалгирис, Вајт овог пута прецизан, 64-60 предност домаћих.

Антиииић! Нова тројка, осма Звездина у Каунасу, прва после скоро 10 минута игре. Погађа Улановас, греши Рочести, Улановас још једном сигуран. Перо Антић одржава Звезду у игри, 74-70 води Жалгирис.

Антииииић! Поново за три! Узвратио је Пангос, 76-73 води Жалгирис у самој завршници. Бјелицаааа! Сам за три поена, погађа! 78-76 води Жалгирис и има још 15 секунди до краја меча.

Добра одбрана, Звезда ће имати напад за победу! Рочести за трииииии…. не! Нема коша! Победа Жалгириса након драме, 78-76!

Бјелица 18, Антић 17, Рочести 10п 7ас

Повезане вести

28 comments

Otpisani101 окт 13, 2017 at 21:55

Ono sto je neverovatno,da posle trogodisnje dominacije u ABA ligi,opet nam je prioritet ABA liga…koj moj osvajamo ABA ligu ako nas evropa ne zanima…kada to izjave covic i alimpijevic,porazi u evropi su normalni i ocekivani…i umesto da svake godine budemo sve bolji u evroligi,mi ce mo se i dalje baviti ABA ligom a evroliga ce biti prioritet za 300 godina…to je sustina price a vi i dalje lupajte da je bilo dobro a malo sutra bice bolje…

Reply
Estrella Roja окт 13, 2017 at 22:18

Vidim da su pojedini navijači prezadovoljni porazom od dva poena razlike pošto su očekivali tridesetak i to od ekipe koja je realno najslabija u Evroligi. Ne samo da ima najmanji budžet od 8 i po miliona evra i da ima najmanje stranaca (šestorica) nego je loše selektovana što pokazuje podatak od preko dvadesetak izgubljenih lopti večeras. Čekajte, pa mi imamo budžet ispod 4 miliona, još manji broj stranaca (3) i još jadniju kompoziciju tima. Ali, da, gde smo bili pre 5-6 godina a gde smo sada? Nigde, vrtimo se u krug.

Reply
LA[K]I окт 14, 2017 at 09:03

Ne mozemo reci da smo sada nigde. Bas zato jer se treba setiti gde smo bili pre 6-7 godina. KKCZ 15 godina nije bio sampion Srbije! Pa neki napredak jesmo ostvarili i to veliki, ali cinjenica je da sada stagniramo kao sto ste zakljucili. Apsolutno se slazem sa oba komentara. Ciljevi kluba iz sezone u sezonu moraju biti veci. Napisao sam da smo ovaj Zalgiris morali pobediti bas zbog ovoga sto Estrella kaze! Hajde neka opravdanje bude pocetak sezone, ali setite se da nas je slican poraz od Darusafake na pocetku prosle sezone kostao TOP 8! Morace ovo dosta dosta bolje, ako mislimo nesto ozbiljnije u EL. Ako nam je prioritet samo da se kvalifikujemo onda mislim da mesto treba da prepustamo drugim klubovima jer ako idemo logikom „vazno je ucestvovati“ ne treba ni da ucestvujemo.

Reply
otpisani101 окт 14, 2017 at 09:35

potpuno se slazem. ..kada je covic dosao u klub cilj je bio osvajanje aba lige. ..taj cilj je visestruko ispunjen. ..valjda je normalno da ako smo prosle sezone bili na domak osam najboljih u evroligi, da ove sezone prioritet bude ulazak medju najboljih osam u evroligi. ..ali izjava trenera da nam prioritet aba liga a evropa ce sluziti za uigravanje tima za aba ligu je za mene smesno. ..sve treba obrnuto. ..

Reply
dusan окт 14, 2017 at 20:42

da ciljevi budu veci, jer nam ne igra osvajanje aba lige jer je cilj „visestruko ispunjen“? o cemu pricate? zvezda ne bi trebala da osvaja domacu ligu u fudbalu jer smo je osvojili vec 27 puta? jel to ideja? kakva evroliga? sa 3,5 miliona evra? gde smo bili pre 5 godina? gde pre 10? vi kao da se necete smiriti dok opet ne budemo zavrsavali utakmice sa cetiri igraca…

Otpisani101 окт 14, 2017 at 21:19

Ne lupaj…kada imas prioritet u evro ligi,osvajanje aba lige se podrazumeva…i daj jos 10 godina pricaj gde dmo bili pre 15…koga boli uvo gde smo bili juce,svakog zanima gde smo danas i gde ce mo sutra…u fudbalu smo bili prvaci evrope i sveta i koga to sem nas navijaca zvezde to zanima…

Loki окт 14, 2017 at 11:08

Mnogo sto sta je nejasno i cudno…Igramo Evroligu a dovodimo neke igrace koju su potencijal i koji tek treba da postanu igraci….pa zar ne postoji FMP zbog toga??? Radicevic, Jankovic, Jovanovic, Lazarevic…jesu talenti i potencijal…ali oni su daleko od formata igraca koji igraju Evroligu…

Reply
LA[K]I окт 13, 2017 at 21:45

Svaka cast momcima za borbu! Ostace velika zal zato sto ovaj Zalgiris smo mogli da dobijemo i to lagano. Pohvale posebno za Antica koji je pokazao da je klasa i za Bjelicu koji se lavovski borio. Oni su primer za ove mladje momke! Rocesti mora bolje, a tek Feldin… Covek je bio ocajan veceras i mislim da nas je on dosta kostao za poraz veceras. Nadam se da ce biti bolje u nastavku sezone!

Reply
milos rankovic окт 13, 2017 at 21:33

I SAMO OVO JOS PENGOS IGRA SA CETRI LICNE OD TRECE CETVRTINE NIKO DAGA NAPADNE TRENER JE MORAO DA NAPADNE NJEGA MAKAR IZGUBILI NEKU LOPTU SAMO DAGA IZBACIMO IZ IGRE AL NIKO GA NIJE NAPAO STRUCNI STAB MORA MALO DA SE UKLJUCI NEMOZE TRENER SAM NJIH CETVORICA SEDE KO DRVECE ZIVNITE MALO NA TAJM AUTU DAJTE NEKI SAVET POGOTOVO TOPIC SA ISKUSTVOM HOCEMO ENERGIJU KOD RADONJICA SVI UCESTVUJU OVDE SAMO PRVI TRENER

Reply
milos rankovic окт 13, 2017 at 21:26

SVAKA CAST MOMCI BORBA DO KRAJA BICE BOLJE SAMO MI ZAO STO NEMAMO SUTERA JEDNOG DA VALJA KAD SAM PRICAO FELDIN JE NULA OD IGRACA SVI STE UDARALI MINUSE OD TOLIKO IGRACA MI NJEGA DOVEDOSMO AKO NJEGA ZAMENIMO SA NEKIM AMEROM DRUGIM MOZE TU DA BUDE SVASTA U EVRO LIGI I NERAZUMEM DANGUBIC U EKIPI POVREDJEN KESELJ SE NIJE SKINUO PA DA JE KESELJ ODIGRAO DESET MINUTA ODIGRAO BI BOLJE NEGO FELDIN DRUGI PLEJ ISTO PROBLEM VELIKI AL BICE TO BOLJE

Reply
josif окт 13, 2017 at 21:24

Ovo smo morali dobiti,bez obzira dali imamo ili nemamo ambicije u EL.Ovaj raspali Zalgiris sa 22 izgubljene lopte nas dobije,tek neko jaci da nepricam.Opet cu napomenuti da su najveci krivci Rocesti koji je srljao celo vreme i unosio nesigurnost u ekipi i Feldin koji se skrivao u kljucnim trenutcima.Za Antica i Bjelicu momci svaka cast,ostali sobzirom na iskustvo i mogucnosti u svom domenu toliko.Pozz.MKD

Reply
Pera окт 13, 2017 at 21:18

Tako je bravo momci a ima tu mnogo toga da se doda da se odigra bolje. Očekujem da se sastav zaokruži u inat velikim znalcima Ristićem. Biće ovo kaznena ekspedicija u Areni i Pioniru. Ovi momci imaju cilj a još malo fali da se uigraju na našu veliku radost. Ovo je bilo na loptu dve što protiv ekipe koja je uigranija nije greh. Nastavljamo rad, rad i samo rad.

Reply
Estrella Roja окт 13, 2017 at 22:01

Kakav crni Ristić, već imamo dva koledž igrača na centarskoj poziciji koji ne mogu da nadomeste fizikalijama neiskustvo i nedostatak kvaliteta za ovaj rang takmičenja. Mislim da nije slučajno puštena ta priča sa Ristićem u trenutku kad a se približava last cut i kad je moguće dovesti kvalitetnog centra. Gazda bi da uštedi a i strance baš ne miriše, može igrati i sa timom FMP-a Evroligu ako ćemo biti zadnji. Po pravili minimalni budžet treba da iznosi 5 miliona evra u Evroligi, a jasno je da od toga nema ništa i da se improvizuju neke stvari gde treba sistem.

Reply
Verni barani окт 13, 2017 at 22:27

Ajde narikace…igrali smo na jedan posed…..bice to dobro uigrava se ova ekipa…gazicemo u beogradu….

Reply
Loki окт 14, 2017 at 10:35

Pa…i ostale ekioe ce se uigraju…

Reply
Pera окт 14, 2017 at 13:27

Evo tebi neću ništa da odgovorim vezano za Zvezdu. Ako ti treba klub sa takvim budžetom i igračima brate pravac banka investiraj pa onda propovedaj.

Reply
Estrella Roja окт 14, 2017 at 14:21

Retoričko pitanje, nisam očekivao više od Čovićevog svedoka. Zar rasprodaja kompletnog tima, jak sponzorski klub i nikad više pretplatnih sezonskih karata od navijača Zvezde ne zaslužuje makar izvesno objašnjenje nego se frazeološki diskvalifikuju racionalni komentari koji traže suvisle odgovore na krucijalna pitanja i neke nelogičnosti sa biserima u stilu: „investirajte vi“, „idite navijajte za bogataše“ ili, kako je najčešće slučaj, „vratite se na grobarske sajtove“. Svaku Zvezdinu utakmicu više od tri decenije preživljavam emotivno, navijao sam ništa manjim tempom i kad smo završavali utakmicu sa trojicom igrača, tako da me dihotomija na privilegovane navijače (one koji veruju i kad za to nema osnova, koji se klanjaju Čovićevom hramu) i one manje vrednim (nevernike, agnostike i koji vole samo da pridikuju) izuzetno nervira i ne zaslužuje nikakav odnos izuzev prezira.

Reply
Verni barani окт 13, 2017 at 22:25

Pozdravljam druze….

Reply
rene artoa окт 13, 2017 at 21:18

J.biga zamalo a mogla je da udje zadnja trojka, ko zna zasto je to dobro.

Reply
josif окт 13, 2017 at 21:15

Unisti nas ovaj Rocesti a i onog Feldina jel video neko.Pozz.MKD

Reply
Loki окт 14, 2017 at 10:56

Da li su se Rocesti i Feldin nesto posvadjali? Jel oni medjusobno govore? Nijednu jedinu loptu Feldin nije dobio…Ja licno muslim da je Feldin totalno pogubljen, dekocentrisan, odsutan.. ali on sve sto je dao od koseva bilo je preko ruke, na silu… nijedna akcija nije bili na njega!!!?? Niko mu loptu ne dodaje!!! Sta se to dogadja?Doveli smo sutera, tzv „trpatora“, a ne pravimo akciju za njega, blok, istrcavanje iz bloka za Feldina… Mozda je i zbog toga on frustriran i dekocentrisan…Covek igra celo drugo poluvreme i ne da ne postigne nijedan kos….nego i ne sutne, na napadne kos….a u odbrani „lelemudi“ onako ..ko da je na basketu…

Reply
Србин са Космета окт 13, 2017 at 21:12

Браво момци!
Нема везе,ући ће нека следећа!
Ге су сад они што су пљували и понижавали овај састав?

Reply
Verni barani окт 13, 2017 at 22:28

Nema ih brate….misevi….samo kukaju i psuju…pregisce oni jezike i to vrlo brzo….pozdrav

Reply
Loki окт 14, 2017 at 10:58

Jel ti uipste gledas utakmice? Jel ti uopste imads neko misljenje…ili samo kao papagaj pinavljas: bravo momci…a mi izgubili…Do letos si non-stop posle svih budalastina Bozovica i poraza fudbaleta…pisao: bravo …puna podrska Grofu i fudbalerima….a mi izgubismo titulu koju ne bi izgubio ni Radnik iz Surdulice da je imao 6 bodova prednosti…u kom si ti fazonu? Ili se mozda zezas…stoje sasvim OK

Reply
Србин са Космета окт 15, 2017 at 17:39

Пређем 700 км да бих гледао утакмицу,додуше не тако често,а на тв пратим све.
Шта треба да радим ?Да псујем и пљујем стално без обзира на залагање и пожртвованост?
једна лопта је одлучила,пораз је болан али частан.
Извини али не могу као Ти да вређам играче када не заслужују!

Reply
Loki окт 15, 2017 at 18:02

Mi se duboko ne razumemo…ali bas duboko…vredjanje je kada za nekog kazes da je konj, djubre, kulov, govedo…a ne ako KOMENTARISES igru i situaciju u svom voljenom klubu!!!!
A svaka cast za kilometrazu…I ja sam isao i to najcesce busom zbog Zvezde do Atine, Istanbula, Minhena, Ciriha, Bordoa…
Pozddrav…

Reply
DJOLE BARI 91 окт 13, 2017 at 21:06

DA LI IKO MOZE DA MI KAZE ZASTO NIKO NE DA LOPTU FELDINU ? NA SVAKOJ UTAKMICI JE TO TOLIKO OCIGLEDNO DA JE TO PROSTO NEVEROVATNO.

Reply
Loki окт 14, 2017 at 11:01

Bravo Djole…neverovatno je stase dogadja…doveli smo kosgetera kome niko, a posebno Rocesti ne dodaje loptu!!!??? To bi bilo kao kada u fudbalu niko nece da doda loptu Boaciju…Na koju bi foru onda on postigao gol?

Reply

Leave a Comment