Moja Crvena Zvezda
АнализеВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Почиње нова сезона за одбојкаше, млади тим Звезде спреман за нова искушења!

Овог викенда почиње нова одбојкашка сезона!

Одбојкаши Црвене звезде су пет година узастопно били неприкосновени у домаћим такмичењима, константно освајајући титулу најбољег у Србији, иако су их из сезоне у сезону напуштали кључни играчи.

Низ је прекинут прошле сезоне, иако је наша екипа била близу да и шести пут узастопно постане шампион Србије, али је Војводина била боља у пресудним тренуцима финалне серије плеј-офа. У предстојећу сезону, Црвена звезда ће ући са још млађим тимом, него иначе, а тим је поново напустило неколико кључних играча.

Тим је прилично промењен у односу на прошлу сезону. Први коректор, Александар Благојевић, прешао је у румунску Универзитатеу из Крајове. Благојевић је три године био у Црвеној звезди и освојио две титуле и један Куп Србије. У све јачу румунскy лигу, отишао је и Вук Милутиновић, најтрофејнији играч у историји Одбојкашког клуба Црвена звезде, а играће у Динаму из Букурешта. На почетку претходне сезоне је био близу одласка, али је одлучио да остане још једну сезону у свом омиљеном клубу.

У саставу неће бити на Душана Стојсављевића (Бенфика), Александра Шкрбића (Јединство Стара Пазова), Филипа Самарџића и првог дизача из прошле сезоне Николе Вељовића, као и капитена, Николе Мунћана. За разлику од њих, Никола Петровић, који је крајем прошле сезоне све више мењао Вељовића, биће и даље у тиму, а други техничар биће Никола Стоковић, који се вратио са позајмице.

Што се тиче позиције средњег блокера, Немања Машуловић је и даље у тиму, а у Звезду се после три године вратио и Никола Јовановић. У сезони 2013/14 је већ играо за први тим Црвене звезде и освојио је шампионску титулу, да би након тога отишао у Спартак из Суботице, а после две године потписао је уговор са Спартаком из Љига, одакле се поново вратио у свој матични клуб.

На позицији блокера, ту су и  Никола Мељинац и Никола Павловић. Први либеро тима, Предраг Јевтић, продужио је уговор. Поред последње поменуте двојице, Црвена звезда је продужила уговоре и са Лазаром Додићем, Марком Синђелићем, Алексом Несторовићем, Алексом Штавлићем, Вукашином Ђурђевићем, Душаном Гмитровићем и Данилом Павловићем. Све су то млади играчи, он којих ће већина ићи на позајмицу, на каљење, док ће неки можда добити шансу већ у предстојећој сезони (Додић, Никола и Данило Павловић, Несторовић).

Поред Алексе Несторовића и Данила Павловића, на месту примача сервиса су и Милутин Нејић, Александар Андоновић, Лука Тадић.

Милутин Нејић је током прошле сезоне добијао значајну минутажу и у неким мечевим плеј-оф серије, био је међу најбољим играчима екипе. Најбољи млади играч од пре две сезоне, Александар Гмитровић, би ове сезоне требало да буде први коректор тима, а друштво на овој позицији ће му правити поменути Додић, као и Урош Николић. Тренер је и даље Драган Кобиљски.

Црвена звезда је претходних сезона константно „презимљавала“ у Европи, али, нажалост, овога пута је наш тим одустао од учешћа. Слаба финансијска ситуација, као и ново подмлађивање тима навели су управу да донесе ову одлуку у циљу консолидације новог тима кроз домаћа такмичења.

Што се тиче Суперлиге Србије, међу фаворите се могу сврстати бранилац титуле Војводина и освајач Купа, Нови Пазар. Војводина је константно у врху српске одбојке, а сачувала је окосницу тима, уз изузетак одласка Петра Премовића. Нови Пазар је задржао најбољег играча, Хамзагића, а претрпео је и значајне промене у тиму. Војводина и Нови Пазар су отворили ову сезону утакмицом Суперкупа Србије у коме су Пазарци били бољи (3:1) и освојили први трофеј у сезони. Иначе, ово је седми пут да се води борба за овај трофеј, а први пут у њој није учествовала Црвена звезда, која је до сада пет пута освајала пехар Суперкупа.

У нову сезону, Црвена звезда улази са новим техничким спонзором – у наредне две године наша екипа ће носити дресове најпознатијег одбојкашког бренда на свету, Микасе.

Надамо се да ће са новим спонзором кренути и у нове успехе. Млада екипа и промењен тим ће свакако бити изазов за тренера Кобиљског, али се надамо да ће се брзо укомпоновати и успевати да и даље осветљавају образ нашег спортског друштва. Први званични меч, Звезда игра у суботу (14. октобра у 16:00) против екипе Ниша на гостујућем терену.

НАПРЕД, ЗВЕЗДО!

Повезане вести

Leave a Comment