Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Звезда у Љубљани од очаја до сјаја и новог тријумфа

Кошаркаши Црвене звезде савладали су Олимпију у Љубљани у 3. колу АБА лиге, резултатом 82:73. Најбољи појединци били су Добрић, Рочести, Лесор и Јанковић. Црвено-бели су одиграли ову утакмицу без Џејмса Фелдина, који је зарадио лакшу повреду на тренингу, док је по први пут у тиму био Бранко Лазић. Након катастрофално одигране прве четвртине, Звезда се у другој тргла, у трећој успела да стекне значајнију предност, а у последњој је одржавала. Било је то довољно за трећи тријумф у регионалном такмичењу у исто толико утакмица.

3. коло АБА лиге

ПЕТРОЛ ОЛИМПИЈА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА МТС 73:82 (29:18, 13:25, 16:21, 15:18)

Дворана: Тиволи 
Гледалаца: 2 000
Судије: Радовић, Драгојевић, Кољеншић

ПЕТРОЛ ОЛИМПИЈА: Кастрати 6, Барбарич, Радуловић 2, Оливер 11, Шпан 5, Бубнић 3, Баџим 12, Морган 10п, 12ск, 4ас, Шћекић, Бетл 17, Јурчек, Хроват 7

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА МТС: Кешељ 2, Радичевић 4п, 7ас, Дангубић 5, Лазић 4, Лазаревић 2, Антић, Добрић 17, Јанковић 13, Рочести 16п, 7ск, 6ас, Лесор 12п, 9ск, Јовановић, Бјелица 7

У првих 20 минута, Звезда је стекла пола коша предности, што изгледа потпуно невероватно ако се у обзир узме ситуација на терену, посебно у првих 15 минута. Наш тим је повео са 7:2 на старту, гости серијом 9:0 успели да преокрену, а онда до краја прве четвртине затрпају кош Звезде и убаце чак 29 поена, за 11 поена предности. Почетак друге четвртине обележиле су техничке грешке за домаћи тим. Хроват је направио намеран фаул, потом добио техничку због симулирања, а на исти начин је санкционисан и његов тренер, због приговора. Хроват је и искључен.

Звезда ни тада није успевала да се врати у меч, али је улазак Јанковића и Добрића, који су постигли половину поена свог тима, променио ток утакмице. Црвено-бели су се приближавали домаћину, а у последњим тренуцима првог дела игре и повели, након готово 18 минута.

Трећу четвртину боље је отворила Олимпија и веома брзо поново дошла до предности, али је Звезда лако преузела ствар у своје руке. Уследио је период добре игре Алимпијевићеве екипе, која је стекла предност коју, испоставиће се, до краја утакмице није испуштала. Разлика од 6 до 8 поена у наставку меча била је довољна да се утакмица приведе крају без већих тензија и узбуђења, а црвено-бели су успевали да стекну и двоцифрену предност. На крају, 82:73.

ТОК УТАКМИЦЕ

4/4 (15:18)

Четврти период игре био је веома неефикасан и без већих узбуђења. Звезда је одржавала предност од 6 до 8 поена и није дозвољавала домаћем тиму да се значајније приближи и запрети. Лесор је био расположен и завршавао велики број акција, док је Добрић постигао битну тројку, своју трећу. У 39. минуту, Рочести је са линије пенала први пут стекла двоцифрену предност (78:67). До краја је наш тим смирено одиграо и успео да приведе меч крају.

3/4 (16:21)

Звезда је без енергије отворила други део утакмице, а Олимпија веома брзо вратила вођство, које је одржавала неколико минута. Ипак, неколико добрих одбрана донело је и материјализацију у нападу, па су Радичевић и Лесор одличном сарадњом креирали серију 8:0 и врло брзо је Звезда од 48:49 стигла до максималних +7 (56:49). До краја овог периода црвено-бели су задржали ту разлику, а на паузу се отишло са резултатом 64:58.

2/4 (13:25)

На старту другог дела игре, Добрић је погодио тројку и смањио заостатак, а потом је Хроват зарадио неспортски фаул, па техничку грешку, као и његов тренер, али Звезда није успела то да искористи и постигла је само два поена. Лазић је потом унео мало енергије у игру црвено-белих, а након још једне техничке грешке домаћих због симулирања и још једног у низу добрих потеза Јанковића, Звезда је пришла на -2 (38:40). Ипак, пропуштен је напад за изједначење, али су Добрић и Јанковић везали 5 поена и на полувреме се отишло с резултатом 43:42.

1/4 (29:18)

Звезда је добро отворила утакмицу и повела са 7:2, а након тога – стала! Погађали су домаћи играчи и за два (9/11) и за три поена (2/2), лако проналазили рупе у Звездиној одбрани и увећавали предност из минута у минут. Рочести је покушавао да повуче екипу, али није успевао, а Олимпија је стигла до двоцифрене предности након 10 минута (29:18). Црвено-бели су одиграли веома слабо у одбрани, на шта нису навикли своје навијаче претходних сезона.

 

Повезане вести

14 comments

milos rankovic окт 9, 2017 at 13:21

IMA PROBLEMA ALI NIJE TO TOLIKO LOSE PRVI SAM REKAO DA SMO MNOGO LOSI AL NIJE TAKO ZA DOBRICA SAM REKAO DA CE BITI NAS NAJBOLJI SUTER I BICI IMAO JE POVREDU NIJE JOS SPREMAN STO POSTO ROCESTI SVAKA CAST LESOR ODLICAN SAMO DA NEISPADA NA PRESECENE LOPTE ZAO MI ZBOG ANTICA SAMO STO PRE DA UDJE U RITAM MNOGO BITAN IGRAC ZA NAS TRENER JESTE MLAD AL NIJE ON LOS ZNA I ON DA PODVIKNE DA NACRTA AKCIJU BRINE ME NJEGOVI POMOCNICI NISTA DA MU SUGERISU SAMO SEDE NEMRDAJU SA PETICOM I JEDNIM SUTEROM MISLIM DA BI BILI MEDJU OSAM EVRO LIGE POLAKO BICE TO BOLJE

Reply
deki окт 9, 2017 at 08:08

Svi bi neku jaku Zvezdu, a malo para ima, bar u odnosu na druge evropske ekipe.. Drugo, ovaj tim bi bio duplo bolji da mu se pruza podrska ne ovde, nego u pioniru, a ne da se bojkotuje, a ceka se EL da bi se nacrtalo na sipku i glumilo ludilo!!

Reply
Loki окт 9, 2017 at 13:08

Ta narko grupaciju navijaca koji, je li, bojkotuju ABA ligu…a kad krene KL Srbije ne znaju ni kada je utakmica, a kamoli da dodju u Pionir….Ti navijaci ne prate nijedan sport osim fudbala gde diluju i slicno…A zamerka i posetiocima ovog sajta…da uopste ne tretiraju vesti iz rukometa…a tamo guramo sjajno…i jos nesto: rukomet je posle fudbala najpopularniji sport u Evropi ubedljivo…. od kosarke je popularniji i masovniji ne duplo…nego troduplo…eto..morao da kazem…

Reply
Josif окт 8, 2017 at 20:45

Ја незнам што није јасно.Значи регуларни део аба 19-3 кладим се ко оче,коче бре данас угрози па она Цедевита је очајна’попила од Игокее вечерас уссред Загреба.Значи фаворити смо за аба лигу и то велики док у ЕЛ лепо је реко Чова и да имамо скор 6-24 нико нече да замери,ово је прва година Алимпија,сетимо се колико смо чекали Радоњу који је на дебију губио у Ваљеву од Металца.Значи подршка момцима максимална и престаните са мрачењем.позз.мкд

Reply
Loki окт 9, 2017 at 02:56

A ko to ne daje podrsku kosarkasima? I ko to mraci, ako napise ono sto je svojim ocima video? Ili su mozda pravi zvezdasi oni koji iskljuce mozak i ne vide ono sto se vidi? Veceras smo pobedili Olimpiju koja ce se garant boriti za opsatanak! I u nasoj igri je samo Rocesti pokazivao da je format igraca za neki klub koji igra u Evroligi! A mi smo evroligasi! I cemu se nadamo sa ovakvom igrom i selekcijom. I kako moze da se porede Radonja i Alimpije… Pa Radonja pre nego sto je postao nas trener imao je 12 godina igranja evropskih utakmica sto kao igrac, trener ili selektor!!!! Dosao je kod nas kao trener koji je vodio svoj klub u Evropi 4 godine i kao trener koji je bio selektor Reprezentacije!!! Ovoj ekipi fale 3 igraca evropskog ranga, a ne samo teski centar….da bi nas neko u Evroligi tretirao kao ozbiljnog rivala!

Reply
Pera окт 9, 2017 at 16:41

Da li možda treba da ovde poredjane činjenice proverimo u ranijim postovima. Batalite prepucavanja kad nemate šta da radite nego pružite podršku svim ovim momcima od trenera koji je fakat neiskusan do igrača koji takodje većina prvi put igraju ovakve utakmice. Videlo se sinoć i da je to prva naša partija van Beograda i da smo nov tim ali se videlo i da smo grešili dušu o Stefana Jankovića a videlo se i da nam fali petica. Lesor dobar dečko koga treba naučiti da igra za klub i da brate zagradjuje obruč i skače na obe strane. Da batali ona suluda istrčavanja kada je bez petice obruč na izvolte i da trener krene da koristi svoje pomoćnike a to znači ako je Top tu da recimo kao najiskusnije analizira protivnike i da na prvom treningu pred narednog protivnika mi imamo već razradjenu svaku sitnicu vezanu za njega i rešenja. Kako treba da igra naš tim. Grešite u odnosu na Olimpiju mislim da je dovela posle nas najbolje strance u ligi a za Cedevitu sam pisao i ranije i nije tu ništa iznenadjenje. Mene brine kako ćemo mi odigrati protiv ovako motivisane Igokee. I dalje su u ABA ligi Zvezda i Mega najkvalitetnije ekipe a Budućnost i Igokea odmah iza njih. Uostalom to je moje trenutno vidjenje možda se tu nešto promeni ali zato je i ABA liga interesantna za praćenje. Podrška timu a pamtim izjave nekih forumaša vezane za Radonjića pa kad smo te bolesti preboleli prebolećemo i ove sadašnje. Samo ne dirajte trenera jer radi posvećeno i imaće sigurno odlične rezultate. Strpljenje.

Reply
otpisani101 окт 8, 2017 at 20:05

bojim se da ce tesko covic pogoditi dva puta sa mladim trenerom. ..dakle tesko da ce alempijevic postati radonjic …radonjic je vodio buducnost i u evropi i nije bio bas bez iskustva. ..alempijevicu je najveci uspeh pobeda u plej ofu nad partizanom. ..malo je to i za aba ligu a o evropi i da ne pricamo. ..daj boze da gresim ali sve mi se cini da je covic napravio veliku gresku i da se alempijevic nece dugo zadrzati na klupi zvezde. ..jeste ima 3 pobede ali se vidi da je igra nikakva i kada dodju ozbiljnije ekipe i vruci tereni, tek ce da se vidi. ..

Reply
kastiljo окт 8, 2017 at 19:39

U drugom poluvremenu smo na momente delovali kao proslogodisnja Zvezda,sa jakom odbranom,ali nazalost samo na momente…Nasa odbrana je u ove 3 utakmice bila KRITICNA!!! Momci se glat setaju do kosa,u prvom poluvremenu apsolutno nista odbranili nismo…
Koliko mi samo nedostaje da gledam Simona da se dize cim primi loptu,Dzenkinsa sa onim njegovim 2+1 ulazima,Kuzmica koji zna kako se brani reket i ostale…Da ne pricam o Radonjicu i njegovim djipanjima pored klupe…Bas se oseca kako se preko leta dogodio kraj jedne ere.

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 8, 2017 at 20:06

tako je kastiljo..jako smo smesni i zalosni ..sad smo kao car konstantin…daleko smo i od proseka

Reply
Jesse Pinkman окт 9, 2017 at 02:06

Znaci smaras koliko si negativan…zaboravi proslogodisnju Zvezdu, ovo je nov pocetak I nova Zvezda sa 2 igraca od 12 iz proslogodisnje ekipe. Po tvom bi Milojevic trebao da bude najuren posle 3-3 na Malti!!!

Reply
Estrella Roja окт 8, 2017 at 22:48

Ne znam samo čemu ovoliki broj minuseva jer je naša igra u većem delu bila očajna, imali smo sreće da Olimpija nije uigrana i da i njihov bljesak traje dosta kratko. Trener od koga je trećina rostera starija ne predstavlja nikakav autoritet, pa bila njegova karijera kasnije prepoznatljiva. Kad vidite Kešelja u igri, šutiranje cigli od strane Dangubića i odbranu Bjelice zvanog promašen zicer ne može da vas oraspoložiti ni odlični Ročesti ili nagoveštaj dobre šuterske sezone Dobrića, posebno kad kreće Evroliga gde nema bledih ekipa iz Aba lige. Petica pod hitno i to ne samo da popunjava broj nego da bude u prvoj petorci, bez toga nemamo šta da očekujemo od Evrope osim rekordnog broja poraza.

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 8, 2017 at 18:00

auu..pa mi nismo ni prosecna ekipa..u evroligi dajem svakom po 1000€ ako osvojimo 2 pobede..a mislim da necemo ni jednu..pa ovo je bruka od ekipe i igre i trenera..lepse je za gledanje FMP..obican cirkus od ekipe

Reply
Backo окт 8, 2017 at 18:28

Moraces kredit da podignes vrlo brzo…

Reply
Verni barani окт 8, 2017 at 19:07

Bicu ti zirant… :kez:

Reply

Leave a Comment