Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Звезда победила Партизан!

У 84. „Вечитом дербију“, у оквиру 3. кола рукометног шампионата Србије, рукометаши Црвене звезде савладали су Партизан, након великог преокрета у другом делу игре. Након три гола заостатка у првих 30 минута, Ненад Перуничић је на терен послао чак четири нова играча, међу којима су били и голман Љубеновић и сјајни Шотић, који су и били играчи преокрета.

Звезда је дуго јурила изједначење, потом и предност, након што је дошла до првог циља, а вођство је коначно стигло као последица сјајних интервенција Љубеновића у наставку. У последњих десетак минута игре, црвено-бели су углавном имали два гола предности, а домаћини успевали да смање на гол заостатка. Посебно узбудљив био је последњи минут, у који је Звезда ушла са голом предности, нападом, али и играчем мање. На 13 секунди до краја Милосављев је одбранио шут Мандића, али домаћи нису успели да изграде напад, па је Звезда славила победу!

Био је ово трећи тријумф у овом шампионату, у исто толико утакмица.

3. коло Супер лиге

 ПАРТИЗАН – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 22:23 (13:10 )

Хала: Спортски центар Вождовац 
Гледалаца: 500
Судије: Бранка Марић, Зорица Машић
Седмерци: Партизан 6 (6), Звезда 4 (2)
Искључења: 3:5
Картони: Ивановић, Павловић (Партизан) Мандић, Мошић, Бабић, Пашић (Звезда)

ПАРТИЗАН: Милосављев, Стевановић 5, Живковић 9, Микић, Радивојевић, Југов, Радовановић 2, Миленковић 3, Станојловић, Ивановић 2, Пижурица, Павловић, Максић 1, Гленџа, Јокић. Tренер: Ненад Максић

ЗВЕЗДА: Пејчиновић, Чоловић, Љубеновић, Шотић 5, Радисављевић, Мошић 1, Палевић, Пашић, Љубојевић, Мандић 5, Бугариновић 1, Милосављевић 1,  Матичић 2, Д. Бабић 3, Блечић, А. Бабић 4, Кљајић 1. Тренер: Ненад Перуничић

ТОК УТАКМИЦЕ

60′ Љубеновић је био сјајан на голу, а играчи Партизана нису успевали да постигну гол. Треба истаћи и бројне, готово почетнике грешке Максићевих играча. И последњи минут ушло се са предношћу Звезде од једног гола, али и човеком мање у пољу.  На 13 секунди до краја Милосављев је одбранио шут Мандића, али домаћи нису успели да изграде напад, па је Звезда славила победу!

55′ Као и када су јурили изједначење, дуго су наши момци покушавали да дођу и до предности, након више од 35 минута. То им је након неколико пропуштених прилика успело тек у 52. минуту, голом Мошића. Ивановић је искључењем знатно олакшао ситуацију противнику, а Бабић донео Звезди +2 (21:19).

50′ Бабић и Мандић донели су ново изједначење Звезди. Након тога уследио је велики број промашаја на обе стране…

45′ Звезда ни са играчем више није могла да савлада Милосављева и никако није стизала до изједначења, и поред више прилика. Коначно, у 43. минуту игре, сјајни Шотић постиже свој четврти гол, за 16:16. Ипак, колико су се дуго трудили да достигну ривала, толико су брзо просули све то и поново заостајали два поготка за кратко време.

40′ Живковић је искључен у 36. минуту, а Звезда успела да смањи заостатак и материјализује то. Ипак, Радовановић је постигао гол, уз подигнуту руку судија и у тренуцима када је његов тим имао играча мање. Потом је и наш тим остао са играчем мање, а Милосављев још једном био сјајан и спасио свој тим. Ипак, трећим голом Шотића, још једним са играчем мање, црвено-бели су смањили заостатак, да би потом Бабић погодио трећу пречку за свега неколико минута, па није било ништа од егала.

35′ Промешао је карте Перуничић и у игру послао чак четири нова играча у односу на први део игре, што је резултирало погоцима за 13:12 и добром игром у одбрани, упркос играчу мање у пољу. Ипак, Партизан је поново везао два поготка и стигао до +3 (15:12).

ПОЛУВРЕМЕ

Црно-бели су стигли до предности од 13:10 након првих 30 минута игре. До вођства од 6:3 све је одлично функционисало у игри Звезде, која је могла да стекне и већу предност, али је на голу Партизана фантастичан био Милосављев. Ипак, од тог тренутка уследио је пад, што су домаћи искористили да поведу са 9:7, након серије 6:1. Звездин нови бљесак уследио је у тренуцима када је имала играча мање. Међутим, није могао Перуничићев тим више од изједначења. У 30. минуту, уследила је велика неопрезност, коју је Радовановић казнио и евроголом са преко 10 метара донео својој екипи 3 гола предности на паузи.

Живковић је постигао 5, а Миленковић 3 гола за Партизан, док је Мандић био стрелац 3 гола за црвено-беле.

30′ Звезда је преко Кљајића пропустила нову прилику да постигне гол, овога пута са седам метара. Поново је Милосављев био несавладив. На другој страни, свој трећи гол постигао је Миленковић за 11:9. Мандић је смањио, а у последњем минуту првог дела виђен је још по један погодак. Ипак, најлепши тренутак првог дела сусрета виђен је у последњој секунди, када је Радовановић са преко 10 метара погодио мрежу Пејчиновића.

25′ У 21. минуту капитен Партизана Живковић донео је свом тиму и предност након више од 15 минута игре. Први пут су домаћи имали играча више, што су искористили да први пут стигну до +2 (9:7), па је Перуничић затражио тајм-аут. Мандић је потом постигао гол, а при томе зарадио и искључење, али је Александар Бабић успео да поравна резултат упркос томе. Наши момци су могли и до другог гола са играчем мање, али је Кљајић у контри погодио пречку.

20′ Да није било фантастичног Милосављева, Партизан би сигурно имао и већи заостатак. Ипак, расположени голман црно-белих зауставио је велики број удараца гостију и успевао да одржи свој тим у игри. За то време, црно-бели су комплетирали своју серију од 3:0 и узвратили Звезди, па су стигли до изједначења у 18. минуту. У првих 20 минута чак седам интервенција сакупио је голман црно-белих.

15′ Трећи гол у низу за Звезду дошао је у 14. минуту, са линије седам метара, а погодио је Кљајић, за два гола предности свог тима, да би Матичић другим голом донео и три гола предност, први пут (6:3). Након тајм-аута Максића, Стевановић је постигао сјајан гол и смањио на 4:6.

10′ Партизан је након заостатка од два поготка везао три гола и стигао до вођства од 3:2. Црвено-бели су изједначили и имали прилику да са седам метара поведу, али је Милосављев био сјајан и одбранио шут Матичића.

5′ Почетак меча донео је агресивну игру обе екипе, уз чак три жута картона. На обе стране истакли су се голмани, па је на семафору након пет минута стајало 1:2.

 

 

 

Повезане вести

1 comment

Goran окт 8, 2017 at 17:45

Bravo Zvezdo,crni sektasi napaljeniji nego ikad ali najsladje je ovako 1 gol razlike 🙂

Reply

Leave a Comment