Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Алимпијевић: Има много потенцијала за напредак

Тренер КК Црвена звезда мтс Душан Алимпијевић и плејмејкер Тејлор Рочести говорили су након победе над Морнаром из Бара у 1. колу АБА лиге.

Кошаркаши Црвене звезде мтс започели су нову сезону сигурном победом у 1. колу АБА лиге. Црвено-бели су савладали Морнар из Бара резултатом 88:77 и на најбољи могући начин се представили навијачима.

На конференцији за медије након утакмице говорио је Тејлор Рочести:

Срећни смо што смо победили. Много смо научили на припремама, тек се уигравамо, а добро је учити на победама. Морамо да растемо као тим и да наставимо да напредујемо и да будемо концентрисани – истакао је Звездин плејмејкер, а потом додао:

Сјајна група играча, сви су гладни учења и такмичарски настројени. Радујем се што сам део победничке екипе, посебно пред навијачима какви су у Београду. Знам шта може ова публика и да ће бити све боље – морамо да играмо чврсто и да заслужимо подршку публике – рекао је Рочести који је меч завршио са 17 поена и седам асистенција.

Реч је преузео тренер црвено-белих Душан Алимпијевић који је анализирао свој први званични меч на клупи Црвене звезде мтс.

Показали смо два лица у два полувремена. У наставку смо задржали дозу озбиљности, али утакмица је била кривудава линија, таква ће бити и сезона са 11 нових играча. Победили смо лакше него што се очекује на старту сезоне, али не треба да будемо нешто пресрећни, имамо много потенцијала за тимски и индивидуални напредак – истакао је стратег Звезде и затим наставио:

Прва утакмица увек носи дозу тензије, али прво полувреме је било одлично. Не смемо да допустимо офанзивни скок, имали смо понекад и лежеран приступ у нападу, причали смо и у свлачионици. Добрић је могао данас да игра, али водили смо се тиме да играју они који су играли све време. Мислим да је Лазаревић искористио минутаźу, прави је ратник, добио је и ударац, али добро је и биће у саставу за Мегу – рекао је Алимпијевић.

Тренер Црвене звезде мтс упитан је да прокоментарише стање са играчима који нису били данас у ростеру.

Антић ме одушевљава приступом и понашањем, морамо да водимо рачуна да уђе у правом тренутку. Добили смо квалтет са њиме на тренингу, само још мало физички да се спреми. Лазићева повреда је у потпуности санирана, врло брзо ће бити у тиму, само физички да се подигне. Добрић је могао данас да игра, али водили смо се тиме да играју они који су играли све време – изнео је добре вести Душан Алимпијевић.

Црвена звезда мтс и 2. коло АБА лиге игра на домаћем паркету. У среду са почетком од 21 час, црвено-бели ће у дворани ’’Александар Николић’’ дочекати Мега Бемакс.

Текст на сајту СД

Повезане вести

2 comments

milos rankovic окт 2, 2017 at 17:54

TRENER JESTE MLAD NIJE TO LOSE BICE DOBAR ON ZA NJEGA NEBRINEM BRINEM ZA NASEG SUTERA FELDINA TO SE VIDI IZ AVIONA DA ON NIJE IGRAC KOJI JE BIO SUT IZ IGRE 2 OD 11 NA PRIPREMAMA JEDAN OD LOSIJIH TREBA NEKO DAMU STAVI DOZNANJA DA ON OVDE NIJE ZVEZDA DA SE SVE VRTI OKO NJEGA SKOK JE I DALJE PROBLEM I BICE BEZ PRAVE PETICE TESKO KAD SE VRATE DOBRIC LAZIC I ANTIC BICE TO DOBRO

Reply
Hadži Dragan окт 2, 2017 at 15:41

Dobar si mali Cipijev,samo guraj dalje.Čestitam na prvoj pobedi.

Reply

Leave a Comment