Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОдбојкаОдбојка

Србија шампион Европе!

Женска сениорска репрезентација Србије освојила је своју другу титулу првака Европе! Србија је у финалу Европског првенства у Бакуу (Азербејџан) савладала Холандију са 3:1, по сетовима 25:20, 25:22, 18:25 и 25:18, после 105 минута игре.

Фантастично и незаборавно! Управо тако су играле изабранице Зорана Терзића у финалу првенства Еропе и други пут у историји стигле на трон. Својим играма су то и заслужиле, а у Азербејџану су оствариле 6 победа уз само два изгубљена сета, против Белгије у такмичењу по групама и у финалу против Холандије.

Црвену звезду је на овом турниру представљала Бојана Миленковић која је пружила одличне игре и која је још једном оправдала позив селектора Зорана Терзића.

За репрезентацију Србије су наступале и некадашње одбојкашице Црвене звезде: Бојана Живковић, Мина Поповић, Стефана Вељковић, Теодора Пушић, Ана Бјелица, Јована Стевановић и Јелена Благојевић. Селектор Србије је некадашњи тренер црвено-белих Зоран Терзић, а улогу физиотерапеута обавља наш Синиша Младеновић.

Одбојкашице Србије освојиле су и три појединачне награде. Тијана Бошковић, коректор Србије, проглашена је за најбољу играчицу (МВП) првенства Европе, а награду јој је предао Александар Боричић, председник ЦЕВ. Бранкица Михајловић, примач Србије, проглашена је за најбољег примача, а Стефана Вељковић, блокер Србије, за најбољег блокера ЕП.

Одбојкашки клуб Црвена звезда честита Бојани и свим члановима репрезентације Србије на још једном изванредном успеху!

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment