Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоЕвропска такмичењаНајновије

Ватерполисти у плеј-офу за Лигу шампиона!

Ватерполисти Црвене звезде савладали су грчки Вуљагмени 6:5 у директном дуелу и пласирали се у плеј-оф квалификација за Лигу шампиона! Са првог места!

У узбудљивој утакмици која је одлучивала о пласману у последњу рунду квалификацију за најелитније такмичење, црвено-бели су савладали грчки тим.

Млади Звездин тим је обезбедио минимум још четири утакмице у Европи, што ће бити од великог значаја.

Грци су водили током већег дела меча, имали четири пута предност, али у последњој деоници Звезда је повела са 6:4, имала играча мање и успела да сачува предност. Вуљагменију је био довољан и нерешен резултат.

Велики број искључења, крајем првог полувремена са правом замене искључен је Танкосић, крајем утакмице Бурсаћ. Није наступио Асановић због вируса, а цео турнир је пропустио Стефан Илић.

Грци су повели голом Куветсиса са играчем више, изједначио је Танасковић. У другом периоду голом Васића Вуљагмени поново има предност, Зердевас брани петерац Његовану, а затим Добожанов брани Куветсису петерац. 20 секунди пре полувремена Танасковић поново изједначује, а Танкосић завршава утакмицу на 6 секунди пре краја првог полувремена.

Васић и Афродитис су погађали за Вуљагмени, Тохов и Јовић за Звезду у трећем периоду.

У последњем периоду, Звезди плус два доносе Стојановић и Шуберић. Бурсаћ је зарадио треће искључење 50 секунди пре краја меча, а Капотсис успео само да смањи Звездину предност и постави коначних 6:5.

Танасковић је био најефикаснији са два гола.

Велики успех Црвена звезде и Дејана Савића. У групи са много искуснијим екипама, које имају континуитет играња у Европи и најјачим такмичењима, Црвена звезда је успела да заузме једну од две позиције.

Након почетног пораза од Орадее, Звезда је морала да победи Синтез и Вуљагмени. И победила је!

У другом мечу Синтез је савладао Орадеу (9:8), а Црвена звезда обезбедила прво место у групи.

Црвено-бели ће ускоро сазнати противника у плеј-офу који се игра 14. и 18.октобра, а који ће бити једна од другопласираних екипа из преостале три групе.

CZVЦрвена звезда            6:5

(1:1, 1:1, 2:2, 2:1)

VOUВуљагмени

Орадеа, Олимпијски базен „Јоан Александреску“. Судије: Дервио (Француска), Галиндо (Шпанија). Искључења: Црвена звезда 26 минута, Вуљагмени 16. Петерци: Црвена звезда 1(0), Вуљагмени 1 (0).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Добожанов, Танкосић, Јовић 1, Бурсаћ, Шуберић 1, Радовић, Његован, Тохољ 1, Николов, Танасковић 2, Огњеновић 1, Асановић, Тодоровски. Тренер: Дејан Савић.

ВУЉАГМЕНИ: Зердевас, Копелиадис, Сарцетакис, Васић 2, Хрисоспатис, Гувис, Афрудакис 1, Капетанакис, Понтикас, Капотсис 2, Куветсис, Соланакис, Куруванис. Тренер: Лудис Костас.

Повезане вести

3 comments

Đ0LE BARI 91 окт 2, 2017 at 00:54

SVAKA ČAST MOMCI.IDEMO DO KRAJA,DO LIGE ŠAMPIONA !!! NEKA CRKNE OD MUKE GROBARSKA PIČKETINA ŠOŠTAR,SVE RADI PROTIV NAS A ŠALJE POZIVNICE TUĐMANOVCIMA DA IGRAJU L.Š. BEZ KVALIFIKACIJA.ZBOG TOG OLOŠA IMATE MOTIV VIŠE. HRABRO DO KONAČNE POBEDE. ZVEZDO UDAVI IH SVE.

Reply
Hadži Dragan окт 1, 2017 at 23:03

Bravo delfini,svaka čast.Uz Dekija se može i više.

Reply
maxmasina111 окт 1, 2017 at 12:03

Sjajan uspeh! Bravo momci, bravo Deki. Samo jako

Reply

Leave a Comment