Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоТенис

Јуниори Црвене звезде шампиони Србије!

Екипно првенство Србије за јуниоре и јуниорке за 2017. годину одржано је у Београду од 21. до 24. септембра. У мушкој конкуренцији екипа Црвене звезде освојила је шампионску титулу.

Наступило је по 8 екипа и играло се по систему плеј-офа, од четвртфинала до финала. Екипа Звездиних јуниора била је на папиру фаворит за освајање првог места. Гледајући коначне резултате могло би се закључити да је то била Звездина рутинска победа. Међутим на терену је то било доста другачије.

У четвртфиналу Звезда је играла против екипе ТАЖ из Ниша и тај сусрет је трајао два дана због кишних услова. Звездин дубл Бодин Жарковић и Алекса Бућан је убедљиво победио Нишки дубл Благојевић и Стефановић са 6:0 и 6:0. Потом је Звездин први рекет Жарковић лако победио Пејчића са 6:1 и 6:0. Звездин други рекет Бућан је победио Благојевића са 6:1 и 6:4. Трећи Звездин рекет Лазар Војиновић је савладао Стефановића у три сета са 5:7, 6:3 и 6:2. Тако је Звезда победила у четвртфиналу екипу ТАЖ са 4:0.

У полуфиналу Звездин противник била је веома незгодна екипа Агримес из Београда и тај меч је Звезда играла у гостима на теренима ТК Агримес. Звездин дубл Жарковић и Бућан је на ивици жилета победио дубл Дабић и Петровић са 4:6, 6:1 и у тај бреку 10:6. После ових узбуђења Војиновић губи први сет од Петровића са 0:6, али се нагло опоравља и добија преостала два сета са 7:6 и 6:4. Бућан рутински побеђује Радана са 6:3 и 6:1. Жарковић такође побеђује Дабића са 6:3 и 6:2 и тако Звезда слави против Агримеса са 4:0.

Финале Екипног првенства Србије за јуниоре између Црвене звезде и екипе ТК Ђукић из Београда је одржано на ТЦ Новак у Београду. Звездин дубл Бодин Жарковић и Алекса Бућан побеђују Ђукићев дубл (Мирослав Цвјетан и Давид Обрадовић) са 6:2 и 6:4 и тако Звезда долази у воћство од 1:0. После тога Лазар Војиновић тријумфује над Марком Тором са 3:6, 6:3 и 6:1 и повећава Звездино воћство на 2:0. Звездин први рекет Бодин Жарковић рутински побеђује Мирослава Цвјетан са 6:2 и 6:1 и доноси Звезди недостижну предност од 3:0. Коначних 4:0 за Звезду донео је Алекса Бућан победом над Марком Вујић резултатом 3:6, 6:3 и 6:2.

Тренер Звездиних јуниора био је Владимир Крстић. Поменимо комплетан састав Звездине шампионске екипе: Бодин Жарковић, Алекса Бућан, Лазар Војиновић, Лука Марковић, Павле Дробњаковић, Михаило Дробњаковић.

После поделе медаља и победничког пехара од стране ТСС настало је велико славље Звездиних јуниора.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Gogi сеп 26, 2017 at 18:40

Bravo kraljevi samo ovako nastavite i u seniorskoj konkurenciji da osvojite jos mnogo titula i dobro zdravlje vam zelim. Jel zna neko sta znaci broj 35 na njohovim majicama jel’ to broj osvojenih titula juniora?

Reply

Leave a Comment