Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Нова победа Звезде без примљеног гола и одлична увертира за меч у Келну

Фудбалери Црвене звезде савладали су Војводину у 11. колу домаћег првенства са 2:0 и остварили девету победу, уз један реми. Стрелци су били Доналд и Канга.

Као у мечу против Вождовца, Холанђанин и Габонац погодили су по једном мрежу ривала и донели својој екипи бодове. Војводина се није обрукала, покушала је да се надиграва и постигне гол, али против квалитетнијег и организованијег ривала није успела више од часног пораза. Звезда је постигла два гола, могла још неколико, али је бриљирао голман Роцков. Чак 17 пута су Милојевићеви играчи шутирали ка њему, а он је успео да заустави 8 удараца. Два није…

Први, након сјајне контре Звезде и импресивног кретања Доналда, а други после фантастичног ударца Канге.

Оно што брине јесте повреда Родића, који је уступио своје место Гобељићу још у првом делу игре. На голу је био Супић, због повреде Борјана и болести Кахримана, али није имао много посла. Остаје да се види да ли ће неко од поменутих играча моћи да помогне екипи у Келну у четвртак.

Шансу је у другом делу игре добио Лука Аџић, а уласком Пешића уместо Канге, црвено-бели су завршили меч у формацији 4-4-2.

10. коло Супер лиге

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ВОЈВОДИНА 2:0 (1:0)

Стадион: „Рајко Митић“ 
Гледалаца: 8 120
Стрелци: Доналд у 29. и Канга у 63. минуту
Судије: Ђокић, Петровић, Олајош
Жути картони: Стојковић (Звезда), Јованчић (Војводина)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Супић, Стојковић, Савић, Ле Талек, Родић (Гобељић), Доналд, Крстичић, Канга (Пешић), Радоњић (Аџић), Срнић, Боаћи

ВОЈВОДИНА: Роцков, Саничанин, Лакићевић, Веселиновић, Антић, Вукасовић (Месаровић), Јованчић, Којашевић, Аврамовски (Парк), Суботић, Михајловић (Јовановић)

ТОК УТАКМИЦЕ

90+2′ КРАЈ УТАКМИЦЕ.

86′ Парк је могао да смањи вођство Звезде, али је послао лопту поред гола.

84′ Месаровић шутира из даљине, безопасно по Супића.

76′ Бомба Доналда, лопта одлази поред десне стативе Роцковљевог гола.

73′ Поново Крстичић, изблокиран је, лопта завршава поред гола.

72′ „Слободњак“ Доналда, лопта одлази поред гола.

71′ Лоб Крстичића, али без опасности по гол гостију.

63′ ГОЛ! Након дуге акције Звезде, Доналд је кратко одиграо до Канге, а овај у свом стилу са неких 25 метара шутирао и погодио десни угао гола Војводине.

62′ Стојковић је пробао да упосли Боаћија, интервенише голман Војводине испред нападача Звезде.

53′ Нови ударац Габонца, поред гола.

52′ Канга шутира, Роцков брани.

51′ Сјајна соло-акција Боаћија, који је изблокиран испред гола, иако је имао потпуно самог Кангу у одличној позицији.

46′ Прете гости на старту другог дела, Суботић не успева да заврши поготком акцију свог тима.

45′ Суботић шутира, Супић лако интервенише.

42′ Поново прети Војводина, Јованчић шутира, али без опасности по Супића.

40′ Први озбиљан покушај гостију, лопта одлази преко гола.

31′ Крстичић лукаво покушава са бока, поново Роцков интервенише.

29′ ГОЛ! Фантастично је пресекао напад Војводине Доналд, проиграо Боаћија, који се сјајно ослободио чувара и несебично проиграо свог капитена, који је претрчао преко 60 метара и успео да заврши акцију коју је започео. Звезда води са 1:0.

27′ Ударац Канге, нешто слабије је интервенисао Роцков, а лопта се одбила до стативе.

26′ Теже је било промашити него погодити! Стојковић је одлично упослио Радоњића, који из петерца шутира поред гола.

24′ Није добро… Родић се жали на повреду, мења га Гобељић.

22′ Шут Срнића са 16 метара, брани Роцков.

15′ Радоњић шутира са ивице шеснаестерца, лопта завршава поред гола.

14′ Прва велика прилика за Звезду! Боаћи је шутирао искоса, Роцков одбио лопту, на њу је налетео Родић, који је слабо шутирао, па је голман гостију поново интервенисао. Лопта се одбила између три играча Звезде, па је одбрана Војводине испред њих интервенисала.

Дуел две „црвено-беле“ екипе уједно је и дуел првопласираних тимова суперлигшке табеле у овом моменту. Звезда је у налету и без пораза готово месец и по дана, још од дуела у Краснодару. Војводина је силовито кренула, доживела дебакл против Спартака (0:5), али је успела да се врати у живот и поред великих проблема у клубу. Данас ће сигурно имати велики мотив да оствари позитиван резултат на Маракани, што у последњих неколико година није био редак случај. У тиму Војводине налазе се три некадашња фудбалера Звезде: Аврамовски, Михајловић и Антић, док је на голу Звезде данас некадашњи голман Новосађана, Супић.

 

Повезане вести

15 comments

krvavi zvezdas-DE сеп 24, 2017 at 21:50

elegantna pobeda bez napora..i opet srnic uzasan..ide mi vise na zivce koliko decko ogranicen..sad cu ja kao onaj OKNARAB…stvarno je dobar onaj Vukanovic i pod hitno na zimu ga dovesti umesto srnica decko dokazao da osim sto voli zvezdu nije za ozbiljan fudbal

Reply
Hadži Dragan сеп 25, 2017 at 06:33

Srnić pao totalno,Rodić dečko za amaterski fudbal,stalno povređen i nespreman.Kod Pešića sam se najviše z.j.bao,mislio sam da je top špic,a on gore drvo od Orlandića.

Reply
josif сеп 25, 2017 at 08:46

Srnic je jako ogranicen igrac,ima srca i borben je ali mislim da Rikardinjo treba da dobije vecu minutazu od njega,za Pesica sam odmah rekao daje novi Andrija Kaludjerovic,ubode na 5 jednu,dok je Rodic mislim dobar igrac ali te povrede ga ometaju da pruza maksimum.Pozz.MKD

Reply
LA[K]I сеп 25, 2017 at 14:29

Slazem se sa Jofisom najvise. Pesicu svaka cast za gol protiv Krasnodara. Tu je otplatio svoju vrednost, ali on nije ozbiljan napadac. Cak mislim, tj. siguran sam da je to klasican menadzerski igrac zbog njegove proslosti i svega sto se sada desava. Vujaklija je oteran da bi se njemu napravilo mesto, a realno Pesic nije nista bolji od njega, cak je mozda i gori. Definiotivno treba polako Joveljica uigravati. Rodic je sjajn igrac, ali ako ga povrede nastave sputavati bice veliki problem. Sreca pa ga Gobeljic kao desnonogi igrac dobro odmeni, stvarno bi bio horor da gledamo Andjelkovica u Evropi. I Milic i Rikardinjo treba da dobiju sansu ispred Srnica. Jeste decko i veliki Delija i veliki borac, ali nema on to sto se trazi. Dosta je pomogao u kvalifikacijama, ali sad i to malo sto je znao je zaboravio, dok su Rikardinjo i Milic bas dosta napredovali. Treba ga malo odmoriti nekoliko utakmica i dati sansu ovim momcima. I nista manje bitno, pa cak i najbotnije, ko ce na gol u cetvrtak? Borjan tesko kaze Miloje, Kahriman bolestan i pitanje je da li ce biti spreman, dakle ostaje Supic. Neko je izgleda dobro procenio da bi mogli da se desi da nam zatreba i treci golman.

Reply
dusan сеп 25, 2017 at 15:51

srnic jeste u losoj formi, ali ima dosta kondicije i fizicki je spreman kao zver. pesic je dao dosta golova i kada god igra u spicu daje golove. on definitivno ne moze da igra krilo i trebalo bi bar da probamo da vidimo kako je igrati sa dva spica. u krajnjem slucaju koliko god da je skupo placen gol u rusiji je otplatio pet pesica. porediti ga sa vujaklijom je besmisleno. odlicna je zvezda

LA[K]I сеп 26, 2017 at 14:31

Decko podseca na Boacija iz prolecnjeg dela sezone. U stanju je da promasi 2-3 zicera za redom. Na krilu je igrac manje za nas tim, kao napadac dosta masi 100% sanse. Iskreno se nadam da ce biti bolji, ali mislim da bi Joveljic kao supertalentovan fudbaler morao da dobije minutazu ispred njega na nekim utakmicama tipa Borac, Javor, Backa, kup mecevi…

Loki сеп 25, 2017 at 09:40

Pesic je najskuplji igrac u istoriji Zvezde.. Pukli smo za njega 750 000 evra…a on sedi na klupi! A kad igra…to je onako…prosecno…Medjutim, ima nesto sto ga i opravdava…kad udje u igru, a tu je Boaći, ne menjamo sistem igre u 4-4-2, nego i dalje igramo sa jednim klasik špicom i dva bočna polušpica…i onda Pešić, umesto da igra u paru sa Boaćijem, jedan pored drugog, on igra uz levu ili desnu aut liniju…i izgleda smešno. Jbg, zamislite da su Pančev ili Dule Savić igrali kao krila uz aut liniju…pa bili bi smešniji i od Pešića!

Reply
LA[K]I сеп 24, 2017 at 19:57

Ima li neko informaciju za Rodica i Borjana kakve su povrede i mogu li se ocekivati u cetvrtak? Procitah negde i da je Savic povredio zadnju lozu, da li se zna sta vise o tome? Ako njih trojica ne budu u cetvrtak nema sta, neko nas ozbiljno kune.

Reply
Loki сеп 25, 2017 at 01:54

Rodic je i bukvalno povredjen na svakih 5 dana!!! Kukali smo za njim celo leto(pa i ja kukao), a doveli smo igraca sklonog povredama i koji je tehnicki dobar, ali mu je dusa u nosu cim krene u napad, u neki šprint… Momak izgleda nije fizicki sposoban za ozbiljniji fudbal…A mi za njega alternativu nemamo…jer Andjelka ne uzimam za ozbiljno…

Reply
Hadži Dragan сеп 25, 2017 at 06:29

Na zimu dovesti levog beka,jer je Anđelković neupotrebljiv,a Rodić lako povredljiv.

Reply
Loki сеп 25, 2017 at 09:53

Ma, Rodic je kod nas povredjen i došao!!! Protiv Sparte i Krasnodira odigrao solidno, ali to je sve bilo na dobro postavljanje i čitanje (sto odlicno radi), ali čim je trebalo da potrči, on je “ hvatao krivinu“. Sve vreme je “ kampovao“ na nasoj polovini terena iako protivnickih igraca nije bilo oko njega…I onda je dosao BATE i sve akcje njihove isle preko Rodica koga su „bušili“ sa dva brzanca i igrali iza njegovih ledja i Rodicu tu nije pomagalo čitanje…jer su ga jednostavno pretrčavali mnogo brži igrači! I sad je jasno: doveli smo igrača sklonog povredama i koji se nije naigrao fudbala u bivsem klubu iz tog razloga!

Reply
Горан сеп 24, 2017 at 19:45

Били смо бољи, доминирали смо на средини 75% времена и плод такве игре су и два лепа гола.

На „Бањици“ класична „склањалица“. Срамота за домаћи фудбал који због оваквих утакмица пропада.

Reply
Hadži Dragan сеп 24, 2017 at 19:22

Kojom lakoćom pobeđujemo u ovoj našoj ligi,nije skoro viđeno.

Reply
Hadži Dragan сеп 24, 2017 at 16:48

Ono što sam pisao pre neki dan obistinilo se.Skupe karte i jadna poseta.Nakaradno je i kad je besplatan ulaz,trrba naći srrdinu.Do početka 5 min,a gledalaca oko 2000.

Reply
Hadži Dragan сеп 24, 2017 at 16:48

Ono što sam pisao pre neki dan obistinilo se.Skupe karte i jadna poseta.Nakaradno je i kad je besplatan ulaz,trrba naći srrdinu.Do početka 5 min,a gledalaca oko 2000.

Reply

Leave a Comment