Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатЖенски фудбалНајновијеФудбал

ЖФК Црвена звезда поражен од Спартака, велики пропусти обележили дерби (ВИДЕО)

ЖФК Црвена звезда поражена је од Спартака, у дербију 3.кола Суперлиге Србије за жене на терену Спортског центра ФСБ на Ади Циганлији – 0:2 (0:1).

Дерби женског фудбала поново је у сенци нефудбалских дешавања. Након што је ФСС одбио молбу ЖФК Црвена звезда да због обавеза осам првотимки према репрезентацији Србије у кадетском узрасту одложи утакмицу, на терену Спортког центра ФСБ на Ади Циганлији уследили су велики пропусти који су утицали на резултат и победника меча.

Према прописима ФСС одлагање је могуће када су у питању одсуства омладинки или сениорки, али женски фудбал у Србији је у највећем делу састављен од девојака у кадетском и омладинском узрасту.

ЖФК Црвена звезда има у свом првом тиму има 6 репрезентативки које су јуче савладале Белорусију 2:0, управо головима Ане Барјактаревић.

Јована Миладиновић је у Финској за омладинску репрезентацију одиграла све три утакмице, и након два дана је играла утакицу против Спартака, док су Мирела Тенков, Александра Савановић и Катарина Ђорђевић наступале за А репрезентацију у Крушевцу против Аустрије, 19.септембра.

Дерби меч је, ипак, одигран у предвиђеном термину, али сенку на меч који је обећавао бациле су и две одлуке арбитра Ане Минић.

Утакмица је играна на терену Спортског центра ФСБ на Ади Циганлији, због реновирања помоћног терена из јужне трибине стадиона „Рајко Митић“.

Црвена звезда је већ у 20.секунди могла до гола, али Милица Костић, голман Спартака, спасава своју мрежу. Мирела Тенков је искористила грешку гошћу, слалом дошла до гола, али је желела да предрибла и голмана, што није успела.

Након акције са капитеном Ђорђевић, која је и на овом мечу имала неколико сјајних потеза, Тенков је имала још једну прилику, али је недостајала боља завршница.

Запретила је и капитен Катарина Ђорђевић главом у 26.минуту, а Спартак имао прилику преко Марселе Насцименто четири минута касније, када је погодила стативу.

Тим из Суботице је дошао у вођство у 41.минуту голом Бразилке Марселе Насцименто, након грешке црвено-белих.

FOTO: ŽFK Crvena zvezda

У наставку, Црвена звезда је оштећена у ситуацији када је Кривокапић упутила пас ка Мирели Тенков, која је имала прилику да изађе сама испред голмана, али је њена асистенција спречена руком у казненом простору, (слика изнад).

Коначан резултат поставила је Нина Дорин у 81.минуту, из евидентне недозвољене позиције, а да ли је био офсајд или не, имате прилику да просудите сами.

Црвена звезда је наступила у саставу: Обрадовић, Марковић, Т.Ђорђевић, Смиљковић, Миладиновић (Ивошевић), Кривокапић (Живковић), Малешевић, Стојановић, Савановић, К.Ђорђевић, Тенков.

У ванредном 4.колу, у среду 27.септембра, црвено-беле су требале да гостују екипи Машинца у Нишу, али је постигнут договор оба клуба да се утакмица одложи.

Погледајте најбитније детаље са меча

Повезане вести

Leave a Comment