Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатКонференције за медијеНајновијеФудбал

Милојевић – Прави дерби пред нама

Дерби 11. кола Суперлиге Србије игра се у недељу између Црвене звезде и Војводине. Утакмица је на програму сутра, 24. септембра, од 17 часова на стадиону „Рајко Митић“.

Шеф стручног штаба Црвене звезде Владан Милојевић изнео је своја очекивања пред овај меч.

– Играмо дерби меч са екипом која прави одличне резултате, без обзира на то што имају неких унутрашњих проблема у клубу. То се на терену не види и не одражава се на стање на њихову игру. Војводина има доста квалитетних играча и сама реч дерби значи много и описује потпуно утакмицу која је пред нама. У складу са тим смо се и припремали за меч и очекујем да на терену буде квалитетна и добра фудбалска представа. Позивам навијаче да дођу у што већем броју да нас подрже, то нам много значи, посебно у оваквим утакмицама. Даћемо све од себе да победимо, као што смо то радили и до сада – рекао је Милојевић.

Милојевић се осврнуо на игру својих нападача.

– Сваком играчу значе голови, посебно напдачима. Они живе за то. Доста разговарам, не само са нападачима, већ са свим својим играчима. Ја сам од оних тренера који воле да виде лепо одигран потез. Пођеднако волим одличну асистенцију, као и гол. У неким ситуацијама, када играч асистира на прави начин и није битно ко је егзекутор. Записује се стрелац, али читав тим је заслужан за погодак. Шпицевима значе голови за самопоуздање, али доћи ће и тренуци када им се неће све коцкице поклопити да постигну погодак, што никако не значи да они играју лосе. Код нас се гледа на погрешан начин, ако нападач затресе мрежу, а све пре и после тога је одиграо без икаквог учинка, сви га ипак хвале, док за мене он није добар играч. Наши шпицеви много раде, и у нападу и у одбрани, а ако зпостигну гол то је само круна колективне игре. И Боаћи и Пешић су одлични шпицеви, респектују се међусобно што се види кроз сјајне асистенције које упућују један другом. Завршна трећина офанзиве је поростор за њих где сва њихова креативност, као и таленат долазе до изражаја.

Изабраници Владана Милојевића једина су генерација у историји клуба која је примила само један гол у првих девет утакмица у домаћем првенству.

– Тај податак ми значи као продукт нечега што смо радили од почетка. Морам да признам да је лепо чути то, али ипак је много тешко упоређивати се са великанима који су генерацијама играли пре нас. Много ствари су нам они оставили у наслеђе и много је онога што тек треба да стигнемо и престигнемо, а што су они урадили. Ми радимо најбоље што умемо, без намере да остварујемо икакве рекорде. Битно ми је да играчи знају шта очекујем од њих, да раде на терену оно што је њихов посао и да одржавају дисциплину. Савремени фудбал је игре у два правца и мој сан је да Звезда игра фудбал какав је присутан свуда у Европи. Превазиђена је подела на нападаче и одбрамбене фудбалере. Данас ћете видети да су нападачи сјајни у одбрани, а да су штопери одлични шпицеви.

Црвена звезда има три бода предности на табели у односу на свог сутрашњег ривала.

– У овом тренутку ми је најбитнији мој тим, гледамо само своја посла. Желимо да радимо, да исправљамо грешке, да напредујемо и размишљамо само о себи. Првенство је дуго, не игра се на испадање и зато нема потребе да размишљамо о противницима. Нема претеране еуфорије, желим само да се моји играчи труде, да задржимо овај ниво игре и дисциплине. Црту ћемо подвући на крају првенства.

Фудбалери Црвене звезде одлично су припремљени и на њих се не одражава често играње утакмица.

– Не бих много причао о умору, јер ако потенцирамо и често га спомињемо бићемо још уморнији. Некада је психолошки умор који не би требало да постоји много већи проблем у спорту. Физичи умор је нормална појава, бавимо се таквим послом где тело мора да одреагује на напоре. Немамо повређених играча и то је најбитније.

Звездин стратег осврнуо се и на стање у домаћој лиги.

– Не бих рекао да је наша лига лоша, она је најбоља коју имамо, а треба да се трудимо да буде на још вишем нивоу. Код нас се углавном о свему говори најлошије, а требало би да будемо много позитивнији. Саме приче су погрешне. Наши играчи се труде, има добрих и искусних фудбалера, као и  младих који тек долазе. Потребано је поправити амбијент, а то су питања спонзорства и инфраструктуре. Србија да нема квалитетне играче не би нам репрезентација играла овако добро и не би наши играчи који одлазе у иностранство постали водећи у својим клубовима. Српском фудбалу недостаје много више позитивне енергије – поручио је Милојевић.

Повезане вести

1 comment

Dejan сеп 23, 2017 at 22:57

Ma…razvalite ih!!!

Reply

Leave a Comment