Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновијеПријатељске утакмицеПрипреме

Олимпијакос бољи од Звезде на Криту

Кошаркаши Црвене звезде мтс поражени су од Олимпијакоса у полуфиналу турнира на Криту резултатом 70-56. Београдски црвено-бели ће у недељу од 17 часова играти против Уникса из Казања за треће место.

Кошаркаши Црвене звезде мтс поражени су од Олимпијакоса на старту турнира на Криту резултатом 70-56 (17-10, 22-12, 14-16, 17-18). У судару црвено-белих, бољи су били Пирејци на чијој страни је било искуство и уиграност јер је у питању екипа пуна искусних интернационалаца који су дуго на окупу.

Резултат свакако није био у првом плану на овом мечу већ подизања нивоа уиграности пред почетак АБА лиге и Евролиге, као и жеља да млади играчи добију прилику да одмере снаге са финалистом Фајнал фора Евролиге из претходне сезоне.

Треба напоменути да је Звезда била силно ослабљена у овом мечу. За Звезду нису наступали капитен Бранко Лазић и Огњен Добрић који се нису опоравили од повреде, као и последње велико појачање Перо Антић.

Најефикаснији у редовима Црвене звезде мтс био је тандем високих играча Матиас Лесор – Милко Бјелица који је меч завршио са по 14 поена.

Од почетка меча играле су се изузетно агресивне одбране. Београдски црвено-бели су боље почели, нису дозволили ривалу да постигне кош из игре три минута па су имали уводно вођство 3:7. Ипак, Олимпијакос је одговорио. Василис Спанулис је повукао за своју екипу, разиграо саиграче и серијом 9:0 Грци су преузели вођство.

Обе екипе у наставку нису бриљирале у шуту са дистанце, у многоме разлог за то биле су изузетно агресивне одбране на граници фаула. Олимпијакос је показао већи ниво уиграности, што и не чуди јер окосницу тима представљају играчи који су годинама у редовима Атињана. Звезда је трагала за ритмом и није успела да успостави контролу скока па је ривал на велики одмор отишао са 17 поена предности (39:22).

Звезда је боље ушла у друго полувреме. Одличном игром у одбрани црвено-бели су спречили ривала да постигне поен из игре 3 и по минута и за то време серијом 7:1 смањили вођство (40:29). Међутим, Олимпијакос је опет стекао предност у рекету и добрим скоком у нападу стварао прилике за лаке поене. Атињани су направили серију 9:2 и стекли највеће вођство на мечу (49:31). Црвено-бели су успели да успоставе баланс у скоку и добром одбраном прекину серију ривала. Фелдинови поени покренули су напад изабраника тренера Алимпијевића који су на крају трећи период решили у своју корист резултатом 14:16.

У последњем периоду испробаване су такмичарске замисли са обе стране, а Звезда је ушла у знатно бољи ритам. Бјелица и Лесор су успоставили доминацију у рекету, али је искусни противник одолео и на крају заслужено славио.

Црвено-бели ће у недељу од 17 часова играти против Уникса из Казања у борби за 3. место на турниру на Криту.

Олимпијакос – Црвена звезда мтс 70-56 (17-10, 22-12, 14-16, 17-18)

Црвена звезда мтс: Кешељ 3, Дангубић 5, Давидовац, Апић, Лазаревић, Фелдин 7, Јанковић, Рочести 3, Лесор 14, Радичевић 5, Јовановић 5, Бјелица 14, Антић, Добрић.

Повезане вести

10 comments

DJOLE BARI 91 сеп 23, 2017 at 18:19

ODMAH DOVESTI T R E N E R A, TESKOG CENTRA,SUTERA I DEFANZIVCA.

Reply
sladajac сеп 23, 2017 at 17:01

bliznaci stefan i nikola,pojma nemaju za njih je Stefan Jankovic,koji je igrao za Ljubljansku Olimpiju NBA igrac,ove smo doveli kao i raicevica sto ih teo patlidzan.Covic bolje strance doveo u FMP nego kod nas,onaj zuca bolji od feldina a crnac petica ima da razbija.Rocesti novi Mkeleb.

Reply
Loki сеп 23, 2017 at 09:00

Auuuu….dobro smo i prosli! Ekipa koja u odbrani nema skok, a u napadu ne moze dve akcije da sklepa…normalno je da izgubi sa dvocifrenim rezultatom! Ovo sto smo igrali protiv Olimpijakosa NEMA POJMA! Bjelica je pomeren na četvorku i sada u ekipi imamo 5 igraca koji igraju na poziciji cetiri, a nijednog centra!!!!! Ocigledno je projektovano da Antic i Lesor i onaj momak Jovanovic izigravaju petice, a Antic i Lesor to nisu!!! O Jovanovicu i drugim J(Jovanovic-Jankovic from USA) necu da trosim reci…Momci su na nivou onog Nastica, a mozda i gori! Koja je svrha njihovog dovodjenja, kada oni u Mornaru ne bi mogli da igraju, a zbog njih Simanic otisao na novo kaljenje(citaj: degradiranje)… Pre je tandem J-J trebao da zavrsi u FMP, a ne Simanic. Potom…po profilu dovedenih igraca Zvezda bi trebala da igra ofanzivnu sutersku kosarku, ali mi u napadu i dalje besomucno guramo loptu u reket, nema akcije za Feldina i Rocestera, nema bloka za sut…ma nema nista u fazi napada!!!. Sto rece jedan novinar, Feldinu je ovo verovatno prvi iskustvo u karijeri da tim za koji igra da manje od 60 koseva!!! O Keselju,i Dangubi kome je ovo cetvrta godina u Zvezdi, a nije se maknuo od 4 napravljene licne, 5 koseva u proseku i 2 uhvacene lopte po utakmici…izlisno je pricati!
I da li je Pavlovic pomeren sa mesta direktora kluba, jer je bio protiv da Alimpije bude prvi trener(kao sto se prica)? I stvarno otkud Alimpije, pocetnik, neiskusan, nedokazan i nepoznat trener da sedne na klupu Evroligasa? Neozbiljno, jako neozbiljno…Necu da mracim i budem ptica zlosutnica, ali mislim da Alimpije nece docekati Novu godinu kao trener Zvezde… Nista mi se ovo ne svidja…Naravno podrska bezrezervna treneru i igracima…ali jako mi je cudna, blago receno, ekipa u kojoj je Bjelica ubedljivo glavni igrač!

Reply
As сеп 23, 2017 at 11:08

Nastić uopšte nije bio loš samo nije bilo mesta ni vremena za njega tako da mi je tvoj komentar od početka smešan! Vidi se da si neko dete paljevina čim se posle 1 prijateljske tekme toliko nasekiro i dao prognozu za celu sezonu 😀 naravno negativnu :)))))

Reply
Loki сеп 23, 2017 at 11:16

Kako si pogodio da sam dete? Pa, dete koje je gledalo Zvezdu jos u Hali Sportova Novi Beograd…i bodrio Kaponju, Moku, Vucinica, Ducija…kako si me provalio da sam klinac?

Reply
As сеп 23, 2017 at 20:19

Bio dete i ostao dete….
Pre nekoliko godina isto sam i ja tako razmisljao posle nekog poraza ili neko loše partije nekog igrača. Sve najgore, ovaj nema pojma, kako je ovaj igrač dospeo do nas itd. Naravno uvek sam bio „ukrivu“! Još se sećam kako su zviždali Simonu pljuvali Lazića, terali Kangu a sad ga veličaju….
Neka deca nikad ne odrastu…
P.S. Glodari mrs sa sajta

Reply
Trener сеп 23, 2017 at 02:05

Treba nam CENTAR, klasična 5-ica! Biće ovo i ovako OK, ali sa još jednim pojačanjem bilo bi TOP!

Reply
kovje сеп 23, 2017 at 00:32

ljudi nema skoka ubili su nas ofanzivnim skokom ,ovo se mora bas puno popraviti inae ne valja nista

Reply
rene artoa сеп 23, 2017 at 00:25

Odbrana solidna ali napad je danas bio katastrofalan. Nadamo se da ce biti bolje.

Reply
Србин са Космета сеп 22, 2017 at 23:28

Биће боље!
Стрпљења и подршке овим момцима!

Reply

Leave a Comment