Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатКлупска дешавањаКонференције за медијеНајновијеФудбал

Милојевић — Победе подижу самопоуздање

Уочи заостале утакмице 6. кола Суперлиге у којој ће се сутра, у среду 20. септембра састати Борац и Црвена звезда, пред медијима је говорио Звездин стратег Владан Милојевић.

Шеф струке Црвене звезде је пред гостовање у Чачку рекао да још увек није одлучио кога ће повести на пут, нити ко ће заиграти у стартној постави.

— Утакмице долазе и пролазе јако брзо. Морамо на то да се привикнемо. Идемо на мегдан једној екипи која у последње време игра добро. И у Нишу су играли добро иако су остали без бодова. Они су можда мало каснили са прелазним роком, али добра су екипа, „упакована“. Чачак је фудбалски град и верујем да су и они мотивисани јер су победили последњу утакмицу и добили су на самопоуздању. Ми, са друге стране, увек имамо свој циљ који нећемо мењати и који не желимо да мењамо. Мени је тренутно најбитније да видим каква је ситуација са играчима. Нисам још сигуран на које ћу играче моћи да рачунам, то ћу знати после данашњег тренинга — рекао је Милојевић.

Тежак и густ распоред већ је на делу, а у наредном периоду ће ширина Звездине клупе посебно добити на значају.

— Потребан је одмор, али то је професионализам који је суров. Рекао сам и раније да Звезда припада тој групи клубова који морају да имају овакав ритам, и ми то морамо да изнесемо. Имамо играче који су уморни, неки плаћају данак томе што нису прошли припреме или су каснили на њих. Немамо много времена за одмор, али то је тако и немамо разлог да жалимо. Видећу ко је најспремнији и најорнији, а често ћемо морати да играмо и преко бола и умора. Задовољан сам дужином клупе. Сви момци добро раде, тренирају, вредни су и заслужују своју шансу. Биће много ротација, иако ја као и сваки тренер не волим екстремно много ротација. Али, понекад сте приморани на њих. Ко год да буде играо, којих год 11, то су најбољи играчи у том тренутку.

Црвена звезда у домаћем првенству има гол разлику 20:1. Звездин тренер је дао одговор и на питање да ли више воли убедљиву победу уз примљени гол, или мање убедљиву победу без примљеног гола.

— Свака победа даје самопоуздање. Потребно нам је да идемо на победу на свакој утакмици, и то је нешто што утиче на наш менталитет и што подиже самопоуздање када се оствари. Увек бих одабрао победу од 2:0 радије него 5:2 — рекао је Милојевић.

Повезане вести

1 comment

Hadži Dragan сеп 19, 2017 at 19:29

Idemo Miloje !!!

Reply

Leave a Comment