Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Сви смо ми један тим!

У организацији КК Црвена звезда мтс и Евролиге одржан је ’’One Team Workshop’’ који је окупио представнике 40 клубова Евролиге и Еврокупа.

КК Црвена звезда мтс био је домаћин представницима свих учесника Евролиге и Еврокупа. У богато осмишљеном програму који је трајао два дана делегације екипа које припадају самом врху европске кошарке имале су прилику да сазнају више о значају друштвене одговорности, пуно науче о раду са особама са посебним потребама и социјално угроженим људима, као и да стекну нова нераскидива пријатељства и учврсте постојећа.

Београд је био европска кошаркашка престоница на два дана. Представници Евролиге, као и делегације 40 клубова који учествују у Евролиги и Еврокупу сместили су се у четвртак у ’’Crown Plaza’’ која је Звездин поносни партнер. И одатле су почела, по мишљењу свих присутних, два незаборавна дана.

Окупљеним представницима крема европске кошарке, у конференцијској сали обратили су се прво Абигаил Мартин испред Евролиге, а потом и Филип Сунтурлић директор маркетинга КК Црвена звезда мтс који је пожело добродошлици великом броју званица уз захвалност и жељу да се из српске престонице врате у своје клубове са обогаћеним знањем и још већим ентузијазмом који везује све учеснике пројекта ’’One Team’’.

Бројни аплаузи и насмејана лица наговештавали су да ће наредна два дана бити забавна и пре свега веома успешна. Након освежења, експедиција се упутила у Железник где је у дворани све било спремно за почетак практичног дела. Циљ је био додатна едукација представника свих екипа о раду са особама са посебним потребама, пре свега оним најмлађим. Директори маркетинга, портпароли, клупски функционери, тренери… учествовали су у веома занимљивим играма које су укључивале и кошаркашке елементе. Бар на два дана, вратили су се у детињство и под вођством Евролигиних тренера заиграли неке од игрица које су им обележиле рану младост, али и научили нове које ће им свакако значити у испуњењу заједничког циља који промовише пројекат ’’One Team’’.

Следећа дестинација био је познати сплав ’’Lemon chili’’ где су коктел и канапе били право освежење након забавног, али и напорног дана. Стицала су се нова пријатељства, дискутовало о будућим пројектима и у шали ’’претило’’ пред наредне евролигашке окршаје 16 најбољих екипа у Евролиги.

Други дан је започео рекреацијом и направљен је круг који је почињао и завршавао се са хотелом ’’Crown Plaza’’, а водио уз речну обалу Београда. Након кратког предаха било је време за почетак новог радног дана.

У конференцијској сали хотела ’’Crown Plaza’’ почело је са представљањем ’’One Team’’ пројеката Анадолу Еефеса, Барселоне, Жалгириса и Валенсије који су се борили за награду. Након тога, уз ’’ИДЕА’’ слатке пакете у рукама представници свих екипа су се поново упутили у халу у Железнику где их је чекао још богатији програм него претходног дана.

Поред већ спремног полигона, тамо су били и Јаков Тарасов из ЦСКА и Мариа Гкоума из Панатинаикоса који су били предавачи на тему значаја ’’One Team’’ пројекта у социјализацији и говорили о томе како је пројекат ’’One Team’’ променио живот многим учесницима који су се приближили друштвеној заједници и направили сигуран корак ка социјализацији у друштву. Потом је одржан још један тренинг налик на јучерашњи у ком су улогу тренера имали представници ’’Tha Change Foundation’’.

По завршетку паузе за ручак Евролигиној породици придружила су се деца из Специјалне Олимпијаде Србије, као и Душко Савановић који ће бити промотер Фајнал фора у Београду који се одржава у српској престоници 2018. године. Фантастична забава је била загарантована, а овде можете погледати како је све то изгледало.

Након фантастичног тренинга уследио је повратак у хотел ’’Crown Plaza’’. У конференцијској сали су првобитно причали маркетинг менаџер Виктор Луенго и ’’One Team’’ тренер, обојица из Валенсије, на тему ’’One Team’’ као средство комуникације.

Уследило је предавање директора маркетинга Црвене звезде мтс Филипа Сунтурлића на тему ’’One Team’’ као комерцијални партнер. Он је званицама представио пројекат ’’ИДЕА – Finish Line’’ који је наишао на фантастичне одјеке и био успешно спроведен у седам етапа у претходној сезони.

Сунтурлић је реч препустио представницима Олимпијакоса координатору Пенију Јовановићу и Никосу Компурису који су имали своје излагање за завршетак и другог радног дана.

По напуштању конференцијске сале све учеснике ’’One Team Workshop’’-a чекали су сертификати које је обезбедила Евролига, као и пригодни поклони које је обезбедио „Fan Store“ КК Црвена звезда и ИДЕА. Међутим, то није био крај дружења.

Преостало је опроштајна вечера на ’’Калемегданској тераси’’. Под отвореним небом српске престонице са дивним погледом на београдско Ушће сви окупљени су уживали у храни и пићу. Сводили су се утисци, гледала се презентација коју је спремила Црвена звезда на великом пројектору и делиле награде за најбољи ’’One Team’’ пројекат у претходној години. Награда и аплаузи отишли су у руке Жалгирису, али је општи утисак да су сви били победници.

Сјајна атмосфера, пуно тога наученог и феноменалан утисак који КК Црвена звезда мтс послала ка градовима широм Европе и света били су највећа награда за велики труд који је уложен у организацију ’’One Team Workshop’’-a. Нећемо сакрити похвале које су стигле од свих учесника појединачно, али и Евролиге који су поносно истакли да је 7. по реду радионица била најбоља која је до сада организована.

За крај, кошарка нас је опет спојила. На ’’Калемегданској тераси’’ гледало се и полуфинале Европског првенства. Велика већина је навијала за земљу домаћина овог такмичења, а на крају су једини разочарани били представници ЦСКА, Химкија, Локомотиве, Уникса и Зенита.

Баш као и репрезентација Србије и КК Црвена звезда мтс поново се котирао у сам врх европске кошарке. Тежићемо да се на њему и задржимо јер са својим именом и традицијом Звезда то заслужује.

КК Црвена звезда мтс упућује велику захвалност својим партнерима без којих реализација целокупног догађаја не би била могућа. Велико хвала компанији ИДЕА и хотелу ’’Crown Plaza’’, као и пријатељима Клуба: ДПЦ-у, Интегралтехнику, сплаву и ресторану ’’Lemon Chili’’ и ресторану ’’Калемегданска тераса’’.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment