Moja Crvena Zvezda
ВажноЖенски фудбалНајновијеРепрезентацијаФудбал

Звездин трио у женској фудбалској репрезентацији

Капитен Катарина Ђорђевић, Александра Савановић и Мирела Тенков налазе се на списку селектора женске фудбалске репрезентације Србије за предстојећи дуел против Аустрије.

Најбоља женска репрезентација Србије почиње квалификације за Светско првенство које се 2019. године одржава у Француској. Србија се налази у групи са Аустријом, Шпанијом, Израелом и Финском, а на премијери изабранице селектора Горана Сретеновића састају се са Аустријом, 19. септембра у Крушевцу, у 20 часова. Директан пренос можете погледати на ТВ Спорт Клуб.

На списку селектора Сретеновића налази се 21 играчица, међу којима и три играчице Црвене звезде. Капитен Катарина Ђорђевић, која је обележила почетак новог првенства Србије, затим Александра Савановић и Мирела Тенков.

Katarina Đorđević/ŽFK Crvena zvezda

На списку су и доскорашњи капитен Милица Мијатовић, као и Звездино дете које је овог лета појачало бундеслигаша Санд, Дина Благојевић.

Репрезентативке ће данас гледати дерби 10.кола Суперлиге Вождовац – Црвена звезда, а након меча ће наставити пут у Крушевац.

Женску репрезентацију у октобру очекују нова два испита, против Израела 19. октобра на стадиону Чукаричког и три дана касније у Хелсинкију, када ћемо бити гости Финској.

Квалификације се настављају 24. новембра, у Београд долази репрезентација Шпаније а меч се игра на стадиону Вождовца. На Светско првенство у Француској пласираће се само прва селекција у групи.

ЖФК Црвена звезда ће имати и осам представника у кадетској репрезентацији. Голман Андреа Стипетић, Наталија Воркапић, Анђела Крстић, Ања Вуликић, Маргита Васовић, Ана Барјактаревић, Марија Ђуровић и Ксенија Павловић налазе се на списку селектора Драгише Зечевића за дуеле првог круга квалификација за ЕП против Белорусије (23.септембар, Стара Пазова), Македоније (26.септембар, Земун) и Белгије (29.септембар).

Црвена звезда првенство наставља утакмицама 3.кола дербијем против Спартака.

Повезане вести

Leave a Comment