Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Антић: Знамо се, срце на терен – па шта буде

Најискуснији играч Црвене звезде мтс Перо Антић о изненадном повратку у вољени клуб, изазовима, свом доприносу и новој екипи црвено-белих. Мој мото је увек био „срце на терен – па шта буде“

Перо Антић искусни крилни центар КК Црвена звезда мтс, допутовао је у четвртак увече у Београд, и одмах по доласку упутио се ка хали „Александар Николић“ како би се упознао са новим саиграчима и стручним штабом, са којима ће се у сезони 2017-2018 борити у истом дресу.

Антић је већ у петак у јутарњим часовима обавио неопходне лекарске тестове,а већ током вечерњих часова прикључиће се тренинзима. Искусни играч, који је са екипом Фенербахчеа у мају освојио Евролигу, „преко ноћи“ се обрео у Црвеној звезди, клубу чији је велики навијач.

Менаџер и управа Фенера тражили су најбоље решење за мене, имао сам гарантован уговор, али имао сам дилему, да ли остати, уживати у богатом уговору, или играти и бити срећан негде другде. Када се појавила Црвена звезда, нисам размишљао ни секунду! Био је понуда, могао сам да узмем бољи уговор у Евролиги, пет пута више пара у Кини…Али увек сам желео да играм за Црвену звезду. Поклопило се, видео сам да је у питању прави пројекат, да могу да помогнем, нисам финансијски терет за мој клуб, јер Фенербахче плаћа велики део тог уговора, не заузимам место странца.

Перо Антић је наставио у свом препознатљивом стилу, и посебно апострофирао једну ствар која му је засметала.

Пратио сам мало, дошло је и до мене када сам одлучио да се вратим у Црвену звезду, шта се пише. Суме које се помињу око мог трансфера су смешне! Ја сам међу најјефтинијим играчима овог тима! Нисам овде дошао да зарадим, понављам, Фенербахче покрива највећи део мог уговора, одрекао сам се и неких бонуса. Ја сам овде не да бих зарадио, него да помогнем мојој Црвеној звезди ако могу, и кући сам!

Црвена звезда мтс је током лета формирала тим који је састављен од неколицине младих и изузетно талентованих играча. Ту су и Фелдин и Рочести, који уз Антића и староседеоце, Лазића, Бјелицу и Дангубића, треба да донесу и неопходно искуство.

Пратио сам дешавања, рекох већ да је ово врло интересантан пројекат. Састављена је млада екипа, потребно је искуство. Ја сам сада ту да помогнем да хемија тима буде права. Имам много искуства, моје је да помогнем како знам и умем овом тиму. Да ли ће то бити 10 минута на паркету, да ли са клупе, у свлачионици, није важно. Тренер је млад, упознали смо се и дуго разговарали. Врло је амбициозан и зна кошарку, то одмах видиш. Само нам је потребно стрпљење. Црвена звезда је на правом путу као клуб, постављен је озбиљан систем, праве се млади играчи, стратегија која је постављена даје резултате. Нико није веровао, али су успели. Зато је са овим тимом потребно стрпљење, а пошто добро познајем навијаче Звезде, знам да ће нас подржати!

Перо Антић је од одласка из Црвене звезде у првом мандату направио озбиљну интернационалну каријеру, преко Русије, Грчке, САД и Турске, али и током тог периода никада није крио приврженост црвено-белима. А она је толико велика, да објашњење није ни потребно, већ о њој сведочи и једна од бројних тетоважа на његовом телу. Као један од најискуснијих у новом тиму, имао је и поруку за крај.

Када играш, и када игра Црвена звезда, притисак увек постоји. Свестан сам да ће током сезоне бити и успона и падова, а „удар“ ће увек бити на нас најискусније играче. Међутим, као што знам за то, знам и колико нас воле навијачи и да ће нам дати пуну подршку у сваком тренутку! Што се мене лично тиче, сви ме знају, парола је једноставна „срце на терен – па шта буде“! – рекао је Антић, који ће у новој сезони носити дрес са бројем 12.

Повезане вести

3 comments

Pera сеп 16, 2017 at 13:51

Ima li Zvezdaša ko ne razmišlja ovako. Mnogo je dobro što su tu i on i Bjelica ovai klinci imaju od koga da nauče kako da se zagrade da postanu mangupi na terenu to ne možeš da ostvariš ako nemaš od koga da vidiš na terenu. Dobra je ova zamisao jer će kroz sezonu tim dobiti sve što je potrebno da pobedjuje. Dakle dobrodošao kući Pero i znao sam da si došao da pomogneš svom klubu. Ima li lepše završnice karijere jednog ovako uspešnog sportiste od ove da pomogne klubu koji obožava. Ne sumnjam da će atmosvera biti dobra i ne sumnjam da ćemo biti dobri na terenu i da ćemo dobijati utakmice jer se radi ozbiljno i jer je prisutna ambicija svih u klubu i oko njega da bude uspešan uprkos malom budžetu u odnosu na ostale evroligaše.

Reply
rene artoa сеп 16, 2017 at 01:37

Svaka cast majstore pa da udjes sa zvezdom na final four!!!!

Reply
Hadži Dragan сеп 15, 2017 at 18:58

Dobro nam se vratio u klub, Pero Srbine!!!

Reply

Leave a Comment