Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Рочести: Ново поглавље и моја нова породица

Амерички плејмејкер Тејло Рочести допутовао у Београд. Лекарски прегледи биће обављени у среду, а нови организатор игре црвено-белих одмах се прикључује екипи.

Ново појачање КК Црвена звезда мтс Тејлор Рочести, допутовао је у уторак у Београд.

Искусни плејмејкер црвено-белих, није крио задовољство новим изазовом који је пред њим, али и играњем пред навијачима које је назвао „најбољим на свету“ и о којима је писао и претходних година када није био члан Црвене звезде:

„Ово је ново поглавље у мојој каријери, нова породица чији чу бити члан. Црвена звезда има најбоље навијаче у свету и веома сам узбуђен што ћу бити део свега тога. Једва чекам да кренемо, да упознам тренера, играче, менаџмент. Неколико недеља сам у заостатку и сада желим што пре да почнем да радим са екипом“.

Тејлор Рочести каже да када је чуо за понуду црвено-белих, није имао много дилема, из више разлога:

„Био сам узбуђен, због навијача и целог окружења које ме чека. Играо сам за Црну Гору и знам да кошарка овде живи у срцима људи. Као што сам рекао, ово је ново поглавље у мојој каријери. И сада идемо дан, по дан.
Све се догодило веома брзо. Пре само пар дана чуо сам за могућност да могу да дођем у Црвену звезду, и сада сам ту. Било је то чисто узбуђење. Сада ми је најважније да се што пре упознам са свима и да почнем да радим. Мој циљ је да сваког дана будем све бољи. Све што имам даћу навијачима. Изнећу срце на терен“.

Рочести има огромно искуство играња у Европи. Ипак, нови формат Евролиге и најмање 30 утакмица је и за њега новитет:

„ Радујем се томе, поготово због новог формата такмичења. Прошле сезоне сам гледао многе утакмице Евролиге на ТВ-у и рекао сам да више то нећу да радим. Желео сам да будем део забаве. И сада имам ту прилику.

Црвена звезда има много младих играча, од Тејлора се очекује да помогне квалитетом, али и богатим искуством:

„ Имам 32 године, али сам веома гладан успеха. Као и млади играчи. Желим да мислим о себи као клинцу који ће да изађе на терен, бори се и игра кошарку“ рекао је Рочести, који ће у среду одрадити неопходне лекарске тестове, и одмах се прикључити екипи.

Повезане вести

2 comments

Pera сеп 13, 2017 at 06:57

Moje je mišljenje da klub nikada dosad nije imao toliko stranih igrača ali da će imati dobro ukomponovan tim. Pritom mislim da nikako ne sme da propusti priliku da s obzirom na format evro lige i ostalih takmičenja ima konkurentnih 15 igrača koji svakog trenutka mogu da izadju na tereni i svih 15 odigraju vrhunski. Očekivao sam masivnu peticu u reketu jer bi to onda bio sklop igrača sličan predhodnim sezonama. Medjutim ovo što sada igramo nešto je drugačije ali se vidi da se dobro radi i da će tim opet biti na nivou. Rekao sam tim jer iz njega iskaču i pojedinci. Ako uspemo da ove strane igrače ukomponujemo tako da se osećaju deom tima a ne pojedincem koji juri statistiku mi smo izuzetno dobro završili posao. Dakle očekujem da trener napravi odnos sa stranim igračima da uvek imaju na umu da će imati minute samo ako to zasluže odnosom prema timu i biti rigorozan ako neko iskoči iz tog klišea. Dakle ključ ovakvih timova gde je u suštini većina igrača u rosteru stranaca je u tome kakav odnos poštovanja ti igrači imaju prema timu i treneru. Podrede li se timu i njegovim ciljevima imaćemo moćan tim ako ne bude tako promašili smo sezonu. Takodje očekujem da zvezdaši poput Kešelja, Bjelice i Antića budu primer na treninzima i utakmicama i da povuku ceo tim ka krvavom radu i izgaranju za klub. Samo tako ćemo od ovih bisera poput Radanova, Jankovića, Dobrića, Lazarevića, Jovanovića dobiti vrhunske igrače u interesu svih nas. I ono što napisa Dantome porodica a to je u ovom slučaju KK Crvena Zvezda ispred svega iz tog odnosa nastaju uspesi.

Reply
Stanoje сеп 13, 2017 at 00:01

veliko pojacanje za klub .

Reply

Leave a Comment