Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Ветерани Звезде гостовали у Срему

Ветерани ФК гостовали у Срему

Ветерани ФК Црвена звезда гостовали су у Сремском месту Нови Бановци и против вeтерана ФК Омладинац извојевали победу резултатом 2:1, (1:0).

Повод за гостовање Звездиних ветерана је био јубилеј домаћина који је славио 70 година постојања свог локалног клуба ФК Омладинац.

Локална самоуправа СО Стара Пазова на челу са Ђорђем Радиновићем, ФК Омладинац и Ресторан „Village“ били су покровитељи ове утакмице.

Ветерани Црвене звезде су на гостовање дошли у јаком саставу, али радни дан, у почетку и спарно време, а после и црни облаци и киша претили су да ову утакмицу доведу у питање и спрече да се прикаже квалитетнија игра. Само око стотинак гледалаца је присуствовало овој утакмици у којој је домаћин био равноправан противник свих деведесет минута.

Звездини ветерани су домаћинима показали да су расположени за игру, предвођени некадашњим асовима: Боровницом, Д.Мандићем, Б.Ђуровским, Короманом, Тинтором, Грујићем и Бурсаћем у неколико наврата показали су шта све ови асови могу и у познијим годинама да прикажу на терену.

У неколико наврата  угрозили су гол домаћина и већ после једне акције и продора са крила у шеснаестерцу домаћина најбоље се снашао Бранко Николић, ветеран Звезде, и довео свој тим у вођство. Ништа озбиљније се није дешавало пред оба гола, домаћини су били неубедљиви и без праве шансе за гол. Ипак, досуђен им је веома сумњив једанаестерац. Домаћи фудбалер није хтео да учествује у овој сумњиво досуђеној најстрожој казни и ноншалантно је додао лопту голману.

На полувреме се отишло са минималном предношћу ветерана Звезде.

У другом делу игре Звезда је променила пола тима, а домаћин је мало агресивнијом игром хтео да покаже да се неће тако лако предати. После једног продора са стране и убацивања лопте у шеснаестерац најбоље се снашао један играч домаћина и изједначио резултат на 1:1, иако је можда гол постигнут из офсајда. На негодовање Бранка Николића, пошто је већ имао опомену, судија му је показао црвени картон и Звезда је остала са десет играча.

Резервисти Звезде су били упорни у последњих 15 минута и после неколико пропуштених прилика, пред шеснаестерцем, најбоље се снашао Јован Крњешевац и лепим шутем довео ветеране Звезде и до коначног резултата 2:1.

Дружење и треће полувреме је настављено на вечери у оближњем ресторану Хотела „Village“ у Новим Бановцима, уз пригодне поклоне са обе стране. Присутне су поздравили у име домаћина господин Јосип Хакач а у име ветерана Црвене звезде секретар Александар Марковић.

Ветерани ФК Омладинац играли с у саставу :
Митровић, Ћулум, Жугић, Јовановић, Васић, Ђукић, Јојић, Мрачајац, Денић, Станковић, Карановић. Играли су још: Мелезовић, Скорупан, Трбовић, Ђикић, Марковић, Јамборчић и Драгољић, тренер Ј. Хакач.

Ветерани ФК Црвена звезда играли с у саставу :
Чумић, З.Николић, Мандић, Грујић, Васиљевић,Б. Николић, Боровница, Б. Ђуровски, Короман В.Тинтор и Бурсаћ. Играли су још: Радосављевић, А.Петровић, Крњешевац, Милосављевић, Миливојевић и Милисављевић , тренер С. Караси.

Утакмицу  је судио Марко Шљепица из Нових Бановаца.

Повезане вести

Leave a Comment