Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоШах

Повратак у Другу Лигу Србије

Може се рећи да су шахисти Црвене звезде имали турбулентну сезону по повратку у елиту. Осим што смо морали да се боримо са ривалима за таблом, имали смо и гомилу изазова “са стране”, који су нас спречили да се у Првој лиги Србије прикажемо у најбољем светлу. Међутим, упркос лошем почетку сезоне и другим стварима, успели смо пред сам крај такмичења да побегнемо са дна табеле и да коло уочи краја сами одлучујемо о свом опстанку у најјачем домаћем такмичењу.

Са директним ривалом у борби за опстанак, екипом ВШК Свети Николај смо играли одлучујући дуел, а била нам је потребна победа са 5:1. Одиграли смо заиста једну епску партију. Већ на половини надметања видело се да је меч веома изједначен и да нећемо моћи да дођемо до потребне разлике. Упркос томе желели смо да се од елите опростимо победом. Све се свело на једну партију која је на крају заслужено припала ривалу, па су славили са 3:5:2.5. Честитамо им на победи и обезбеђеној новој сезони у елити. Са друге стране, нама остаје да учимо на грешкама и да се у елиту вратимо још јачи и спремнији за изазове који нас очекују. Следећи циљ је освајање Друге лиге Србије.

Што се тиче шампионата, титула је остала у Руми (месту одржавања првенства), пошто је домаћи Словен у драматичној завршници стигао до прве титуле шампиона државе у историји клуба. Велики број домаћих навијача и шахиста показали су експлозију емоција, по освајању дуго очекиване титуле. Честитке иду на рачун Сергеја Рубљевског, Драгана Косића, Игора Миладиновића, Горана М. Тодоровића, Мирољуба Лазића, Мирослава Миљковића, Гојка Лакетића, као и резерви Горана Косановића и Драгана Тешића. Без победничког пехара остала је екипа Југовића, којој је титула измакла “за длаку”. На трећој позицији завршио је тим Итаке.

Осим Црвене звезде испале су и екипе ОШК Параћина и Нафтагаса.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment