Moja Crvena Zvezda
ВажноЖенска кошаркаКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Наташа Ковачевић није више председница ККЖ Црвена звезда

Досадашња председница ККЖ Црвена звезда Наташа Ковачевић од понедељка није више на тој позицији.

Наташа је у договору и након консултација са најужим руководством женског клуба, али и првим човеком и председником мушког клуба Небојшом Човићем, одлучила да због великог броја обавеза, новог ангажмана у ФИБА, и немогућности да у пуном капацитету обавља своју функцију, препусти то место неком другом.

Растанак Наташе Ковачевић, која је играчку каријеру окончала управо у дресу Црвене звезде и клуба, који се у претходном периоду вратио на лидерску позицију у српској кошарци, био је више него пријатељски.

ККЖ Црвена звезда ће, у Статутом предвиђеном року, предузети све неопходне радње за избор новог председника.

Од стране ФИБА изабрана сам да будем полазник двогодишњег едукативног пројекта „TIME OUT“ који се организује под покровитељством Универзитета у Њукаслу. С обзиром да ће то подразумевати честа путовања и дуже боравке на Универзитетима у Прагу, Будимпешти, Љубљани и Женеви, не бих била у могућности да се у довољној и очекиваној мери посветим раду у ККЖ Црвена звезда. Зато сам, у договору са најужим и најближим члановима руководства клуба, донела одлуку да повучем са места председнице и ту позицију препустим некоме ко може да му се посвети у потпуности” рекла је Наташа Ковачевић и потом додала:
“Одлука није била ни лака ни једноставна, али мислим да је у овом тренутку рационална. Истичем да смо приликом одлучивања имали у виду превасходно интерес ККЖ Црвена звезда, јер Звезда је испред свих и изнад свих нас.

Поносна сам на остварене успехе прошле сезоне и освајање дупле круне. Настојала сам да то буде темељ система који би се успоставио, али који не би био могућ без велике помоћи и подршке Звездиног мушког клуба. Сваки успех не зависи од појединца и почива на тимском раду, систему, и искрено се надам да ће и у наредном периоду Звезда доминирати српском женском кошарком. Имам огромно поштовање према институцији нашег спорта и клубу какав је Црвена звезда, и у претходних годину дана сам се максимално одговорно односила према свим обавезама и у духу потеза које сам правила, је и ова моја одлука, која није лака. Морам да истакнем да ово није моје збогом Црвеној звезди, већ само довиђења. Кошарка је моја највећа љубав, а Звезда моја друга кућа и надам се поновном повраткуНадам се да ће мој наследник препознати систем који је постојао и да ће бити достојан да истраје у његовој имплементацији”.

Наташа Ковачевић је посебну захвалност изразила Небојши Човићу.

Небојша Човић је много урадио за ККЖ Црвена звезда. Његова помоћ била је немерљива у свим сегментима организације клуба. Част ми је била што сам имала привилегију да превасходно учим од њега, а потом и да имам успешну пословну сарадњу”, закључила је Наташа Ковачевић.

Повезане вести

Leave a Comment