Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Јавор – Црвена звезда 0:2! Два еврогола за нова три бода!

Фудбалери Црвене звезде забележили су шесту победу у Суперлиги тријумфом у Ивањици над Јавором, 2:0. Евроголови Рикардиња и Доналда.

Владан Милојевић је пружио шансу од старта Бразилцу Рикардињу, који му је указано поверење вратио на најлепши начин, евроголом. Прву утакмицу у првенству је забележио и Милан Родић.

Црвено-бели су отворили утакмицу покушајем Пешића и првим корнером на мечу, након којег није било опасности. Иницијатива, потпуна контрола игре, и мирноћа Звезде током целог меча. Десет минута је било потребно изабраницима Владана Милојевића, и два еврогола за рутинску победу у Ивањици.

У 15.минуту Звезда долази до предности, стрелац Рикардињо. Првенац Бразилца у црвено-белом дресу, и то какав. На додавање Доналда пројектил са 25 метара, Ђогатовић је парадом само улепшао гол за ТВ шпице.

У 26.минуту, Рикардињо је фаулиран, а Мичел Доналд из слободног ударца наставио ревију прелепих голова у Ивањици. Сјајно изведен прекид, још један еврогол капитена Звезде у Ивањици.

До краја полувремена, Звезда је запретила још преко Срнића у 36.минуту. Најлепша акција Звезде, Крстичић је урадио велики посао, након продора асистирао Срнићу, који је дриблингом створио позицију за ударац, али је то урадио непрецизно. Лопта иде преко гола.

Након мирног почетка, средином другог полувремена видели смо неколико прилика пред голом Јавора. Јавор је први пут запретио преко Елиомара из слободног ударца у 58.минуту, и преко Асареа 10 минута касније. И то је било све од Ивањичана.

У периоду од 61. до 64.минута три добре ситуације пред голом Јавора за трећи гол црвено-белих, али је Ђогатовић спасио Јавор. Прво је запретио Родић главом, након одличног центаршута Крстичића. У наредном минуту, прво је покушао Срнић, затим и Пешић, а у 64.минуту Крстичић је лепо шутирао, а Ђогатовић поново крајњим напором интервенисао.

То је све било до краја меча. На крају, рутинска победа Црвене звезде. Евроголови Рикардиња и Доналда из првог полувремена су се испоставили као довољни за нова три бода.

Црвена звезда је задржала 1.место на табели са 19 бодова и утакмицом мање у односу на најближе ривале.

Следи почетак Лиге Европе против Бате Борисова у четвртак, а затим гостовање Вождовцу у 9.колу Суперлиге.

8.коло, Суперлига

ЈАВОР – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:2 (0:2)

Ивањица, стадион: „крај Моравице“.
Гледалаца:
Судија: Александар Васић
Жути картони: Амановић (Јавор), Рикардињо (Црвена звезда)
Стрелци: 0:1 Рикардињо 15.минут, 0:2 Доналд 26.минут

ЈАВОР: Ђогатовић, Терзић, Миловић, Каришик, Амановић, Колаковић, Киковић, Марчић (61.Цветковић), Асаре (66.Севић), Елиомар, Трипковић (84.Ивановски). Тренер: Срђан Васиљевић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Стојковић, Савић, Ле Талек, Родић, Доналд, Крстичић (85.Рачић), Срнић, Рикардињо (79.Милијаш), Радоњић (61.Аџић), Пешић. Тренер: Владан Милојевић

ТОК МЕЧА

Прво полувреме

Почиње меч 8.кола Суперлиге у Ивањици. НАПРЕД, ЗВЕЗДО!

2.минут – Прва дешавања на мечу већ на самом старту. Пешић је био у прилици, затим и први корнер за Звезду, али нема опасности по гол Јавора.

Срнић је покушао са неких 20 метара од гола Јавора, преко гола иде његов покушај.

15.минут – ГОООООООЛ! 0:1, Рикардињо! БУМ! Пројектил Бразилца за Звездину предност у Ивањици! Првенац Рикардиња у Звездином дресу! 

Рикардињо је пун самопоуздања након датог гола, Звезда има предност и иницијативу.

26.минут – ГООООООЛ! 0:2, Мичел ДОНАЛД! Лепотица Мичела Доналда из слободног ударца, ревија лепих голова у Ивањици се наставља! Звезда дуплира предност!

36.минут – Срнић! Дуга акција, и најлепша акција Звезде до сада. Велики посао је урадио Крстичић, одиграо до Срнића, који дриблингом ствара позицију за ударац, али то ради непрецизно. Преко гола.

Полувреме у Ивањици. Два прелепа гола, потпуна контрола игре за мирну предност након првих 45 минута.

Друго полувреме

Почело је друго полувреме у Ивањици, нема измена.

Миран период на почетку других 45 минута, Звезда сигурна, иако нема прилика.

58.минут – Прва и најбоља прилика за Јавор – Елиомар је лепо шутирао из слободног ударца, али брани Борјан.

61.минут – Одличан центаршут Крстичића, Родић покушава главом, на месту Ђогатовић.

Прва измена на обе стране, Аџић мења Радоњића у Звезди.

62.минут – Нова прилика пред голом Јавора – Срнић, па Пешић, Ђогатовић брани!

64.минут – Леп покушај Крстичића, Ђогатовић крајњим напором брани. За три минута три ситуације за трћи гол Звезде. Ђогатовић спасава свој тим.

67.минут – Поново прети Срнић, поново брани Ђогатовић.

Друга измена Владана Милојевића, Ненад Милијаш у игри уместо Рикардиња. 216.наступ капитена, 171. у првенственим утакмицама. Чекамо и 68.гол у црвено-белом.

Одмах затим и последња измена: Рачић уместо Крстичића.

 

Још два минута надокнаде у Ивањици.

Крај! Рутинска победа Црвене звезде, два еврогола за нова три бода.

Повезане вести

8 comments

oknarb сеп 10, 2017 at 01:09

доведите вукановића .и вечерас је забио, размислите о крунићу и ђуричићу и штоперу и дрим тим би имали

Reply
Suhoj37 сеп 10, 2017 at 03:44

Ma pusti bre više ta pojačanja. Samo da se što pre oporavi Jovičić i mi imamo sasvim lepe šanse u Evropi. A na zimu možemo još da se pojačamo, ali za sada je dovoljno.

Reply
LA[K]I сеп 9, 2017 at 23:58

Lepo igramo. Drago mi je sto je i Rikardinjo proradio! Samo smo njega cekali da budemo kompletni. Sad jako na BATE, moramo ih pobediti. Imamo igru kao nikad u poslednjih 10 godina, imamo dobru atomesferu u ekipi i na tribinama, moramo nastavti niz dobrih rezultata. Ja sam siguran da uzimamo titulu ove sezone, nadam se i kup pa da bude dupla kruna i iskreno verujem po svemu prikazanom da cemo prezimiti u Evropi! Bravo momci!

Reply
Србин са Космета сеп 9, 2017 at 20:56

Не знам за Вас,али за све првенствене утакмице знам да ћемо добити,зато што Милоје зна знање,тако да лагано и сигурно решавамо све.Код Грофа је било мучење лопте,наше мрцварење,страховање на сваком гостовању.

Reply
Delija mp сеп 9, 2017 at 23:23

I ja imam takav utisak, lagano sve gazimo, stvarsamo mnogo sansi, aprotivniku ne dozvoljavamo da sutne na gol.Mnogo se trci i bori za svaku loptu cak i kada vodimo sa sa vise golova. Kod Grofa je ono bilo mucno gledati. Sve ove igrace sto su doveli, ni jedan nije promasaj. Ne verujuem da je iko ovo ocekivao

Reply
kovje сеп 9, 2017 at 19:56

bravo Rikardinjo majstore proadio je e sad je konkurencija jos jaca sad smo i mi puno jaci idemo Zvezdo zgazi ih sve

Reply
LA[K]I сеп 9, 2017 at 18:23

Rikardinjo umesto Kange?

Reply
Jesse Pinkman сеп 9, 2017 at 19:25

More Ricardinjo sa 20 metara.

Reply

Leave a Comment