Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Косановић: Играмо енергично и квалитетно

Последње припреме врше се на Маракани пред наставак Суперлиге Србије. Помоћни тренер Милан Косановић истиче да очекује да његова екипа настави са победама и у дуелу са Јавором, који је на програму у суботу од 19 часова.

У суботу очекујем, наравно, победу, ми смо квалитетна екипа. Више нам није битно где играмо, сви играчи размишљају о следећој утакмици као о најбитнијој. Против кога год да играмо на терену имамо много енергије, види се наш квалитет и сматрам да ће утакмица у Ивањици бити једна у дугом низу победа. Наравно, мечеви пред Европу су увек комплексни, сви мисле да штедимо или чувамо неке играче, али то није случај. Имамо довољно времена од суботе до четвртка да се опоравимо и да се тактички припремимо за следећу утакмицу — рекао је Косановић.

Освајање шампионске титуле главни је циљ сваког фудбалера Црвене звезде.

Сан свакога ко се бави фудбалом јесте да се мери са Европом. Сви ми потајно размишљамо о утакмицама које нас очекују у Лиги Европе, али мечеви у домаћем првенству су за нас изузетно важни. Зна се да је Звездин циљ освајање титуле, како бисмо следеће године могли да играмо Лигу шампиона и да прескочимо ниво на коме смо тренутно. Зато морамо да побеђујемо у нашем шампионату и то су утакмице које ми морамо прво да решимо. Европа долази као шлаг на торту. Наравно да тада сви имају мотив више да се докажу, не треба вам већи мотив од сусрета са екипама као што су Арсенал, Келн. Чини ми се да је код нас запостављена прича око БАТЕ Борисова, еипе која је редован учесник Лиге шампиона неколико претходних година, они су прваци Белорусије и имају играче који су веома квалитетни. Ипак, ко дође на Маракану шансе му се аутматски смањују, тако да до четвртка очекујем две победе и да наставимо овај позитиван низ.

Паузу у првенству екипа Црвене звезде искористила је да одигра пријатељску утакмицу против Рада.

Овај припремни меч показао је навијачима да и пријатељске утакмице играмо са великом количином енергије, присутан је наш препознатљив стил игре и сматрам да је то нешто на чему Звезда треба да инсистира. Треба да задржимо количину енергије коју имамо, јер је она тренутно на европском нивоу и омогућава нам да будемо конкурентни свим екипама. Неколико играча нам је недостајало током ове паузе јер су имали обавезе у својим репрезентацијама. Са једне стране одлично је када имате репрезентативце, то је одраз квалитетног рада у клубу. Са друге стране, у том периоду неки други играчи добију шансу на њиховим местима. Овог пута одлично се показао Рикардињо, на утакмици са Радом сви су видели оно што ми видимо на сваком тренингу, да је одличан играч. Међутим код нас је тако, у Србији не постоји период адаптације. Сви очекују од новог играча да узме лопту, да предрибла десеторицу фудбалера и да да гол, а ако то не уради одмах почнемо да сумњамо у његов квалитет. Сви наши играчи су изузетно квалитетни, само неком треба више, а неком мање времена да се привикне.

Репрезентативна пауза пријала је и играчима, а и стручном штабу, како би напунили батерије пред наставак првенства.

У дербију против Партизана приметио сам да је свим фудбалерима потребан одмор, иако сваки дерби са собом носи посебну драж и додатну енергију. Ипак, емоције које смо сви ми са публиком доживели након меча са Краснодаром, сазнање да смо остварили врло битан циљ, мислим да је то умањило квалитет дербија. Зато смо искористили репрезентативну паузу и за одмор, али и за два тренинга дневно како бисмо поделили неке обавезе које нас чекају у предстојећем периоду. Много би нам значило да имамо још једну паузу како бисмо одморили играче. Велика је разлика у интензитету игара у Европи и у нашем шампионату. О томе говори податак да смо против Краснодара претрчали 113 километара, а наши ривали 108. Број наших спринтова 1500 метара, а 1000 метара Краснодара прави ону разлику коју су гледаоци видели на терену. Ми смо то измерили и приказали у бројкама, пола километра више у интензивном спринту смо имали од свог ривала. То је одредило ток утакмице и довело на до тога да на крају тријумфујемо. Зато бих волео да имамо што више таквих утакмица и зато нам много значи што ћемо ове јесени, а надам се и пролећа, одмеравати снаге са јаким европским ривалим и тако ћемо постајати све бољи – поручио је Косановић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment