Moja Crvena Zvezda
АнализеВажноКлупска дешавањаНајновијеТрансфериФудбал

Прелазни рок ФК Црвена звезда, лето 2017

1.септембар. Славимо рођендан наше „Маракане“, нека нова генерација клинаца седа у школске у клупе, а летњи прелазни рок се завршио.

Никад мирнији завршетак прелазног рока у Црвеној звезди. Претходних година навикли смо на доласке и одласке последњег дана, али су тренер Милојевић и улазак у групну фазу Лиге Европе применили другачију „тактику“. Што се свидело црвено-белој породици.

Углавном се након утакмица против Краснодара и 155. „Вечитог дербија“ радило на томе да се пронађу клубови играчима који нису у првом плану и који немају минутажу.

Андрија Луковић ће сезону провести на позајмици у Вождовцу, Марко Мијаиловић је појачао Рад, заједно са бившим Звездиним играчем Зораном Рендулићем. Вања Вучићевић чека договор клубова и прелазак у Борац из Чачка, где ће се придружити Лазару Романићу и провести сезону на позајмици. Милан Сенић је на позајмици у Шиофоку (Мађарска), тражи се клуб и Стефану Милошевићу, док је 12 играча из омладинског погона, који су углавном прерасли млађе категорије, на позајмици у Графичару.

Foto: FK Voždovac

Поверење ће бити указано Дејану Јовељићу, који ће тренирати са првим тимом, и добијати прилику као трећи нападач, иза Ричмонда Боаћија и Александра Пешића. Јовељић је у прве две утакмице омладинског првенства постигао шест голова, два хет-трика.

Најбитније је одрађено, цела екипа је остала на окупу, а све већу прилику добијају Звездина деца, што је приликом самог доласка изјавио и Владан Милојевић. Владана Милојевића и Црвену звезду очекује Лига Европе и борба за повратак титуле.

Очекује се да уговоре продуже Мичел Доналд, Гелор Канга и Дамијен Ле Талек.

Последњег дана прелазног рока потписан професионални уговор са капитеном кадетске селекције, Страхињом Ераковићем. Ераковић је 2001.годиште и игра на позицији централног дефанзивца.

Пред вама је учинак прелазног рока првог тима Црвене звезде и Омладинске школе.

ДОЛАСЦИ

Петнаест нових играча је стигло у летњем прелазном року, уколико рачунамо откуп уговора Ричмонда Боаћија. И сваки од њих је нашао своје место у тиму и постао битан део екипе.

ОДЛАСЦИ

За разлику од претходних сезона и година, овог лета ниједан битан и стандардни играч није отишао из Црвене звезде, а да нису доведене адекватне замене. Капитен Александар Луковић је завршио каријеру након 148 утакмица у црвено-белом дресу, уз 12 голова, две шампионске титуле и два Купа.

Марку Петковићу је истекао уговор, Срђан Плавшић је отишао пут Прага, док је Михаило Ристић појачао Краснодар.

Звездини бисери из Ниша, браћа Илић, Лука и Иван су постали чланови Манчестер Ситија, али ће остати на Маракани минимум до 2019.године, када ће Иван напунити 18.година. Уз клаузулу за минуте и утакмице које ће провести на терену.

ПОЗАЈМИЦЕ

Након што је генерални директор Звездан Терзић у „брифингу“ са медијима најавио останак целе екипе и битних играча, последњих дана прелазног рока радило се на проналаску решења и клубова играча који нису у првом плану.

Осим Павкова који је на почетку сезоне прослеђен Радничком из Ниша, смирај прелазног рока да се изборе за минутажу су искористили Андрија Луковић, Вања Вучићевић, Вивеирош, Сенић… а ускоро се очекује и Стефан Милошевић.

ОМЛАДИНСКА ШКОЛА

Што се тиче Омладинске школе, углавном су одласци везани за играче који су прерасли омладински узраст. Изузетак су Лука и Иван Илић, који ће наступати за омладинце, али ће бити и уз први тим.

12 играча је уступљено Графичару, са којим је настављена сарадња успостављена прошле сезоне. Неке од играча смо навели, а цела листа изгледа овако.

Графичар: Станковић, Цветковић, Црнадак, Живојиновић, Конатар, Вудраговић, Богдановић Николић, Панић, Пузић, Ћатић и Јован Илић.

Повезане вести

5 comments

dejo сеп 3, 2017 at 16:37

Mogu reci da je Crvena Zvezda napravila dobar prelazni rok al mislim da Crvena Zvezda mora da ima jaku skauting sluzbu koja ce da prati iz citave Srbije djecu i da ostalu djecu iz citavog Svijeta spoji sa djecom iz Srbije na jedno mjesto da tako iskoci pravi kvalitet al isto tako mora da se naprave sjajni uslovi za to sve

Reply
Bing сеп 2, 2017 at 23:48

Platiša i Mitrev su u vicešampionu Malte – fc Balzan u okviru saradnje 2 kluba. Mitrev igra za omladince a Platiša čeka minute jer igra na poziciji koju popunjava jos jedan naš bivši igrač Kadu.

Reply
LA[K]I сеп 1, 2017 at 19:47

Odlican prelazni rok. Ostace mi malo zao zbog Vujaklije koji nije dobio pravu sansu, a ima kvalitet. Pitao sam se sinoc zasto Vucicevic ide na pozajmicu, ali sad kad vidim da ce prostor u prvom timu dobiti Joveljic onda mi je logicna ova odlika kluba. Zasluzuju obojica sansu u prvom timu. Ne znam sta se ceka sa ovim Djordjevicem, decko ima 24 godine. Ili mu dati sansu ili mu se zahvaliti i otpisati ga. Prerastao je omladince i mora se negde afirmisati. Glupo je ovako seljakati ga po pozajmicama. Posto vidim da na spisku pozajmica nema Ze Markosa zanima me kako ce njega uklopiti s’ obzirom da imamo 6 stranaca sa njim. Svakako i on zasluzuje sansu. Mlad je i mogao bi nam biti od velike koristi u buducnosti. I kako li ce uopste Rikardinjo igrati kao 5i stranac? Bas me interesuje kako ce se sve to iskombinovati. Iskreno se nadam da se svi omladinci vracaju sa pozajmica i da ce dobiti sansu u prvom timu, jer vecina je zasluzila!

Reply
sladajac сеп 2, 2017 at 13:38

Zaboravio si na Tanko,napadac iz Afrike,juce igrali sa Radom 3:1 za nas ovi nista ne pisu,prepisuju od zurnala,mozz.itd….

Reply
Boris сеп 3, 2017 at 13:37

Ništa nismo pisali o prijateljskoj utakmici protiv Rada?! Zbog ovakvih komentara zaista se ponekad zapitamo čemu sve ovo… kada neko dođe da napiše jednu rečenicu i omalovaži rad, vreme i trud. Jer, eto, može mu se. Hvala vam na ovome. Iskreno vam hvala.

Reply

Leave a Comment