Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЗвездаши широм светаНајновијеФудбал

Немања Матић: Мој сан, почетак и крај каријере у Црвеној звезди

Немања Матић данас је један од најбољих везних играча на свету. Након бриљантне сезоне у Челзију, којем је значајно помогао да освоји шампионску титулу у Енглеској, направио је вероватно још већи корак у каријери. Појачао је велики Манчестер јунајтед и за веома кратко време постао други Немања којег навијачи Јунајтеда обожавају.

Пре нешто више од 10 година, Немања је бројао своју пету годину у дресу Црвене звезде. Ипак, „стручњаци“ са Маракане проценили су да нема потребан потенцијал и таленат за наступе у сениорском тиму, па је заобилазним путем стигао до звезда. Стрпљиво, али у исто време и веома брзо. Преко Колубаре и Кошица, стигао је до Челзија, који није на време уочио његов квалитет, па је морао да се доказује у Витесеу, да би потпуно експлодира у Бенфики. У најбољим годинама, вратио се у Челзи, а затим заиграо и за Манчестер. Ове сезоне импресионира све љубитеље фудбала.

Ипак, иако тренутно живи прави фудбалски сан, он истиче и један који није остварио, а питање је и да ли ће успети…

„Мени је био сан да почнем и да завршим каријеру у Звезди. Провео сам тамо пет година, али нисам имао прилику да остварим тај свој сан и дебитујем за први тим. Живот ме одвео на другу страну. Сада су већ и године прошле и немам више баш тако јаку жељу.“

Немања је само један од врхунских светских фудбалера који у Звезди нису добили прилику да се докажу.

Повезане вести

9 comments

dejo авг 30, 2017 at 16:18

Nadam se da ces se jednog dana vratit u Crvenu Zvezdu Maticu jer si za neke sada na sredini terena izmislio fudbal

Reply
sladajac авг 29, 2017 at 17:45

Bio si ti i u partizanu,kako si prosao iz Celzija u M.Junajted tako bi i kod njih,ko ponudi bolje uslove….Ne trebas nam nikada….

Reply
LA[K]I авг 29, 2017 at 21:34

Nazalost mnogo je nasih klinaca moralo u Parizan, jer u Zvezdi nisu mogli ni na klupi da budu zbog amatera koje su razni strucnjaci nagomilavali na klupi Zvezde. Samu su Robi i Lalatovic forsirali mlade igrace i to nam se dobro isplatilo. Nazalost generacije su propale zbog loseg rada sa mladjim selekcijama!

Reply
RaPe Delija авг 30, 2017 at 00:33

Koje to mlade forsirao Robi? Pa on najvise voleo balvana Borhu i mekanog Evandra. Jedino mu priznajem za Mijailovica i nista vise….

Reply
LA[K]I авг 30, 2017 at 10:24

Robi je najveci broj mladih igraca forsirao. Mijailovic, Lazovic, Milivojevic, Milunovic… Naravno da je pustao i neke malo starije, logicno da nece samo igrace od 18 do 22 godine, ali uglavnom on i Lalatovic su bas izbacili dosta odlicnih igraca.

Reply
oknarb авг 29, 2017 at 14:12

одлично ако нико не оде ,али без обзира довести би требало максимовића или ђуричића

Reply
Mitic авг 29, 2017 at 13:47

jbt ko je sve bio u Kolubari na pozajmici od Zvezdinih igraca a gde sad igraju i gde su igrali.Zigic,Grujic,Ristic,Matic,pa cak i u Kolubari neredovno igrali.Strasno……. :lud:

Reply
LA[K]I авг 29, 2017 at 12:47

Koliko li je samo Matica propalo cekajuci da debituju u prvom timu… Veliku smo sansu imali sa ovim deckom i nismo je iskoristili. Iskreno se nadam da ce jednog dana doci svojoj drugoj kuci!

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 29, 2017 at 12:10

posto nemas kako kazes bas neku zelju nisi nikad ni voleo zvezdu i ne treba nikad da se vratis kad si tako hladan i bezosecajan..sedi na Ub i pecaj…

Reply

Leave a Comment