Moja Crvena Zvezda
Važne vestiАнализеВажноДербиДомаћи шампионатЕвропска такмичењаКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Мичел Доналд на путу ка Звездиној историји

Мичел Доналд

Уколико се испуни велика, обострана жеља и навијача и самог играча, Мичел Доналд ће сасвим сигурно постати најбитнији странац у историји ФК Црвена звезда.

Од самог доласка на Маракану августа 2015. године Доналд је постао најбитнији играч Црвене звезде. У тандему са Грујићем је оформио „кичму“ система који је предводио Александар Катаи до 27.титуле шампиона Србије, генерација од које се много очекивало, и која је постизала рекорде једнако лако као и голове.

Доналд и на индивидуалном нивоу поставља рекорде. 155. „Вечити дерби“ је био његов седми (осми укупно), а у историју „Вечитих дербија“ је ушао као први капитен странац. Тачно месец дана од када је као први странац у историји клуба понео траку на руци на првој утакмици 3.кола Лиге Европе против Спарте из Прага на „Маракани“, Мич се још једном уписао у историју.

* Звезда је и раније имала странце капитене, али су то били држављани EX-YU земаља, који су најчешће, и 99% ситуација имали и српско држављанство.

На 155. „Вечитом дербију“ Доналд је забележио још неке битне статистичке параметре Звездине историје. Његов 8. дерби га је поставио на 3.место када су у питању странци који су носили Звездин дрес у најбитнијој утакмици. Није пропустио ниједан дерби од доласка, а испред њега су само Каду и Гај са по 9 утакмица. Доналд је одиграо седам првенствених дербија и један у Купу, Гај седам првенствених мечева придодао два меча у Купу, док је Бразилац Каду одиграо 6 у првенству и 3 меча у Купу. Уколико Доналд Звездин дрес буде носио 13.децембра, и у плеј-офу, а надамо се да хоће, постаће странац највише „Вечитих дербија“ у Звездином дресу, са две утакмице мање од рекордера Дијаре на другој страни (12).

Доналд је престигао Авала Исаха у недељу и Звездин дрес обукао 81.пут. Испред њега је само Каду са 104. меча, а имајући у виду да Црвену звезду до краја полусезоне очекују минимум 24 утакмице јасно је да ћемо имати новог рекордера и новог играча у Клубу 100, а тек другог странца, већ у децембру.

Утакмицом против Бате Борисова у 1.колу Лиге Европе 14.септембра на „Маракани“ Мичел Доналд би постао странац са највише утакмица у европским такмичењима у Звездиној историји. Евентуалним наступом придружио би му се и Ле Талек. Обојица су забележила по 13.утакмица.

Играч какав је Мичел Доналд је јако ретка појава у околностима и ситуацији у којој се налази Црвена звезда. Играч који је заслужио свако поштовање, јер је нама и дао поштовање. Играч који од сваког свог најближег саиграча прави играча.

Повезане вести

4 comments

sladajac авг 29, 2017 at 23:21

Pricajte vi sta hocete,nemu bilo koji klub da ponudi 600.000€ on odlazi a Zvezda kako prodje za obestecenje.Zvezda mu nudi 360.000€.ali nigde se ne kaze za novi ugovor ili ovaj koji istice,ludost bi bila ako ne produzi barem na 2+1….

Reply
22320 авг 29, 2017 at 21:36

Ne zaboravite Ibanjeza, grizao je za crveno-beli dres, bio je kapiten ali steta sto je to bila prijateljska utakmica…

Reply
LA[K]I авг 29, 2017 at 21:25

Zasluzeno! Sad pitanje je da li ce preci Kadua, jer ako to zeli morao bi da odigra sve do kraja u protivnom bi morao da ostane i na prolece, ali svakako uci ce u istoriju kao jedan od boljih stranaca u Zvezdi. Nazalost proslog proleca je bio jako bled na terenu zbog losih priprema i lose taktike (ako je uopste postojala) laznog sturucnjaka, ali sada pod patronatom pravog sturcnjaka izgleda odlicno i kao pravi kapiten!

Reply
Rudd Gullit i ja! авг 29, 2017 at 21:58

Ukoliko mu se ugovor poboljša, a morao bi, to znači da se i produžava, jer to je ‘modus operandi’ u ovakvom slučaju bilo gde u svetu. Daš veću kintu igraču, jer je zaslužuje, ali ugovor ide na dve godatne godine, da se klub obezbeedi za obeštećenje kad odeš. Inače, ne bi imalo nikakvog smisla povećavati mu platu, ako dužina ugovora ostaje ista (do juna 2018).

Reply

Leave a Comment