Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноНајновијеФудбал

Гелор Канга, Звездин икс фактор!

Када је год Црвена звезда кроз историју правила велике успехе на европској сцени, увек је имала у тиму фудбалере који су одскакали од шаблона. Фудбалере који су по свему били посебни, не само по фудбалском таленту већи и по карактеру.

Иако је свака Звездина генерација која је направила неки велики успех, велики успех за то време, пре свега била тим, органзован, што је свакако најбитније у фудбалу и спорту уопште, увек је имала неког фудбалера који је био посебан зачин, који је давао посебан шмек том тиму. Данас је то Гелор Канга.

Момак чудне нарави, фудбалер који искаче из шаблона, неко за кога ће једни рећи да уме да буде некада са мањком дисциплине на терену, други да његове лопте имају очи, трећи да је тотално непредвидив, али сви ће се сложити у једном, Канга је мајстор ове иге.

Вечито питање је шта раздваја мајстора од добрих, или врхунских фудбалера? Јер много је фудбалера за које се може рећи да су одлични, да су тимски играчи, да су потребни тиму, да играју добро, али је мало оних који могу да понесу ласкаву титулу мајстора. Рекли бисмо да оно што раздваја мајстора од одличног фудбалера је стеуправо та непредвидивост и то што никада од њих не знаш шта можеш да очекујеш. Укратко то је гол Канге са преко 30 метара против Краснодара у одлучујућем мечу за улазак у Лигу Европе, свега 10 секунди од почетка другог полувремена. Гол који је решио меч, а да друго полувреме честито није ни почело. Гол који је бацио руски тим на колена и задао им финали ударац када су то најмање очекивали и распршио им све наде да можда могу до позитивног резултата.

Морамо да се запитамо колико играча би се охрабрило да уопште покуша такав шут? У том моменту? Не пуно, добар играч би можда пробао неки продор, тимски би додао саиграчу, неко пробао можда неки пас у простор, али мајстор ће урадити оно што се најмање очекује када је то најпотребније. То је онај икс фактор који имају фудбалери који могу да понесу епитет мајстора, то је разлог због чега је Канга икс фактор Звездиног тима

https://www.youtube.com/watch?v=UcNrcrY_yus

Морамо додати још један податак, који је заиста невероватан, а то је да Гелор Канга по утакмици 1,6 пута створи 100% шансу саиграчу, што би значило да на свакој утакмици просечно једном до два пута Канга омогући ситуацију својим саиграчима да постигну гол. Гол који може бити одлучујући, гол који може да донесе титулу, Куп, Европу. Због тога слободно можемо да кажемо да је Гејлор Канга мотор ове екипе.

Наравно, не смемо никада да испустимо из вида да је ова генерација пре свега сјајан тим и организам који сјајно функционише и да је сваки фудбалер јако битан у мозаику и без било кога од њих не би било успеха који смо направили, да је тим на првом месту. Но Канга је онај посебан зачин који свака велика генерација не само Црвене звезде него било ког клуба има, играч који чини тај сјајан тим још бољим, играч који из ништа може да направи нешто, због тога је Канга икс фактор ове генерације и фудбалски виртуоз каквог свака велика генерација мора да има.

Стога се надамо да ће наш клуб и управа клуба успети да нађу заједнички језик са Кангом, који је изразио жељу да остане али да се прво прича о новом уговору. Искрено се надамо да ће доћи до договора, јер би то требало да нам буде један од приоритета. Не само да задржимо њега, него читаву ову генерацију на окупу која нам је донела велику радост и вратила нас у Европу где нам је и место. Да направимо континуитет и сигурно корачамо ка новим победама.

Прву следећу очекујемо данас у вечитом дербију, па вас овом приликом позивамо и да сви дођете да у што већем броју пружимо подршку овим момцима и заједно прославимо, Боже здравља, још једну победу и наставимо да корачамо ка зацртаним циљевима!

Повезане вести

17 comments

kastiljo авг 27, 2017 at 17:42

Evo ih tudjmanovci doveli Tosica…Kako ce ga Rodic pojesti kao malo dete u sledecem derbiju,nece znati sta ga snaslo…U slucaju da od muke pobegne na suprotnu stranu,cekace ga Zule Stojkovic – Psiho!!!

Reply
Bosko Drina28 авг 27, 2017 at 16:09

E jbg ako ga prodaju jbs sve onda Kanga nam treba

Reply
LA[K]I авг 27, 2017 at 15:59

Spartak nudi smesne pare tako da tu ponudu ne treba razmatrati. Novi ugovor na tri godine sa platom izmedju 600 i 700 hiljada evra. Ako je istinita informacija da Juventus nudi 6.000.000 evra za Racica, prodati ga ODMAH. Tu ponudu ne smemo da ispustimo. Decko nema pojma, a mogao bi da nam donese ogromne pare. Ako je istinita info tu ponudi odmah prihvatiti. I to je primer koliko se fudbal srozao. Jedan Kanga kosta 4.000.000, a amater na nivou nase trece lige 6.000.000. Ali sta da radimo treba iskoristiti ovu priliku da zaradimo. Ako Terza odradi ovaj posao, kacim mu sliku na zid i oprastam sve mafijaske afere (Pavkov i slicne).

Reply
kastiljo авг 27, 2017 at 16:29

I meni je neko primarno misljenje da Racic nema pojma,ali ako je tacna informacija da ga Juventus prati i nudi 6M,daleko od toga da nema pojma.Juventus je previse ozbiljan klub,a to su ozbiljne pare za igraca koji ne zna.Tako da smo mozda malo preuranili sa ocenama.Mozda se jednostavno ne uklapa u stil igre,mozda ga preveliki pritisak opterecuje,ipak nije isto da igras za Zvezdu kao srbin koji zna sta Zvezda znaci ljudima,i da igras za Juve za koji te zabole.

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 27, 2017 at 15:24

ja sam se skroz pogubio vise ne znam koliko od prilike sad imamo dug

Reply
Србин са Космета авг 27, 2017 at 17:07

Ако Терза овако настави,ускоро нула.Зато му треба давати подршку,а не вређати га!

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 27, 2017 at 17:28

pa ne kazem ja nista lose o njemu nego me zanima koliko smo skinuli dug sada trenutno stanje

Reply
kastiljo авг 27, 2017 at 17:40

I dalje je preko 25 milki krvavi…Klub bi ozbiljno prodisao kad bi se Racic prodao za 5+ miliona,da padne tu negde na oko 20….

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 27, 2017 at 18:48

pa to bi bilo extra..ja sam jako zadovoljan…samo terza nikad ne spominje pare od gasproma kad stizu gde se potrosilo i.t.d

sladajac авг 27, 2017 at 15:17

Spartak za Nijanga nudio Milanu 23 mil.evra,po toj logici mi za Kangu treba da im trazimo 15 mil.evra,plus procente i bonuse.Onda dovesti Djuricica na pozajmicu sa pravom otkupa…

Reply
bata авг 27, 2017 at 15:12

dosad je imao 420.000 po sezoni , dajte mu 600.000 i mislim da ce za tu sumu ostati on nam je jako potreban igra u zivotnoj formi .Ako je tacno Racica treba prodati za 6 miliona Juventusu i dovesti jos 1 veznog igraca .

Reply
selektorDMbgd авг 27, 2017 at 15:04

Slazem se da ga treba zadrzati. Pod obavezno mora ostati, produziti ugovor do leta 2019., i tako polako zaokruzivati pricu za sledece leto i ako Bog da napad na Ligu sampiona.

A da bi Lige sampiona bilo dogodine, neka se danas spreme glodari.

Ajmo braco danas na Maru, da komsiji malom odrzimo cas. Mislim da je vreme da ih danas bas napunimo. Bez tri razlike ja ih ne bih pustio nazad u njihov lavor.

Svi na Marakanu.

Reply
hehehehe xf авг 27, 2017 at 14:34

@oknarb smaras vise, koji ce nam k***c djuricic?

Reply
oknarb авг 27, 2017 at 14:12

продао би рачића и ађића,раскинуо уговор с милијашом и анђелковићем.довео искуссног штопера и вратио ђуричића с откупом уговора

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 27, 2017 at 14:09

sasvim drugi Kanga od prosle sezone

Reply
kastiljo авг 27, 2017 at 13:24

Eno ga onaj Nsame iz Serveta, sto ste ga preporucivali na temi skauting, presao u Young Boys.Ako ode Kanga urgirajte u klubu da se dovede onaj francuz sto ste ga skautirali,sto je igrao u L2 ako se ne varam.

Reply
kovje авг 27, 2017 at 13:23

on MORA ostati

Reply

Leave a Comment