Moja Crvena Zvezda
ВажноЖенски фудбалКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Девојке освојиле турнир у Македонији за крај припрема

Звездине фудбалерке су последњу проверу пред почетак нове сезоне имале на турниру у Македонији, који су окончале тријумфом.

ЖФК Црвена звезда је савладао у полуфиналу турнира вицешампиона Грчке, екипу Елпидес Кардитсас 5:0, а у финалу великог ривала из домаћег шампионата, ЖФК Машинац 4:0.

У току припремног периода Звездине девојке су одиграле пријатељске утакмице и славиле против ЖФК Колубара (6:0), ЖФК Леминд из Лесковца (3:0) и ЖФК Тиверија из Струмице (7:1). Први део припрема је одрађен у Београду, док је традиционално други део припрема спроведен у Владичином Хану.

Осим промена у играчком кадру, било је промена и у стручном штабу. Добро познато име Боро Радука од ове сезоне помагаће у раду новом тренеру ЖФК Црвена звезда, Александру Петровићу. Петровић је био први асистент досадашњем шефу стручног штаба Дарку Стојановићу, који је прешао у спортски сектор.

Клуб су напустиле Дина Благојевић (Санд, Немачка), Дејана Стефановић и капитен Милица Мијатовић су се придружиле Кристини Пантелић (Алби, Француска), Тијана Ђуричек (САД), Јана Радосављевић (Нови Зеланд) и голман Бојана Ратковић (ЖНК Олимпија Љубљана, Словенија).

Нова појачања су репрезентативке Србије Александра Савановић (Војводина), Тамара Марковић (Напредак) и Миљана Смиљковић (Машинац).

Утакмице 1.кола су померене, па првенство Србије у женском фудбалу почиње наредног викенда када Звездине девојке гостују у Пожаревцу. А већ у наредном мечу на мегдан стиже шампион, екипа Спартака из Суботице.

Девојке, срећно.

Повезане вести

2 comments

Srky авг 27, 2017 at 16:54

SVAKA CAST NA VELIKOM USPEHU ZASLUZUJETE SVE POHVALE I PODRSKU!!!!

Reply
DELIJE NOVI BEOGRAD авг 27, 2017 at 00:35

Bravo devojke!Bravo Zvezdine lepotice i dace Bog i vi sledece godine da uzmete titulu i da na Marakani igrate Ligu sampiona. Znamo svi da vam nije ni malo lako i da jedva sastavljate kraj sa krajem, ali znamo i to da se borite do poslednje kapi krvi i da ginete na svakoj utakmici za svetinju koju nosite na dresu, zato smo uz vas i zato vas smatramo nasim sestrama. Samo hrabro i do titule :slavlje: :trofej: :slavlje:

Reply

Leave a Comment