Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеТрансфериФудбал

Анализа прелазног рока лета 2017 (доласци)

Доласци су већим делом завршени па да се осврнемо на учињено.

Након неуспешне прошле сезоне пред управом клуба је био тежак задатак, морало се приступити комплетном реновирању, од спортског директора, преко тренера, до играча готово на свим позицијама.

На место спортског директора је постављен Митар Мркела, легенда клуба, а пре свега доказан у раду са Звезданом Терзићем, као и у раду у ФСС. Већину доведених играча је познавао кроз омладински рад у савезу, познавао је и ону њихову другу страну а не само играчке квалитете што је такође потребно да би се играч уклопио и што боље показао, за сада је Мркела пун погодак и општа је оцена да се погодило са његовим довођењем.

Следећа ставка је био тренер, вероватно и најважнија карика у целом том ланцу. Поред неколико кандидата који су претендовали на упражњену клупу избор је пао на Владана Милојевића, тренер вредан, марљив, посвећен раду и жељан потпуне афирмације, на прву се чинило да је био потребан и другачији профил стручњака, да извади прошлогодишњу сезону и формира тим кадар за успех у новој сезони. Милојевић је тихо и без великих речи прионуо на посао од почетка, створио хомогену екипу која тактички јако добро стоји и која и у физичком смислу може одговорити свим изазовима. За сада се Милојевић показао као пун погодак и оправдава указано поверење, екипа му има и главу и реп и у сваком тренутку зна шта жели.

На голу је дошло до рокаде, младог и перспективног Манојловића је заменио Милан Борјан. Много се прашине дигло око тог трансфера, навијачи су били подељени и питали се зашто он? А Борјан је одмах на првој утакмици показао зашто је избор пао на њега, улива огромну сигурност и делује као прави лидер одбране, за сада се показао као пун погодак.

Петковића на десном беку је заменио Филип Стојковић, дете клуба које је обилазним путем дошло на велика врата и показао свима да заслужује шансу и Звездин дрес. Након нешто несигурнијег уласка у сезону сада се потпуно стабилизовао и пружа партије на веома високом нивоу, такође пун погодак за сада.

Анђелковић на левом беку није уливао потпуну сигурност и ту се такође морала потражити замена. Избор је на крају пао на Милана Родића, одличан играч који је одмах у првој утакмици показао да ће бити врхунско појачање, и да је и он а и клуб направио прави посао склапањем сарадње. Били су потребни једно другом, клубу поуздан леви бек а Родићу да врати каријеру на прави пут.

Рак рана прошлогодишњег тима су били штопери, јер већ дужи временски период клуб не успева адекватно да реши ту позицију. Ове године су доведени Вујадин Савић и Срђан Бабић а њиховим потписима је почело већ да се спекулише да смо поново залутали и да нећемо ни овај пут успети решити најкритичније место у тиму. На изенађење свих Савић пружа одличне партије, сигурно најбоље у својој досадашњој каријери, Бабић се нешто касније прикључио екипи али је такође показао да се на њега може озбиљно рачунати, те су за сада критичне позиције у тиму одлично попуњене и одбрана делује феноменално, сигурно и тактички јако зрело, седам утакмица у низу нису примили гол што потврђује да је одбрамбена линија погођена и укомпонована на веома задовољавајући начин.

На позицију задњег везног су доведени Бранко Јовичић и Марко Гобељић, који може одговорити и на позицију десног бека. За разлику од Јовичића, Гобељић још лута и није се уклопио и екипу на прави начин, рекло би се да га једе величина клуба, док је Јовичић сигурно највећи погодак овог прелазног рока, прави мотор и покретач целе екипе, унео је стабилност и сигурност у средњи ред, на жалост доживео је тежу повреду и одсуствоваће неко време са терена (10 недеља) али то не умањује чињеницу да је Јовичић најбољи погодак у овом прелазном року.

На крилне позиције су стигли Бразилац Рикардињо као најзвучније име и један од најплаћенијих играча и Немања Радоњић, један од највећих потенцијала српског фудбала. За разлику од Рикардиња Радоњић се одмах показао као прави потез и добра инвестиција за будућност, док је Бразилац још погубљен у времену и простору, још увек се тражи, није показао ни промил оног што се од њега очекивало али сви су стрпљиви око њега и верује се да му је потребан дужи временски период на адаптацију и привикавање.

У нападу је стигао Александар Пешић а откупљен је Боаћи. Ричмонд се доказао у прошлој сезони и ове је само наставио, показао је да је прави играч и прави потез што је спортски сектор успео да га приволи да потпише за клуб. Око Пешића је било разних коментара и контраверзи, млад играч а већ довољно зрео и искусан да помогне на најбољи начин екипи, ушао је у сезону добро и за сада оправдава поверење око његовог ангажмана.

Неки коначни утисак је веома повољан и охрабрујући, није се скоро у једном прелазном року погодило са оволико фудбалера, створен је јак и копактан тим, одлична целина која делује изузетно добро.

Бранко Јовичић је најбољи посао и погодак овог лета а Бразилац Рикардињо најлошији, који ипак још има времена да докаже квалитет и оправда поверење и одлуку око ангажовања и зашто је избор пао баш на њега.

Повезане вести

15 comments

Mali Stefan авг 16, 2017 at 08:43

Politi dovodjenja igraca treba da se svodi da dovedemo sto vise srpskih igraca jer ipak vise znaju koji grb nose on nekih stranaca!

Reply
Dux авг 15, 2017 at 17:50

Mislim da Gobeljic nije igrač za Zvezdu…nadam se da.ce me demantovati ali kod njega nisam video ni jednu karakteristiku koja ga po nečemu izdvaja…ali sacekajmo njega i Rikardinja još pa ćemo videti…bojim se da će ako ispadnemo od Krasnodara uslediti siguran odlazak Boacija, Kange a vrlo verovatno i Donalda…

Reply
LA[K]I авг 15, 2017 at 20:44

Gobeljic je do sada u karijeri igrao u veznom redu, a kod nas je rezervni desni bek. Kad bi ga vratili na prirodnu poziciju bio bi bolji. U Napretku je bar bio jako dobar.

Reply
Estrella Roja авг 15, 2017 at 17:23

Dobar komentar Kastilja. Treba sačekati da prođe izvesno vreme da bi smo dali precizniji sud o prelaznom roku. Krasnodar je diplomski ispit ove generacije, stručnog štaba i Uprave. Zanimljivo je da katastrofalni trener Božović ipak uspeo nešto pozitivno da uradi, a to je da dovede Kangu i Donalda, ne znam koliko ima udela u dovođenju Boaćija. Problem je što nije znao da ih uklopi u tim, kao i gomilanje iskusnih igrača koji su sve samo ne kvalitet za Zvezdu. Ja sam bio najveći skeptik prema Saviću jer pamtim njegove igre u prvom boravku u Zvezdi, ali sam spreman da mu uputim izvinjenje preko ovog portala samo ako prođemo Ruse, ne treba ništa drugo da utradimo do kraja sezone, to će biti dovoljno.

Reply
Apostle Serbian авг 15, 2017 at 18:37

Prijatelju, da li ce mo proci ruse ne znam. Ali sam siguran da ce mo se boriti i odigrati dobro, i to je dovoljno da se coveku izvines.Ovako, tvoj komentar deluje ucenjivacki… bas bezveze…

Reply
Estrella Roja авг 15, 2017 at 20:58

Pusti te fraze, borićemo se, daćemo sve od sebe pa šta nam bog da. U ovakvim utakmicama se pokazuje realan domet ekipe i svakog igrača pojedinačno. Očigledno da nemaš problem sa mojim komentarom nego sa mnom lično od ranije, tako da nemam nameru tebi da pojašnjavam neke sopstvene stavove koji su veoma jasni, bez uvijanja. Savića nisam psovao niti ga na bilo koji način nipodištavao da bi mu upućivao izvinjenje, to što sam izrazio sumnju u njegovo dovođenje imalo je debelog osnova tokom diskretnih dve godina (ne)igranja fudbala. Ako imaš problem sa mojim boravkom ovde na portalu, ne mogu ti pomoći. Lupaj minuse i zaobiđi me!

Reply
Новица Ноле авг 15, 2017 at 16:36

Урађен је озбиљан прелазни рок и ту похвалу пре свега заслужују Терзић,Мркела и Милојевић наравно који је те момке у рекордном року уклопио.Што финансијска ситуација у клубу буде боља и бољи и квалитетнији играчи ће да долазе али они морају и да се плате.Не разумем ове који су до јуче пљували Боаћија и називали га још једним црнцем који заузима место нашој деци и још понешто а сад су као бесни на управу ако га прода за рецимо 8 милиона евра.Ко у име Црвене Звезде са дуговима од 30 милиона евра сме да не прода играча за те паре ако се не дај боже не квалификујемо за ЛЕ јер у том случају и цена ће да му расте.У противном кога брига за његове голове у Сурдулици или Лучанима јер цену су му набиле европске утакмице и његов ЦВ.Борјана су могле оспоравати само незналице јер је две класе квалитетнији голман од Манојловића и то је показао где год је бранио.Голман који за разлику од Манојловића улива огромно поверење.Кога брига где му жена ради или је радила.Овакав бековски пар Родић-Стојковић нисмо дуго имали.А,некако ми се чини да онда кад да први гол Рикаардињо има да експлодира.

Reply
Hadži Dragan авг 15, 2017 at 16:07

Autoru ovog teksta skidam kapu na objektivnom i korektnom opisu pridošlica. Ovako bih i ja prokomentarisao sve do jednog, svaka čast.

Reply
MarkoSi авг 15, 2017 at 15:38

Daj Bože da svaki prelazni rok odradimo ovako, mada strepim od njegovog finiša. Mislim da je za sada najveći pogodak ne Branko Jovičić već Vladan Milojević i nadam se da će klub uspeti da zadrži Donalda jer je on odličan igrač, a ne košta mnogo.

Reply
LA[K]I авг 15, 2017 at 15:18

Jovicic, Rodic, Borjan i Savic fantasticna pojacanja. Odbrana maksimalno pojacana. Takodje su ogromna pojacanja i Donald, Le Talek i Kanga koji su potpuno drugi ljudi u odnosu na prolece. Jedan od najbolje odradjenih prelaznih rokova u novijoj istoriji kluba (ako ne i najbolji). Jedina greska za sada Rikardinjo, ali nadam se da ce i on proraditi. Verujem da ce i Radonjic vremenom biti sve bolji i bolji.

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 15, 2017 at 15:42

sve si lepo rekao i slazem se..samo jos da je rikardinjo bio pogodak onda bi bilo perfektno..ovako nam fali jedno iskusno brzo krilo jer ocito to nisu ni srnic ni milic ni adzic sve drugo je za sada doboro a po meni najveca pojacanja su borjan i jovicic..

Reply
LA[K]I авг 15, 2017 at 16:55

Ja sam gore naveo cetvoricu i nijednog necu razdvajati. Svaki je bitan jer je svako od njih cetvorice zakrpio po jednu od kljucnih pozicija koje su nas kostale titule i Evrope prosle sezone. Svako od njih je doneo odredjenu sigurnost na svojoj poziciji koju pre njih nismo imali. A za krilo se slazem. Srnic je iz utakmice u utakmicu sve bolji i bolji, Radonjic takodje, ali imam osecaj da bi Rikardinjo bio najbolji kada bi eksplodirao. Prosto treba nam igrac njegovih karakteristika, ja se nadam da ce to biti on. I dalje verujem u njega.

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 15, 2017 at 17:05

I JA SE JOS UVEK NADAM ZA RIKARDINJA…a sto se tice srnica on je igrac samo da cusne u prazan gol ali NAMA TREBA IGRAC 1 NA 1 to je kljuc svega a to je dobro brzo krilo koje je dribler da stvara igraca visak po krilu a realno srnic nikad nikog jos nije predriblao ni milic ni adzic

Reply
kosmopolitan авг 15, 2017 at 12:38

Ma ne moze se jis nista analizirati. Kao sto se ne moze osudjivati Rilardinjo, ne moze se ni velicati neko drugi sto je i pokazao nesto u par utakmica. Videce se nesto poblize posle 1. septembra kada bude tu konacna kompozicija tima. A tek kasnije se moze doneti sud, nakin sto odmakne sezone, videcemo kako ce se strucni stab nositi sa tim standardnim boljkama u Zvezdi tipa kasnjenje plata i slicno,(kada strani igraci spustaju kocnicu) pogotovo ako ostanu stranci sa jacim ugovorima. Mnogo toga ce zavisiti od konacne kompozicije tima i kako ce se odredjenim igracima sakriti mane. Meni se cini da se radi bez plana, otuda i najave sa pocetka da se Kangi trazi klub, Donald bio pred potpisom za Turke, nije se dogovorio samo zbog visokih zahteva. Dakle mogli su lako otici pre mesec dana, a zna se da su uz Boacija kljucni igraci. Videcemo, valjda izadje na dobro

Reply
kastiljo авг 15, 2017 at 13:08

Stvarno je tesko sada praviti neke analize a sezona fakticki nije ni pocela kako valja…Videcemo tamo negde na zimu,pred plej of na sta ce ovo sve da lici…Mnogo smo dobrih igraca gubili na ovaj nacin na koji se ophodimo prema Rikardinju…Setimo se samo Barkosa koji je kasnije dosao do A repke Argentine,a bio nam je Varkos i drvo i sta sve ne…Nema potrebe da se zvizdi sa zapada igracu koji je odigrao 5 utakmica u Zvezdi,ako se Parkeru posle cele polusezone uzasnih igara nije zvizdalo ne treba ni ovom.

Reply

Leave a Comment