Moja Crvena Zvezda
FeaturedАнализеВажноКошаркаНајновије

МЦЗ скенер: Матиас Лесор (ВИДЕО)

Матиас Лесор је нови играч КК Црвена звезда и са клубом је потписао трогодишњи уговор. Француски кошаркаш који покрива позицију центра рођен је 29.09.1995. на Мартинику, висок је 2.06 центиметара и тежак 113 килограма. Мањак висине за позицију на којој игра надокнађује великим распоном руку од чак 216 центиметара. Атлетски одличан играч, скочан, јак и веома брз. Прави веома јаке блокове из којих се брзо спушта ка кошу и лако хвата лоб пасове у близини обруча и такве ситуације најчешће завршава ефектим закуцавањима. Његова игра у офанзиви доста зависи од правовремене дистрибуције лопте ка њему од стране плејмејкера па је врло битно наћи правог играча са којим ће га упарити на терену. Константна је опасност у скоку и добар део његових поена долази управо из ситуација после офанзивног скока. Изузетно је опасан у транзицији. Играч који доноси велику енергију и чврстину тиму, за једног центра има изразито брзе руке па се неретко дешава да избије лопту противничком беку на продору. Одличан је у одбрани пик енд рол ситуација, брзина му омогућава да искочи и удвоји противничког бека али и да се правовремено врати на свог човека. Способан је да преузме и одбрани нижег играча, одличан на страни помоћи и у заштити обруча.

Постоји доста сегмената кошаркашке игре у којима Лесор мора да напредује што је и разумљиво када се узму у обзир његове године и сениорско искуство. Пре свега мора да ради на шуту, било да је у питању шут са полудистанце или са линије за слободна бацања са које је прошле сезоне имао мизерних 59% успешности. Такође мора да ради на игри леђима у којој је прилично безопасан, нарочио кад напада играче који су виши од њега. Понекад је у одбрани претерано агресиван и због те агресивности прави лаке и непотребне фаулове, мора да нађе праву меру и да ту урођену агресивност коју поседује мало боље каналише, да она почне да ради у његову корист а не у његову штету. Оно на чему такође треба да ради су решења која доноси када је у тешкој ситуацији на терену и када је удвојен, тада често реагује брзоплето и зна да баци лопту у аут или у руке противнику. Такође зна да прилично лако и наивно скочи на финту али све то ће се већ исправити стицањем искуства.

Генерално може се рећи да смо у Лесору добили доброг играча који ће, ако буде правилно употребљен, својом игром одмах допринети резултатима нашег клуба. Такође добили смо и играча који има огроман простор за напредак, играча чији потенцијал су препознали како скаути Филаделфије која га је изабрала као свог пика друге рунде на овогодишњем драфту тако и селектор Француске репрезентације који га је након повреда неких играча накнадно уврстио у тим који се тренутно спрема за првенство Европе. Могу се чути гласине да је Матиас Лесор инсистирао на доласку у Црвену звезду иако је имао понуде и неких других клубова (спомињао се евролигаш Бамберг) тако да вероватно и он сам има велика очекивања од нашег клуба кад је струка и рад са високим играчима у питању јер добар глас далеко се чује. Потписао је уговор на три године и пред нама је дуго путовање а одговор на питање да ли ће наш заједнички пут на крају бити и успешан даће, као и увек, само и једино терен.

 

Повезане вести

4 comments

delija151505 авг 14, 2017 at 02:02

Evo za sve ove neupućene za Aranitovića što pišu kada će da dodje Marinković u Zvezdu evo da vas razočaram nikad neće da dodje mislim možda nekada u budućnosti ali za sad ne pošto je Aranitović raskinuo ugovor sa Zvezdom i u Partizan otišo kao slobodan igrač

Reply
Dragan авг 12, 2017 at 15:04

Odlican potez Nebojse Covica!

Reply
Loki авг 12, 2017 at 12:21

Sad cu ja kao onaj drugar Oknarb koji sto puta pita za Vuksanovica i Krunica u fudbalu… ja sad pitam Covica: kada potpisuje Marinkovic? I pitacu ga hiljadu puta, jer je pred kamerama na moje oci i usi izjavio (tj masno slagao, a da nije ni trepnuo) da ce Aranitovic u Partizan kada kod nas dodje Marinkovic!!! Aranitovic potpisa za Partizan… ili sad da dodje Marinkovic ili da se dr. Čovic izvini zvezdaskoj javnosti za obmanjivanje i da objasni tu fantasticnu nebulozu da Aranitovica poklonimo Partizanu za dž. a jos sredinom juna imali ponudu od Zorana Savica da Aranitovic ide u Italiju za 260.000… !!?? Da li je tada Covic rekao Savicu, ono sto je rekao javno bezbroj puta, da je Aranitovic „novi Bodiroga“ i da na „njemu gradimo buducnost tima“. I na kraju jedno sveti pravilo: niko nema pravo, bez obzira na zasluge i uspesnost, da zavitlava i obmanjuje navijace i pravi ih glupim stadom!!!

Reply
Backo авг 12, 2017 at 15:29

‘Ajde, bre, nemoj da si dosadan vise sa Marinkovicem! Kao prvo – ni ne treba nam igrac na toj poziciji, jer vec imamo Lazica, Dangubica, malog Dobrica koji ce tek da kida ove sezone, i novopridoslog Feldina, a kao drugo – mi nismo prodali Aranitovica Partizanu, nego smo raskinuli ugovor sa njim, pa je on bio slobodan u izboru nove sredine, gde je mogao da ode bilo gde –
Konstantim, Smederevo, Cibona, Partizan, Bajern, Makabi, Real…bukvalno gde god! Tako da ne pije vodu to sto stalno spominjes da onda mora Marinkovic kod nas…!

Reply

Leave a Comment